reklama

Mazurská jezera na kole a na lodi

Termín: 24.07.2017 - 30.07.2017, 7 dní
Cena od: 8 390 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Na kole krajinou Mazurských jezer, jedním z nejmalebnějších míst Evropy, nazývaném „zelené plíce“ Polska. Dokonalými cyklostezkami po nefrekventovaných silničkách a cestách mezi tisíci jezer propojených kanály a říčkami, které vytvářejí ideální region pro mnoho druhů vzácné flóry a ptactva. Z paluby výletní lodě, na kole či na pronajaté jachtě můžeme obdivovat pralesy, chráněné vodní rostliny, rezervace zubrů a labutí. Uvidíme staropruská opevnění, zámky a kostely, křižácké hrady a pevnosti, válečné bunkry a mnoho dalších historických krás tohoto regionu.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár nad Sázavou - Borecký prales - Giżycko. Autobusem do Polska. Zachovalý Borecký prales, středisko chovu zubrů ve Wolisku, na kole rezervací Spytkowo kolem historických dvorů, barokních kostelů, zbytků opevnění, všudypřítomných jezer a kolem tvrze Boyen do kempu u Giżycko.

3. den: Giżycko, Hitlerovo „Vlčí doupě“. Giżycko - křižácký hrad, otáčivý most. „Modrou“ cyklostezkou, typickými městečky mezi jezery Dargin a Mamry, přes Pozezdrze s kostelem a nedalekým polním sídlem SS. Zámek Sztynort, Hitlerovo nedobytné „Vlčí doupě“, chráněná krajinná oblast Glazowska s tisíci kameny.

4. den: Gorazdowo, Hrad Ryn. Hospodářské stavení v Gorazdowo, usedlost v Monetki, bývalé středisko kultury Ariánů Stará Rudówka, hrad křižáckých rytířů Ryn, a zděné domy ve městě. Zpět přes staropruské hradiště v Orlo, nebo dále na gotický kostel a barokní zámek v Nakomiady a muzeum Mazurské země v Owczarki.

5. den: Lodí po soustavě jezer Giżycko - Mikolajki, rezervace j.Lisunie. Vyhlídková cesta pronajatou lodí po jezerech spojených unikátní soustavou kanálů z Giżycka do „perly Mazur“, městečka Mikolajki s historickými domy. K obřímu jezeru Śniardwy se svou legendou o zakleté dívce. Odpočinek, koupání či na kole do přírodní rezervace vodních rostlin jezera Lisunie.

6.-7. den: Łuknajno, kolem j.Śniárdwy - Wejsuny - Žďár n. Sáz. Na kole z malebného městečka Mikolajki kolem největšího polského jezera Śniardwy, přírodní rezervace Łuknajno s největší evropskou rezervací divokých labutí (UNESCO) a kolem mnoha dalších jezer, působivý kostel v Okartově, přes mosty a lesními cestami, pláž v Novych Gutech, splav v Karwiku, památné stromy a možnost koupání na jednom z osmi ostrovů či pláži Niedźwiedzi Róg. Autobusem zpět domů.

Cena zahrnuje

doprava autobusem, přeprava kol, vyhlídková cesta lodí z Giżycko do Mikolajki, polopenze, 4x ubytování ve 2-lůžkových pokojích pavilonů (patrové chaty), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Přerov, Ostrava, Náchod, Hradec Králové, Poděbrady

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Polsko Polsko

Podobné zájezdy

Mazurská jezera na kole

 (CK Cyklotur)
05.08.2024, 7 dní
11 440 Kč
cyklistický Autobusem

Podél Baltu na kole

 (CK Cyklotur)
30.08.2024, 7 dní
11 920 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

369 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024