reklama

Sardinie na kole – jihovýchod a Smaragdové pobřeží

Termín: 20.09.2017 - 30.09.2017, 11 dní
Cena od: 17 700 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Toufar.cz

Zvláštní kouzlo Sardinie, proslulé sedmiměsíčním létem, není patrné na první pohled. Zůstává stále velmi záhadná; možná je to tím, že stále ještě není zasažena masovou turistikou. Středomořskou atmosféru zde dokresluje všudypřítomná vůně macchie a chuť vynikajících sardinských vín. Na začátku našeho zájezdu objevíme jihovýchodní část ostrova, která je pro nenáročnou cyklistiku jako stvořená. Budeme jezdit podél krásných pláží a projedeme i tradičními vesnicemi a městečky, ale také se svezeme z hor národního parku Orosei a podíváme se na „tropický“ poloostrov Sínis na západním pobřeží. Severní smaragdové pobřeží nám nabídne cyklotrasy podél pobřeží a v národním parku La Maddalena. Bude dostatek času na relaxaci na nádherných plážích a koupání v azurovém moři. Užijeme letní pohodu na konci září, kdy jsou ideální denní teploty pro cyklistiku.

Program zájezdu

1.-2. den: Večerní odjezd z ČR, nástupní místa a noční přejezd do Itálie. Prohlídka etruské Luccy s historickým centrem bez automobilového provozu (městské hradby, katedrála San Martino, renesanční radnice). Noční trajekt z Livorna na Sardinii.

3. den: Přesun na jihovýchodní pobřeží, cyklistický výlet přes městečka Muravera a Villaputzu na mys Capo Ferrato do ubytování v letovisku Costa Rei (35-55 km).

4. den: Na kole z ubytování kolem nejižnějšího mysu Sardinie ke Cagliarskému zálivu s možností výletu na mys Capo Carbonara. Závěr etapy u krásné pláže (35-55 km).

5. den: Den bez kol s odpočinkem a koupáním v moři.

6. den: Celodenní výlet na poloostrov Sínis - cyklistika rovinatou venkovskou krajinou. Rybářské vesnice Rocca Tunda, Putzu Idu, „westernová" vesnička San Salvatore, výběžek Tharros (ruiny starověkého města). Zakončení výletu na nádherné pláži Arutas, celé z malých kamínků velikosti rýžových zrn (35-55 km).

7. den: Národní park Orosei. Odjezd z ubytování, fotogenická cyklotrasa v NP Orosei, sjezd z hor po vyhlídkové silnici k moři do Cala Gonone, koupání na plážích Cala Fuili (40 km). Dojezd autobusem do hotelu na Smaragdovém pobřeží, večeře.

8. den: Po snídani okružní cyklistický výlet Smaragdovým pobřežím do Porto Cervo, přes tradiční vesnici San Pantaleo a podél pláží přes Cannigione do Palau, na trase nádherné pláže (25-40-55 km). Večeře.

9. den: Po snídani z Palau s kolem trajektem na ostrov La Maddalena. Okruh národním parkem na ostrově La Maddalena, po hrázi na ostrov Caprera, okružní trasa (středomořské piniové lesy), koupání na plážích (30-45 km) Návrat do hotelu, večeře.

10.-11. den: Celodenní pobyt u moře, večerní odjezd do Golfo Aranci, noční trajekt na pevninu, návrat v pozdních večerních nebo nočních hodinách.

Ubytování

4 noci na pobřeží Costa Rei v letovisku Piscina Rei**** u krásné pláže s jemným bílým pískem. 4lůžkové apartmány se dvěmi oddělenými ložnicemi v komfortních zahradních vilkách jsou vybaveny koupelnou s WC, obývacím pokojem, kuchyňským koutem s nádobím, terasou s nábytkem, venkovním grilem, pračkou a satelitní TV.

3 noci na Smaragdovém pobřeží v hotelovém resortu Cala Bitta*** u menší zátoky s písečnou pláží a shuttle servisem zdarma na nádhernou pláž Baia Sardinia / Porto Sole. Jednoduše, ale prakticky zařízené 2lůžkové klimatizované pokoje nebo bungalovy s příslušenstvím, TV, ledničkou. Bezplatný plážový servis na místní pláži a bazén.

Stravování

3x polopenze v Cala Bitta. Snídaně - bufet. Večeře - teplý a studený bufet včetně neomezené konzumace vody, vína a piva.

4x snídaně formou bufetu v Piscina Rei za příplatek - ostatní stravování individuálně v okolních restauracích nebo v apartmánech - obchod s potravinami v místě pobytu.

Cena zahrnuje

  • dopravu moderním autobusem
  • trajekt Livorno - Golfo Aranci - Livorno
  • přeprava kol ve skříňovém uzamykatelném cyklovleku
  • 4x ubytování apartmánech 4* s možností vaření
  • 3x ubytování v hotelu 3*
  • 3x polopenze včetně nápojů
  • pobytová taxa
  • služby průvodce a informační materiály
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • stravu
  • cestovní pojištění
  • 3x snídaně v Piscina Rei (40 euro)
  • lodní lístek (1 osoba s kolem) na La Maddalenu - cca 10 euro

Nástupní místa

Jablonec n. N., Liberec, Turnov, Mladá Boleslav, Praha, Beroun, Plzeň. Jiná místa po individuální dohodě.

Cestovní kancelář:
Toufar.cz
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Kudrna)
06.09.2024, 12 dní
20 300 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – Elba

 (CK Mamut tour)
12.09.2024, 8 dní
15 300 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

299 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024