reklama

Elberadweg – Labská cyklostezka (Magdeburg – Hřensko)

Termín: 16.08.2017 - 22.08.2017, 7 dní
Cena od: 7 950 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

První část cykloturistického zájezdu s trasou podle Labe se pojede z Magdeburgu domů. Trasa s vlastním logem je zpravidla dobře značena. Povrch je převážně asfaltový, jede se většinou po cyklostezkách, v obcích a městech po místních komunikacích. Občas je trasa vedena po náspu řeky s pěknými výhledy. Čas bude i na prohlídku pamětihodností.

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách. Noční přesun do Magdeburgu.

2. den: cyklotrasa Magdeburg - Barby - Tochheim - Badetz, celkem 70 km, zkrácená trasa 45 km. MAGDEBURG - v jádru středověkého města najdete mnoho historických budov. Dóm s bohatou výzdobou a s křížovou chodbou patří k nejvýznamnějším kostelům v Německu. V Randau se nachází skanzen doby kamenné. Na druhém břehu je SCHÖNEBECK a nejstarší léčebné solné lázně v Německu Bad Salzelmen. BARBY - nedaleko města je soutok řeky Saale s Labem. Ubytování: Badetz, bývalé panské sídlo, přestavěné na apartmány.

3. den: cyklotrasa Badetz - Aken - Dessau - Wörlitz - Lutherstadt Wittenberg, celkem 75 km, zkrácená trasa 47 km.
AKEN - staré přístavní město. DESSAU - moderní architektura Bauhaus je zapsaná na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Zajímavé je též technické muzeum Hugo Junkera, kde je možné shlédnout historii letectví. Úsek z Dessau patří mezi nejkrásnější části Labské stezky. Jako korálky na provázku jsou zde umístěny nádherné památky. Cyklostezka prochází zahradami a parky. WÖRLITZ - DESSAUER GARTENREICH - rozlehlý anglický park je zapsán na Seznamu kulturního dědictví UNESCO, jehož součástí je i renesanční zámeček ve WÖRLITZ. Díky cyklostezkám můžete fascinující parky prozkoumat na kole. Idyla v říši zahrad. LUTHERSTADT WITTENBERG - malebné město s renezanční radnicí a mariánským gotickým kostelem nese jméno slavného obyvatele Martina Luthera. Zámek byl postaven za Fridricha Moudrého. Zámecký kostel proslavil Martin Luther. V bývalém klášteře se nachází muzeum Martina Luthera (500 let výročí reformace). Město je další památkou, která je zapsána na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Ubytování: Wittenberg - penziony.

4. den: cyklotrasa Lutherstadt Wittenberg - Elster - Pretzsch - Torgau, celkem 70 km, zkrácená trasa 36 km.
PRETZSCH - na trase budete projíždět příjemná městečka, možnost chutného občerstvení. TORGAU - městečko s malebnou polohou bylo oblíbeným sídlem kurfiřtů Saska. V historickém jádru leží pozdně gotický mariánský kostel. K nejvýznamnějším památkám patří zámek s kaplí. Ubytování: Torgau - hotel.

5. den: cyklotrasa Torgau - Belgern - Mühlberg - Riesa, celkem 50 km, zkrácená trasa 36 km. BELGERN - další památky vás čekají v romantickém městě. Před radnicí stojí bosá pětimetrová socha Rolanda. RIESA - projíždí se malými malebnými vesničkami. V Riese je muzeum těstovin. Na další cestě vás už čekají ovocné sady. Ubytování: Riesa - hotel.

6. den: Riesa - Meißen (Míšeň) - Radebeul - Drážďany, celkem 56 km, zkrácená trasa 29 km, přes Moritzburg + 16 km. MEISSEN (Míšeň) - místní porcelán má pověst nejstaršího porcelánu v Evropě. Romantické je historické středověké jádro města a dominanta Albrechtsburg s katedrálou. RADEBEUL - domov spisovatele Karla Maye, dnes tu je jeho muzeum. Na cestě do Drážďan budete projíždět vinařskými vesničkami. DRÁŽĎANY - nejvýznamnější památky města, opera, Zwinger, Frauenkirche. Ubytování: Dresden - hotel.

7. den: cyklotrasa Drážďany - Pilnitz - Pirna - Königstein - Bad Schandau - Hřensko, celkem 60 km, zkrácená trasa 34 km. Uvidíte tři romantické zámky, které se nacházejí nad vinicemi na druhém břehu Labe. SASKÉ ŠVÝCARSKO - velmi atraktivní úsek. Pojedete pod strmými skalními útesy. Úchvatný je pohled na pevnost Königstein. Projíždět budete lázeňskými městy Rathen, odkud je možnost vyjít pěšky na BASTEIBRÜCKE s úchvatným výhledem na Labe a skalní město. Přes Bad Schandau dojedete do Hřenska, kde vás čeká cílová prémie - certifikát o absolvování cyklostezky ELBERADWEG I. Odjezd z Hřenska okolo 17.00 hodin.

Ubytování

hotely a penziony na trase.

Stravování

snídaně. Večeře individuálně v restauracích.

Cena zahrnuje

přeprava, 5x ubytování, 5x snídaně a průvodce.

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

259 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024