reklama

Slovinsko na kole

Termín: 30.06.2017 - 09.07.2017, 10 dní
Cena od: 9 200 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Přes Julské Alpy na jadranské pláže

O Slovinsku lze jednoznačně prohlásit, že je to "malá země pro velkou dovolenou". Většinu rozlohy země pokrývají hory, kopce a kopečky, takže nás rozhodně nečeká fádní bicyklování po rovinách. Vychutnáme si všechny krásy Slovinska - Alpy na severu země, krasové útvary s tajuplnými jeskyněmi na jihu i poježdění či plážovou pohodu na slovinském pobřeží. Komu se zachce trochu adrenalinu, může vyzkoušet i rafting v průzračných vodách řeky Soči či canyoning na Sušci. Jako vždy pojedeme nalehko, bus většinou v poledne potkáme, takže dál se můžete svézt. K pohodlí přispívá i méně časté střídání kempů.

Program zájezdu

1. - 3. Večerní odjezd z Brna přes Rakousko do Slovinska. Na rozježdění si nedáme nic menšího než stoupání přes Sorišku planinu do Bohinjského sedla (1.307 m). Hlubokými lesy dojedeme k překrásnému BOHINJSKÉMU JEZERU sevřenému v klínu vápencových štítů (75 km). Další den zůstaneme u jezera, a tak lze vyjet lanovkou na okolní horský hřeben, pěšky si udělat výlet k vodopádu SAVICA, projít se kaňonem říčky Mostnice, vyjet na kole vysoko do hor ke skanzenu ZAJAMNIKY (max. 50 km) nebo si udělat výlet lanovkou na VOGEL, odkud je krásný rozhled na celé údolí Bohinjského jezera a někdy až na samotný Triglav. Zrovna tak ale můžete jen tak relaxovat, koupat se, či na loďce křižovat hladinu jezera.

4. - 7. Malebnou romantickou krajinu budeme šněrovat k BLEDSKÉMU JEZERU s hradem vysoko na skále a fotogenickým kostelíkem na ostrůvku uprostřed jezera. Projedeme soutěsky VINTGAR a POKLJUKA, největší borci si vyšlápnou až pod nejvyšší vrchol Julek – TRIGLAV (2.864 m) (70 km). Cyklostezka zbudovaná na náspu bývalé úzkokolejky nás provede podél Sávy Dolinky až pod Fusinská jezera v Itálii (50 - 90 km). Další metou bude nejvyšší slovinské silniční sedlo VRŠIČ (1.611 m). Desítky serpentin jsou postrachem pro řidiče autobusu, ale cyklisté tuto trasu milují. Je totiž na co koukat. Na mnohakilometrový sjezd k pramenům řeky SOČI také nezapomenete (60 km). Tam si dopřejeme odpočinkový den, kdy bude čas i na fakultativní rafting na nádherné Soči či canyoning na Sušci.

8. SLOVINSKÝ KRAS je proslulý kraj hlubokých lesů a kopců provrtaných jeskyněmi. Jedny z nejhezčích jsou propasťovité ŠKOCJANSKE JAME a světoznámá POSTOJNA JAMA. Nejednu fotku vás bude stát majestátný Predjamský Grad postavený v obřím skalním převisu (55 - 60 km). V pátek večer se již přesuneme k moři.

9. - 10. Celodenní relax u moře nebo cyklovyjížďka do půvabného přístavního městečka PIRAN, nazývaného pro svoji typickou architekturu slovinskými Benátkami, či k solným polím Sečovlje s muzeem o získávání soli z mořské vody. A pak už jen cesta přes Rakousko domů.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 7x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr Chimpanzee

Cena nezahrnuje

fakultativní canyoning na Sušci (45 EUR) nebo rafting na Soči (33 EUR)

Nástupní místa

Brno

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

380 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024