reklama

Istrie – cyklistika s relaxací u moře

Termín: 09.06.2017 - 17.06.2017, 9 dní
Cena od: 9 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Toufar.cz

Istrie není daleko, je zde krásné moře a pohodové cyklistické trasy. Projedeme se starými městečky, malebnými vesnicemi, podél pláží, okouzlujícími přístavy na pobřeží. Nevynecháme ani Parenzanu, cyklostezku po trati historické železnice, a Slovinskou riviéru. Projedeme si starobylá městečka Svetvinčenat a Sveti Lovreč. Linie moře nebude příliš vzdálena; často jen tušena tam, kde končí zelená barva pevniny a začíná modrý Jadran. Téměř v každé vesnici je konoba, kde se budeme moci občerstvit výborným vínem a místními specialitami. K pohodě přispěje také ubytování ve dvoulůžkových apartmánech u moře.

Program zájezdu

1.-2. den: Večerní odjezd z ČR a přejezd přes Rakousko a Itálii do Chorvatska. Přijezd na Istrii, ubytování podle možností střediska, volno s koupáním.

3. den: Pobřežní etapa - autobusem do slovinské Portorože, na kole po cyklostezce k soliskům Sečovlje a dále po trase zrušené železnice Parenzana podél pobřeží přes Crni Vrh a Umag do Novigradu (60 km).

4. den: Krajem vína - z ubytování podél pobřeží do Poreče, přes malebné vesničky Kosinožiči a Bačvu do Višnjanu (kostel s výhledem na okolí) a vinařské obce Markovac. Návštěva vinařství Guido, jehož víno pil při návštěvě Záhřebu papež Jan Pavel II. Možnost ukončení etapy nebo sjezd k moři do ubytování.

5. den: Vnitrozemím Istrie k pobřeží - ze starobylého Svetvinčenatu (kostel a kamenné náměstí) kolem ruin hradu Dvigrad do Sveti Lovreč (prohlídka). Přes vinařské vesničky a vinicemi do Poreče - ukončení trasy nebo dojezd podél linie moře do ubytování (45-60 km).

6. den: Volný den - koupání, relaxace, výlet lodí nebo individuální výlety na kole.

7. den: Parenzana - po trase zrušené železnice. Z Buje (200 m) přes umělecké městečko Grožnjan a dále sjezdem do Livade. Táhlým stoupáním do sedla pod Motovun (270 m, shuttle bus do historického starého města s hradbami) a dále po Parenzaně do Vižinady - možnost ukončení etapy. Pokračovat s dojezdem do ubytování můžeme po rovině a z kopce přes Lašiči, Baškoti a Markovac s dobrým vínečnem u Guida? (45-60 km).

8. den: Pobyt u moře, v podvečer odjezd autobusem do ČR.

9. den: Příjezd v ranních hodinách.

Ubytování

6 nocí v pohodlných 2lůžkových, renovovaných apartmánech Lanterna** s příslušenstvím a balkonem na mořskou stranu, s ložnicí a obývacím prostorem (rozkládací gauč) s kuchyňkou vybavenou pro přípravu jídel. Apartmány jsou vzdáleny 150 m od moře a leží v klidné oblasti bez automobilového provozu.

Stravování

Snídaně formou teplého a studeného bufetu s nápoji. Za příplatek nadstandardní večeře - teplý a studený bufet - čerstvé zeleninové a míchané saláty, polévky, ryby a dary moře, různé druhy masa, čerstvé ovoce, dezerty, zákusky, zmrzlina. Nealkoholické nápoje, piva a víno během večeře neomezeně.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • přeprava kol ve skříňovém uzamykatelném cyklovleku
  • 6x ubytování v apartmánech
  • turistická taxa
  • služby průvodce a informační materiály
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • ochutnávku vína (8 euro)
  • cestovní pojištění

Nástupní místa

Jablonec n. N., Liberec, Turnov, Mladá Boleslav, Praha, Brno. Svoz z Moravy a jiná místa po individuální dohodě.

Cestovní kancelář:
Toufar.cz
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024