reklama

Saské vinice na kole

Termín: 07.10.2017 - 08.10.2017, 2 dny
Cena od: 3 600 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Saské baroko, vinice, víno a slavnosti

Saská vinařská oblast je přitažlivou a tradiční oblastí, přestože co do velikosti představuje jednu z nejmenších v Německu. Nalezneme ji mezi městečky Pirna, Drážďany, Radebeul, Míšeň a vinařskou vískou Diesbar-Seußlitz. Tradice vinařství zde kvete již 850 let. Základem jsou bílá vína, jen na 13 % plochy pak vína červená. A specialitou je pak převážně manuální obhospodařovávání vinohradů a zpracování révy. Vždyť také více jako polovinu vinic tvoří strmé svahy, jejichž terasovité vinohrady dodávají Labskému údolí zvláštní ráz. Jednoduše lze říci, že se zde s vínem přímo mazlí. V době vinobraní a slavností je potřeba zkontrolovat, zda se úroda zdařila. Jako třešničku (či kouzelný oříšek) si přidáme tzv. saskou barokní perlu - půvabný barokní zámek Moritzburg.

Program zájezdu

1. den: Máte rádi pohádky? A co takhle Tři oříšky pro Popelku? Právě slavná filmová verze pohádky se natáčela na zámku Moritzburg 14 km severozápadně od Drážďan. Honosný lovecký zámeček zde nechal vystavět August Silný, král polský a kuřfiřt saský, začátkem 18. stol. Zámek, kterému se přezdívá "perla saského baroka", se nachází přímo na Zámeckém rybníku a i proto je jeho podoba pohádková v realitě, stejně jako na filmovém plátně. Na tomto místě zahájíme naše dvoudenní poznávání saských historických a vinných perel a perliček. Sjedeme pár výškových metrů k hladině Labe do městečka Radebeul, zastavíme se na vinařském zámečku Wackerbarth a užijeme si historickou vinařskou slavnost s nahlédnutím do 19. stol. Pohodové kilometry po dálkové Labské cyklostezce nás dovedou až k vinařské vísce Diesbar-Seußlitz, kde tento víkend také patří vinařům, koncertům, ochutnávkám a pestrému trhu. V základu nás dnes čeká velmi pohodových, pestrých a zajímavých cca 40 km.

2. den: Ukrojíme další kilometry Labské cyklostezky směrem na Riesu se 75m vysokou kostelní věží Trinitatis a zážitkovým muzeem těstovin. Ostatně kdo z nás ví, jak duté makkaroni a další zajímavé tvary oblíbených pochutin vznikají? Na zemské hranici mezi Saskem a Braniborskem v městečku Mühlberg náš degustačně-cyklistický víkend zakončíme.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu/pensionu se snídaní na 1 noc (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaně, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek,...).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 72 Kč, děti do 15 let 50 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 300 Kč/1 noc.

Nástupní místa

Praha, Ústí nad Labem

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

274 cyklistů (0 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024