reklama

Tenerife - horská turistika moře

Termín: 06.10.2017 - 13.10.2017, 8 dní
Cena od: 23 900 Kč

pěší turistika Letecky
Foto: CK Toufar.cz

Chcete-li zažít Tenerife tak, jak se to nikdy nepodaří 99,9 % turistů, trávících dovolenou v resortech u moře, chcete-li změnit své představy o dovolené „na Kanárech“, chcete-li se nechat překvapit a unést velkolepostí přírody a tradicí života na Tenerife, pak tento úžasný ostrov navštivte s námi. Vulkanická krajina s bizarními skalami, borovicové lesy na svazích hor, široké výhledy; čekají nás túry v tomto nádherném přírodním jevišti. Budeme mít však také dostatek času na slunění na pláži a koupání v Atlantiku. Aby byly naše zážitky autentičtější, budeme ubytováni v malebném horském městečku Vilaflor na úbočí Las Caňadas. Zde, vzdáleni přeplněným turistickým letoviskům, nalezneme klid a pohodu a poznáme život místních obyvatel. V jarním termínu nám rozkvete jedinečný dvoumetrový endemit hadinec teidský, který se hojně vyskytuje především v úchvatném údolí Ucanca.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a přílet na Tenerife, transfer do Vilafloru, ubytování, večeře.

2.den Z Vilafloru po dálkové trase GR 131 lesním přírodním parkem Corona Forestal do Ifonche (restaurace) a kolem Roque del Conde do půvabného městečka Arona (1.027 m, 5-6 hod).

3. den: Z Vilafloru krásnou okružní stezkou k měsíční krajině Paisaje Lunar (4,5 hod). Odpoledne možnost odpočinku na pláži s koupáním v moři.

4. den: NP Teide - túra kolem kulatých skalních útvarů Huevos del Teide na Montaňa Blanca (2.340-2.750 m), mírně sestupující pohodlnou stezkou přes písčitá a lávová pole pod Fortalezzu (2.070 m, možnost krátkého výstupu na vrchol) a k centru návštěvníků národního parku (5-6hod). Nádherné výhledy na nejvyšší horu Španělska.

5. den: Relaxační den - celodenní odpočinek s koupáním na nejlepší jižní pláži v Los Cristianos.

6. den: Vysokohorská okružní túra z Canadas (2.150 m) do průsmyku Delgollada de Ucanca (2.412 m), zeleným údolím Ucanca (hadince teidské) k pemzovým skalám, černými písky úbočí Montana de las Arenas do sedla Guajary (2.374 m), možnost výstupu na vrchol (2.718 m). Údolím kolem barevných skal Piedras Amarillas zpět k Paradoru Nacional (5,5-6 hod).

7. den: Volný den nebo fakultativně: túra parkem Corona Forestal a vinařským krajem El Pinar a Cruz de Tea do Granadilly (4 hod), odpoledne koupání na nejdelších přírodních plážích na Tenerife (2 km) s jemným světlým pískem, krátký pěší výlet v přírodním parku Montana Roja, letovisko El Medano, společná večeře v tradiční kanárské restauraci v Cruz de Tea, taxi transfery.

8. den: Snídaně, volné dopoledne ve Vilafloru, odpolední transfer na letiště Reina Sofia a odlet do Prahy. Návrat v nočních hodinách.

Ubytování

V okouzlujícím hotelu El Sombrerito** v klimatických lázních Vilaflor v nadmořské výšce 1.400 m. 2lůžkové pokoje s koupelnou, WC a fénem většinou nabízí fantastické výhledy. Wi-fi zdarma. K hotelu patří restaurace s barem a sluneční terasa.

Stravování

Snídaňový bufet a výborné kanárské tradiční večerní menu o třech chodech ve stylové hotelové restauraci - zde vaří abuela Maria! Jídla jsou připravována podle starých receptů, zelenina, ovoce a bylinky jsou z vilaflorských zahrad.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Tenerife - Praha
  • doprava minibusy a autobusy po ostrově dle programu
    (mimo 7. den)
  • 7x ubytování v hotelu
  • 7x polopenze
  • služby českého průvodce
  • informační materiály
  • pobytová taxa
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlet 7. den
  • pojištění léčebných výloh (za příplatek)

Nástupní místa

Praha, letiště Václava Havla.

Cestovní kancelář:
Toufar.cz
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Madeira – turistika a poznání

 (CK Vlha)
03.05.2024, 11 dní
39 500 Kč
pěší turistika Letecky

Elba nejen s jógou

 (CK Vlha)
13.09.2024, 10 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

281 cyklistů (1 přihlášený)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024