reklama

Kanárské ostrovy – Lanzarote – turistika

Termín: 14.03.2017 - 21.03.2017, 8 dní
Cena od: 16 500 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: Kuba Kmínek, CK Kudrna

Ostrov vína, pláží a ohňových hor

Vyplujete-li s s větrem v zádech od západního pobřeží Afriky, zanedlouho se před přídí vynoří silueta ostrova, jenž svůj vulkanický původ od prvního pohledu nezapře. Divoká krajina tvořená sopečnými kužely, lávovými poli, vinicemi, palmovými háji a políčky hraje všemi barevnými tóny. Kontrast je absolutní. Červené, černé a okrové odstíny sopečných hornin přechází v tyrkysovou hloubku oceánu jen skrze úzký proužek pláží z toho nejjemnějšího saharského písku. Ostrov je zemí zaslíbenou vyznavačům cyklistiky, pěších túr i těm, jenž v poklidu nepříliš náročných výletů dovedou vychutnat bohatou historii, skvělou kuchyni, lahodná vína a v neposlední řadě luxusní koupání v Atlantiku. Windsurfing, potápění, kiteboarding či jízda na vlnách jsou už jen třešničkou na dortu pro zasvěcené. A propos – na hordy plážovníků obvyklé ve Středomoří rovnou zapomeňte a vychutnejte si dokonalou romantiku opuštěných pláží. Ubytujeme se v příjemném apartmánu, odkud budeme vyrážet na jednotlivé výlety. Zájezd vypisujeme v jarním a podzimním termínu. Ten je však možné prodloužit o další týden či využít individuálních termínů po celý rok.

Program zájezdu

1. den: Přílet na Lanzarote, ubytování v přímořském městečku Costa Teguise a uvítací večerní posezení.

2. den: Vydáme se na trek k jižnímu pobřeží ostrova přes geologicky nejstarší krajinu - masiv Ajaches (↔ 10,6 km,  ↑ 334 m, ↓ 587 m). Krásné vyhlídky na oceán a četná kozí stáda nás budou doprovázet až k liduprázdné plážičce s černočerným pískem. Odpoledne návštěva činných solisek Salinas del Janubio a vulkánu EL GOLFO s jedinečným smaragdovým jezírkem.

3. den: Mystická krajina vulkánů NP TIMANFAYA je jedním z hlavních lákadel ostrova (↔ 5 km,  ↑ 284 m, ↓ 284 m). Vystoupáme na jeden z nejdokonalejších kráterů Kanárských ostrovů - Caldera Blanca, podíváme se na dno mladého kráteru El Cuervo a projedeme se fotogenickými vinicemi La Gería s ochutnávkou výborného vína i zasvěcenými výkladem o kuriozních metodách místního vinařství.

4. den: Vypravíme se do kaňonu Tenegüime, který byl vytvořen v dávné minulosti, kdy ještě ostrov omývaly přívalové deště a vegetace byla mnohem bujnější. Důkaz spatříme přímo v kaňonu. Navštívíme také středověké městečko TEGUISE a odpoledne si užijeme ničím nerušený relax na surfařské pláži Famara se zlatým pískem (↔ 7,6 km,  ↑ 256 m, ↓ 256 m).

5. den: Dojdeme si pro skalp nejvyššího vrcholu ostrova - Peñas del Chacha (671 m). Během cesty poznáme většinu endemických rostlin Lanzarote. Trek končí v Údolí tisíců palem - městečku HARÍA. Navštívíme také vulkanické jeskyně Cueva de los Verdes, které jsou součástí největšího vulkanického tunelu světa a vykoupeme se v přírodních bazénech s plážičkou z bílého písku (↔ 9,3 km,  ↑ 761 m, ↓ 403 m).

6. den: Asi nejhezčí výhled celých Kanárských ostrovů se naskýtá z útesů masivu Famara. Z vesničky Ye vystoupíme na vrchol sopky Monte Corona (609 m) s ukázkovým kráterem. Otevře se nám vyhlídka na ostrůvky mořské rezervace Archipielago Chinijo a poté sestoupíme křivolakou stezkou na opuštěnou pláž se zlatým pískem Playa del Risco (↔ 8,5 km,  ↑ 307 m, ↓ 307 m).

7. den: Lodí vyplujeme na ostrůvek ISLA GRACIOSA, který tvoří mořskou rezervaci. Projdeme se po krásném pobřeží i do rybářské vesničky s vynikající nabídkou specialit z mořských plodů (↔ 5,5 km,  ↑ 105 m, ↓ 105 m).

8. den: Koupání, závěrečná návštěva domu geniálního umělce a architekta Césara Manrique a odlet domů.

Cena zahrnuje

veškerou společnou dopravu po ostrově, 7x ubytování ve 2 či 3 lůžkovém apartmánu (jednolůžkový apartmá za příplatek 4.300 Kč), průvodce, loď na ostrov Isla Graciosa, veškeré vstupy, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

letenku v ceně od 3.500 Kč včetně tax s nízkonákladovou leteckou společností z Německa, nebo od 8.900 Kč lety z Prahy a Vídně

Nástupní místa

Lanzarote

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Elba nejen s jógou

 (CK Vlha)
13.09.2024, 10 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

451 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024