reklama

Jungfrau, Mnich, Eiger na kole

Termín: 08.08.2017 - 13.08.2017, 6 dní
Cena od: 10 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Ranní káva na Jungfrau? Proč ne!
Aneb pohodově v super atraktivní oblastí Berner Oberland

Eiger, Mnich, Jungfrau - alpské velehory, které svou majestátností a tajemností lákají od pradávna. A věřte, jedinečné kouzlo má zdejší kraj i pro cyklisty! Důvod oblíbenosti? Najdete zde řadu vyloženě pohodových údolních tras, ovšem vždy s neuvěřitelnými výhledy. A stejně tak i horských výšlapů pro milovníky náročnější jízdy. Zkrátka každý si zde vybere dle svého gusta a nálady, a přitom hory s velkým "H" budeme mít vždy na očích a na dosah. Hovoříme o severní část oblasti Bernských Alp, velehorském masívu ohraničeném na severu městem Interlaken a jezery Thuner See a Brienzer See a jihu zase řekou Rhôna. Největším lákadlem jsou bezesporu tři stále zasněžené zmiňované vrcholy – Eiger (3.970 m n.m.), Mönch (4.099) a Jungfrau (4.158), které určitě při našich putováních nepřehlédneme. V Berner Oberland se ovšem nachází ještě dalších sedm vrcholů přes 4.000 m n.m. I proto právě zde nelze jinak, než souhlasit se známým sloganem, že hory jsou doma ve Švýcarsku. Narazíte tu na neuvěřitelné množství horských drah, lanovek, výletních vláčků a také lodí v rámci proslaveného švýcarského dopravního systému. Budeme mít příležitost prohlédnout si místa zvučných jmen - Wengen, Lauterbrunnen, Grindelwald, Mürren, Schilthorn s restaurací Jamese Bonda či vyjet na nejvyšší železniční stanici v Evropě - Jungfraujoch ve výšce 3.454 m n.m.

Program zájezdu

1. den: Večerní odjezd, průjezd Německem a rychlými švýcarskými dálnicemi přímo do hotelu (z Prahy 800 km).

2. den: Ranní příjezd do Wilderswil, ubytování, úvodní schůzka s mapou, první etapa. Jak zvolit z pestrého výběru? Vydáme se údolím Schwarze Lütschine do Grindelwaldu, dále na Grosse Scheidegg, Meiringen a nakonec kolem Brienzersee zpět? Anebo pouze odpočinkový Grindelwald? Či alternativa na Kleine Scheidegg a přes světoznámý Wengen zpět do dočasných domovů. A co takhle jezerní etapa kolem malebného jezera Brienzersee. Ať už zvolíme jakkoliv, budeme se kochat výhledy na tři dominanty okolí - Jungfrau, Mönch, Eiger. Prvně se seznámíme s atmosférou městečka Interlaken, jehož název skutečně pochází z polohy mezi dvěma jezery, což ale nebylo vždy tak, jako dnes. Nejenom toto se na místě dozvíte od svého průvodce, který zná celou oblast tzv. jako svoje boty.

3. den: Lahůdkou pro dnešní den může být etapa údolím Lauterbrunnental do Lauterbrunnenu s několika panoramatickými vodopády. Dojedeme až k Trümmelbachfälle, zkoukneme sedmikaskádový vodopád uvnitř skalního masivu. S pomocí lanovky získáme pěkných pár set výškových metrů, prohlédneme si horský Mürren a absolvujeme neuvěřitelný a „nekonečný" sjezd do Wilderswil. Nabízí se různé kombinace a využití vlaku či lanovky - např. Stechelberg – Mürren cca 15 CHF resp. Stechelberg - Gimmelwald 8,40 CHF, obojí i s kolem. Je to naše velmi oblíbená tzv. dámská etapa - cesta je profilově nenáročná, zato výhledy až neskutečné.

4. den: Zájemci mohou podniknout výlet vlakem a zubačkou na „střechu Evropy“ – TOP OF EUROPE. Bez nadsázky jde o životní zážitek, neuvěřitelné prostředí hor. Jezdíme okružní trasu Wilderswil - Grindelwald – Jungfraujoch (3.454 m n.m.) – Kleine Scheidegg – Wengen - Lauterbrunnen, takže si oblast prohlédneme ze všech stran. Stanice Jungfraujoch je nejvyšší položenou žel. stanicí v Evropě a v roce 2012 slavila rovných 100 let své existence. Ideálně jde o celodenní výlet a dojem, který se vskutku nezapomíná. Cestu prožijete v mnoha různých vlacích, některé připomínají staré časy a jiné zase vysoký nadstandard současnosti, jedinečná je také zastávka vláčku uprostřed slavné severní stěny Eigeru, odkud hledíte skrze vybudovaná okna ve skále na masy sněhu a ledu kolem. Určitě nelze vynechat ani výhled z terasy Shinx (3.571 m n.m.) na Aletšský ledovec (UNESCO), čas zde můžete ukrátit také množstvím aktivit (půjčovna lyží, SNB, snowtubing, Flying fox – jízda na laně ze skály na ledovec, různé restaurace,…). Lze zorganizovat skupinou rezervaci (min. 20 osob) za výrazně zvýhodněnou cenu.

5. den: Závěrečná etapa - např. pohoda kolem jezera Thunersee, naleznete zde i místa na koupání a odměnou může být třeba historický Thun. Anebo zvolíte pouze odpočinkový Interlaken? Anebo snad výlet na vyhlídkovou terasu Harder Klum? Tak jako každý den i dnes je možností více než dost. Večer se rozloučíme s horskými velikány a vydáme se cestou k domovu.

6. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.

Cena zahrnuje

Ubytování ve stylovém švýcarském rodinném dřevěném hotelu se snídaní 3 noci na stejném místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu znalého veškeré možnosti regionu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, fakult. aktivity, vlaky, lanovky,...).

Nástupní místa

Bratislava, Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

359 cyklistů (1 přihlášený)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024