reklama

Holandsko na kole

Termín: 05.05.2017 - 14.05.2017, 10 dní
Cena od: 10 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Jedeme bojovat s větrnými mlýny a čichat k tulipánům

Rovinatá krajina pokrytá kobercem zeleňoučkých pastvin, orámovaná vodními kanály a divokým Severním mořem je jako stvořená pro toulky na bicyklu. Hustá síť cyklostezek umožňuje nerušené poježdění mezi květinovými poli, jezery a farmami. Větrné mlýny a důmyslně postavené hráze dokreslují putování po této krásné zemi vyrvané moři. Denně najedeme 60–80 pohodových kilometrů téměř bez převýšení. Etapy lze samozřejmě prodloužit či zkrátit dle libosti. Vždy budeme spát několik nocí v jednom kempu, odkud podnikneme hvězdicové výlety do okolí. Odpadne nám tím každodenní stavění a bourání stanů.

Program zájezdu

1.–2. Nočním přejezdem přes Německo, se dostaneme do Nizozemí, kde zahájíme naše holandské putování prohlídkou města GOUDY, které je proslaveno především přítomností největší svíčkárny v zemi. A tak trochu i sýry. Na večer se uchýlíme k pláži v Hoek van Holland.

3.–4.  U městečka Katwijku nasedneme na kola a vyrazíme se kochat pobřežními dunami. Nenecháme si uniknout miniaturní Holandsko v Madurodamu, zábavní akvapark Duinrell ve Wassenaaru, případně podmořský svět Sea life v SCHEVENINGENU. V HAAGU si vychutnáme atmosféru historického centra tohoto města a podíváme se, kde sídlí sám holandský král. Během prohlídky města DELFTU pak navštívíme známou porcelánku vyrábějící typickou fajánsovou keramiku. Na nadšené cyklisty čeká jedinečná možnost projížďky v ROTTERDAMU, městě zaslíbeném všem milovníkům tohoto dopravního prostředku.

5.–6. Odpočinkový den věnujeme návštěvě hlavního města AMSTERDAMU .  Tam na nás čekají světoznámé grachty, muzea, tržiště, kavárničky, hospůdky, či poježdění v okolí města (nejen) červených bludiček. Cestou do Zaanse Schans navštívíme až pitoreskně působící přístavy MARKEN a VOLENDAM. Rozhodně si nenecháme uniknout ani další holandské výjimečnosti, které po cestě potkáme: tradiční sýrárnu, dílnu na výrobu dřeváků či všudypřítomný půvab větrných mlýnů a rozkvetlých tulipánů.

7.–8. Předtím, než zamíříme zpět k moři, navštívíme samozřejmě i místo věčného odpočinku J. A. Komenského v NAARDENU a určitě stihneme projít i skanzen v Enkhuizenu. Čeká nás celodenní výlet na proslulé sýrové trhy v ALKMAARU, a ti, kteří už nebudou moci přijít sýrům na chuť, budou mít možnost dát přednost malebnému ostrovu Texel.

9.–10. Naši návštěvu země tulipánů a větrných mlýnů zakončíme projížďkou k moři nebo do Den Helderu a poté už se vydáme na zpáteční cestu do Čech.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, polopenzi, 7x kemp, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Nizozemsko Nizozemsko

Podobné zájezdy

Holandsko na kole: Rovinkami za větrnými mlýny

 (CK Bondo)
07.06.2024, 10 dní
17 840 Kč
cyklistický Letecky

Belgie na lodi a na kole

 (CK Frčíme)
12.07.2024, 10 dní
29 500 Kč
plavba na lodi Autobusem

Holandsko na lodi a na kole – střed

 (CK Extrem Tour)
25.07.2024, 10 dní
22 900 Kč
plavba na lodi Autobusem

Holandsko na lodi a na kole – střed

 (CK Extrem Tour)
01.08.2024, 10 dní
22 900 Kč
plavba na lodi Autobusem

Severní Holandsko na lodi a na kole

 (CK Frčíme)
08.08.2024, 10 dní
24 900 Kč
plavba na lodi Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

293 cyklistů (7 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024