reklama

Okolo Bodamského jezera – kemp

Termín: 30.06.2017 - 05.07.2017, 6 dní
Cena od: 6 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Na kole Německem, Rakouskem a Švýcarskem

Bodensee, vodní klenot pod Alpami a údajně jedno z nejčistších jezer v Evropě. Podél jeho průzračné modrozelené hladiny vede jedna z nejúžasnějších evropských cyklostezek, která nás provede územím tří států a my tak budeme mít možnost porovnat si v relativně krátkém čase kulturní i přírodní odlišnosti těchto alpských zemí. Švábské moře, jak jezero hrdě nazývají Němci i moře rakouské, nám poskytne kromě skvělého poježdění v sedle kola také četné příležitosti k vykoupání i k návštěvě památek, kterými celá oblast bohatě oplývá.

Program zájezdu

1.–2. Podvečerní odjezd z Brna a přejezd k Bodamskému jezeru do německého FRIEDRICHSHAFENU s muzeem vzducholodí Kudrnova současníka i velkého kamaráda hraběte Ferdy von Zeppelina a odtud už stále vlastní silou v sedlech kol furt po břehu kolem vinic do ostrovního historického LINDAU bizarními hrázděnými domy. Nedaleko rakouského BREGENZ s divadelní scénou na jezeře strávíme noc ( ↑ 0 m ↔ 55 km ).

3.–4. Po ránu překonáme hraniční Rýn a dál budeme pohodově pokračovat kolem jezera po fantastických švýcarských cyklostezkách přes RORSCHACHARBONROMANSHORN do gotické i renesanční KOSTNICE s muzeem Jana Husa. „Draci“ se mohou od jezera odklonit a zajet pod alpské velikány k St. Gallenu ( ↑ 0 m ↔ 60 km ). V okolí Kostnice budeme obdivovat „květinový ostrov“ MAINAU a vyzkoušíme i trajekt přes jezero z malebného MEERSBURGU ( ↑ 150 m ↔ 60 km ).

5.–6. Čeká nás zeleninový ostrov REICHENAU, odkud se stylově přeplavíme přes Rýn. Rýnská cyklostezka nás pak přes středověká města Stein am Rhein a Schaffhausen dovede do cíle, kde uvidíme burácející RÝNSKÉ VODOPÁDY – největší v Evropě ( ↑ 50 m ↔ 60 km ). Noční cesta busem domů.

Cena zahrnuje

dopravu busem včetně kol, přívoz Reichenau-Mannenbach, 3x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Březová n.S., Dvůr Králové n. L., Holice, Hradec Králové, Jaroměř, Letovice, Litomyšl, Pardubice, Plzeň, Praha, Svitavy, Trutnov, Vysoké Mýto

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

129 cyklistů (2 přihlášení)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023