reklama

Sardinie na kole

Termín: 24.05.2017 - 04.06.2017, 12 dní
Cena od: 14 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Vlha

Sardinie - druhý největší ostrov Itálie. Ostrov nuraghů – tajemných kruhových staveb, starého, neidentifikovaného národa. Ostrov, který je tolik odlišný od ostatní Itálie. Pobřeží Sardinie obklopují jako náhrdelník krásných perel ty nejlepší pláže Středomoří. Divoké vnitrozemí s krásnou přírodou a jejími hrdými obyvateli, vynikající kuchyně a skvělá vína, to vše přímo vybízí k poznání. A kolo se jeví jako nejlepší dopravní prostředek.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v závislosti na čase vyplutí trajektu, přejezd Rakouskem a Itálií.

2. den: Trajekt na Sardinii a přesun do místa prvního ubytování na pobřeží Costa Rei, na jihovýchodě ostrova. Ubytování, odpočinek po cestě.

3. den: Jihovýchodním pobřežím, kolem pláží v Solanas, přes Villasimius, možná zajížďka na Capo Carbonara a dále vyhlídkovou trasou nad mořem až na pobřeží Costa Rei, zpět do kempu. Cca 50 - 65 km

4. den: Výjezd do pohoří Monte Sette Fratelli a převážně skalnatým kaňonem řeky Cannas, zastavíme u Nuraghu Asoru, odtud více možnosti návratu do kempu. Na této trase je možné doporučit výjezd do horského městečka Burcei. Cca 45 - 65 km

5. den: Navezení autobusem na začátek etapy a kolem "karibských" pláží od Mariny di Gairo, k pláži Musedu, dále ke strážní věži Torre di Bari, která "střeží" nádhernou pláž. Kolem dlouhé písčité pláže Cea, do místa našeho druhého ubytování nedaleko Tortoli. Cca 40 km.

6. den: Autobusem do sedla nad město Lanusei, vyložení kol a odtud do Gairo, kolem stolové hory Perda Liana, sjezd k přehradě Lago Flumendosa a přes městečko Villagrande, dlouhý sjezd až téměř do našeho kempu u moře. 35 - 75 km.

7. den: Z kempu k červenému porfyrovému útesu v Arbataxu, pokračujeme přes Girasole do příjemného přístavního městečka Santa Maria Navarese - s krásnou pláží. Dále směrem na Baunei, odbočíme a prudkým sjezdem se dostaneme k výrazné skalní věži Pedra Longa. Zpět do kempu. Cca 48 km.

8. den: Královská etapa - přejezd vyhlídkovou horskou silnicí národního parku Golfo di Orosei e del Gennargentu až do zátoky Cala Gonone. Tuto trasu mohou nároční cyklisté absolvovat celou na kole, a nebo si ji ulehčit navezením autobusem k městečku Baunei, případně až na sedlo Genna Silana (1017 m) a odtud absolvovat již jen 28 km sjezd do Cala Gonone. Ze sedla je možné podniknout pěší túru do soutěsky Goropu. Celá etapa z kempu do kempu cca 75 km, od městečka Baunei cca 55 km, ze sedla Genna Silana 28 km.

9. den: Pro zájemce vyhlídková plavba z Cala Gonone do zálivu Orosei, se zastávkou na jeho "karibských" plážích a možností navštívit jeskyni Bue Marino. Alternativně pěší túra do zátoky Cala Luna.

10. den: Vyhlídkovou trasou v srdci pohoří Supramonte z Orgosola (město "banditů", známé malbami na zdech domů, tzv. "murales") do Olieny, dále k Lago Cedrino, do Dorgali a zpět do kempu. Možný přídavek k vyvěračce řeky Cedrino, případně dále do údolí Lanaito. Cca 55 - 75 km

11. den: Trajekt na pevninu. Autobusem přejezd přes Itálií, Rakousko.

12. den: Příjezd do ČR v závislosti na čase odjezdu trajektu ze Sardinie.

Ubytování

V plně vybavených kempech ve vlastních stanech, mobilních domech nebo chatách. 

Mobilní domky jsou většinou tohoto vybavení (v jednotlivých kempech se může vybavení lišit):

- 2 x ložnice (1x manželské dvojlůžko, 2x samostatné postele - někdy i přistýlka), úložné prostory

- obytná místnost (kuchyně) se sedacím koutem, plynovým vařicem, dřezem, vybavením pro vaření a stolování, většinou je mikrovlnná trouba a rychlovarná konvice.

- sprchový kout + wc

- krytá terasa se zahradním nábytkem, sušák na prádlo.

Chaty jsou dřevěné domky s velkou terasou, s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou s podobným vybavením jako jsou mobilní domky.

Stravování

Polopenze – bohatá snídaně (různé druhy pomazánek, uzeniny, sýry, obil. kaše, pečivo, káva, čaj), večeře – polévka + hlavní jídlo, káva, čaj. Jedna společná večeře v místní restauraci.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem a přeprava kol v cyklovleku, trajekt na Sardinii, polopenze CK, jedna společná večeře v místní restauraci, ubytování v kempu ve vlastních stanech (v mobilních domcích a chatách za příplatek), informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Cestovní pojištění do zahraničí (možno přiobjednat u CK), vstupy do památek, jeskyně a vše co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje".

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Břeclav

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Kudrna)
06.09.2024, 12 dní
20 300 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – Elba

 (CK Mamut tour)
12.09.2024, 8 dní
15 300 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

320 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024