reklama

Lázeňský víkend – Neziderské jezero poznávací

Termín: 28.09.2017 - 01.10.2017, 4 dny
Cena od: 5 600 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Rubikon

Vinice a víno, stepní rezervace, lázně každý den

V pohraniční oblasti Maďarska a Rakouska se nachází jediné nefalšované stepní jezero v Evropě. Prohlédneme si jeho část maďarskou i rakouskou, ochutnáme úrodu místních vinic, vykoupeme se v maďarských termálech a nakoukneme do historie grófskeho rodu Esterházy. Navíc žádné stěhování - bydlet budeme na jednom místě a do lázní to budeme mít pár kroků. Jednoznačným bonusem je absence nočního přejezdu!

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z Prahy, příjezd do Hegykö, ubytování. Odpoledne si prohlédneme zámek Fertöd aneb maďarské Versailles. Za odměnu termální koupel. Ostatně možnost návštěvy lázní je tu každý den - dnes, zítra i pozítří. Celodenní vstupné cca 150 Kč/dospělý.

2. den: Autobusem se přesuneme do rakouského městečka Podersdorf am See a zastavíme se u nezaměnitelného majáku na východním břehu jezera. Na podzim v Podersdorfu nelze minout dýně, které jsou všude kolem. Vždyť přišel jejich čas! Ostatně dýňový olej patří mezi typické suvenýry, které ocení nejedna hospodyňka. Autobus se bude na ubytování vracet dle dohody a potřeby pěší skupiny. Odpoledne opět možnost lázní.

3. den: Dnešní den nás západní břeh. Zastavíme se v historickém Eisenstadtu, a tím nahlédneme do rakouského Burgerlandu. Města s dlouhou a bohatou historií a nepřehlédnutelným architektonickým skvostem - zámkem Esterházy. Nahlédnout lze i do anglické zahrady. Poté se přesuneme do Rustu, města čápů s malebným náměstím. Vyzvedneme cyklisty a vrátíme se na základnu, kde lze, tak jako každý den, zakončit den termální koupelí.

4. den: Tématem dnes bude víno. Navšítívíme vinařskou uličku v Purbachu či modernější městskou vinotéku, ochutnáme některou z místních dobrot, zakoupíme dobrou lahvinku jako vzpomínku a příjemně znaveni se vypravíme na cestu k domovu. Při rozumné situaci na cestách nás čeká časově pohodový návrat v pořadí Bratislava, Brno, Jihlava, Praha.

Cena zahrnuje

Kompletní dopravu, 3x ubytování v pensionu se snídaní (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím) na jednom místě, česky hovořícího průvodce. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Lázně jsou od ubytování vzdáleny cca 400 metrů.

Cena nezahrnuje

Stravu mimo snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, sturmové pauzy,...).

Nástupní místa

Praha, Jihlava, Brno, Bratislava

Poznámka

Bydlení na jednom místě v gastronomickém ráji - Maďarsku, výborné hospůdky a víno. Fajn příležitost pro zájemce bez kol anebo doprovod nejezdící na kole, každý den lze být v lázních a zároveň podniknout výlet autobusem. Absolutně výjimečná krajina unikátního stepního jezera, jediného v Evropě. Víno a vinice, na podzim nespočet burčákových zastavení. Maďarské termály. Maják v Podersdorfu. Vhodné pro děti, babičky a dědečky, prostě bez problému cestuje celá rodina:-)

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Maďarsko Maďarsko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

438 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024