reklama

Elba na kole

Termín: 08.09.2017 - 17.09.2017, 10 dní
Cena od: 11 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Vlha

Elba - ostov Napoleonova vyhnanství, je ideálním místem pro cyklodovolenou v končícím létě. Ostrov Elba si Vás získá písčitými i oblázkovými plážemi, vklíněnými mezi strmé svahy porostlé voňavou macchií. Navštívíme stylová přístavní městečka, pohádkové horské vesničky, majestátní Portoferraio s Napoleónovým exilovým sídlem. Samozřejmě ochutnáme výborná místní vína a posedíme ve stylových kavárničkách. Ostrov Elba nabízí cyklistiku po panoramatických silničkách, kopírujících azurové moře i šplhajících do kopců za krásnými výhledy. Na tomto zájezdě si můžete "dát pořádně do těla" a nebo jen tak lenošit na plážích. Vhodné jak pro aktivní cyklisty, tak pro pohodáře a rodiny s malými i velkými dětmi.

Vhodné i jako pobytovka u moře bez cyklistického programu

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prostějova v podvečerních hodinách, noční přejezd do Itálie.

2. den: Trajekt na ostrov Elba, příjezd do kempu, ubytování.

3.-8. den: Hvězdicové výlety na kole po ostrově Elba, navštívíme přístavní městečka Marciana MarinaPorto Azzuro, horské vesničky Poggio, Rio nell Elba, zříceninu hradu Volteraio. Poznáme hlavní město Elby Portoferraio, zájemci vystoupí na nejvyšší vrchol ostrova Monte Capane 1018 m.n.m. Cyklistické trasy směřují do všech koutů ostrova. 2x využijeme autobus k navezení na začátek etapy.

9. den: Ukončení pobytu na Elbě, trajekt na pevninu, zastávka v toskánském městě  Lucca.

Noční přejezd do ČR.

10. den: Příjezd do Prostějova v dopoledních hodinách.

Na tento zájezd navazuje další pobytový zájezd se sportovními aktivitami na Elbě "Elba - nejen s cvičením jógy". Zájemci mohou navázat a prodloužit si pobyt u moře o další týden. Kromě jógy je možné dále pokračovat v cyklistice, případně si vyzkoušet techniku "nordic-walking" aj.  Bude zvýhodněná cena za oba pobyty.

Ubytování

V plně vybaveném kempu u moře, situovaném uprostřed jižního pobřeží ostrova - ideální místo pro všechny cykloetapy. Kemp se rozkládá v borovicovém háji, který i v horkých dnech zaručuje stín. V blízkosti je písečná pláž Lacona s postupným přístupem do moře (vhodné pro děti). Kemp má vlastní bazén, hřiště pro děti (nafukovací hrady aj.atrakce). V kempu je obchod, restaurace, wi-fi připojení, moderní sociální zařízení.

Možnost spaní ve vlastních stanech - na terasách, ve stínu borovic.

Ubytování ve zděných bungalovech - jsou to malé domky s vlastní terasou, která umožňuje příjemné večerní posezení. Každý domek je rozdělený na 2 samostatné jednotky s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou, lednicí, veškerým nádobím, mikrovlnou troubou. Jedna polovina je komfortní pro 2  osoby. V obytné části se dají využít rozkládací lůžka, vhodné pro přátelé a rodinu s 1-2 dětmi. Obě poloviny domku se po odsunutí dělící stěny dají spojit v jeden celek (pro velké rodiny a dobré přátelé). Vznikne tím pádem domek s 2 samostatnými ložnicemi, 2x sociální zařízení, společenská místnost s kuchyňkou a společná terasa.

Stravování

Polopenze připravovaná CK z dovezených a čerstvých surovin: bohatá snídaně (různé druhy pomazánek, uzeniny, sýry, obil. kaše, pečivo, káva, čaj. Večeře – polévka + hlavní jídlo, káva, čaj. Jedna večeře v místní restauraci - pizza, víno, zákusek.

Cena zahrnuje

Doprava osob a přeprava kol, trajekt z Piombina do Portoferraia, polopenze připravovaná CK + jedna večeře v místní restauraci, ubytování ve stanu (v bungalovu za příplatek), informační materiály, programový průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH.

Cena nezahrnuje

Snídaně, cestovní pojištění, vstupy do kulturních památek, případně lanovka na horu Monte Capanne a vše, co není uvedeno v odstavci "cena zahrnuje".

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov.

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

281 cyklistů (20 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024