reklama

Na kole z Julských Alp do vod Jadranu

Termín: 06.09.2017 - 13.09.2017, 8 dní
Cena od: 8 950 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: Hoška Tour

Čeká vás zajímavá trasa podle řeky Soči téměř od pramene až k jejímu ústí do moře. Začneme v italském lyžařském středisku Sella Nevea a kolem kouzelného horského jezera se přes horský průsmyk přehoupnete do kouzelného údolí řeky Soča. Budete projíždět pod dvoutisícovými velikány Julských Alp, památnými místy bojů 1. světové války, širokým údolím i soutěskami až do nadmořské výšky 0 k mořské hladině. Uvidíte útulná horská městečka, vodopády i mořské přístavy a římské a benátské vykopávky. Na pobřeží vás čekají jednoduché projížďky po pobřeží a koupání v průzračném Jadranu. Cestou domů vás čeká největší jeskyně Slovinska. Na kolech se budeme pohybovat po území Itálie, Slovinska a Chorvatska.

Program zájezdu

1. den: odjezd dle rozpisu, možnost nástupu v jižních Čechách. Noční přesun přes Rakousko do Slovinska.

2. den: cyklotrasa sedlo Sella Nevea 1191 m - Predilské jezero 960 m - sedlo Predel 1156 m - Bovec 483 m - Kobarid 250 m, celkem 53 km. Možnost odbočky po nejvýše položené asfaltové silničce k chatě pod Mangrtem 2100 m (5 tunelů a 12 km stoupání). PREDILSKÉ JEZERO - největší italské jezero v Julských Alpách, možnost pěkného vykoupání v čisté vodě. SEDLO PREDEL - italsko - slovinské hranice, výhled na západní část Julských Alp. BOVEC - významné sportovní středisko. SOČA - kaňon, nejkrásnější řeka Julských Alp, oblíbená především u vodáků. BOKA - nádherný vodopád.

3. den: cyklotrasa Kobarid - Tolmin - Avče - Nová Gorica, celkem 66 km. Přes Cézarův most (odbočka k vodopádu) údolím Soči do Tolminu a pak dále podle Soči po slovinském a italském břehu do Gorizie. TOLMIN - hezké městečko při řece Soča. GORIZIA - italsko-slovinské historické město s gotickým hradem.

4.den: cyklotrasa Gorizia - Gradisca d' Isonzo - Monfalcone, celkem 41 km. Trasa podle řeky Isonzo (Soča) až k jejímu ústí do moře. GRADISCA D'ISONZO - historické město s hradem. MONFALCONE - italské rekreační středisko - možnost koupání. Možnost prodloužení trasy do Terstu (71 km). Přesun na ubytování do střediska KATORO - rekreační areál s římskými vykopávkami.

5. den: Poreč - Novi Grad - Umag - Katoro, celkem 47 km. Cyklostezky po pobřeží - asfalt, šotolina. Přesun autobusem do Poreče, prohlídka města a na kolech přes Novi Grad a Umag na ubytování, možnost koupání. POREČ - jedno z nejvýznamnějších středisek Istrie, Eufraziova bazilika, historické centrum. NOVI GRAD - katedrála sv. Pelagia, UMAG - půvabné historické městečko.

6. den: Piran - Portorož - Savudria - Katoro, celkem 33 km. Cyklostezky, silnice, šotolina. Přesun autobusem do Piranu, prohlídka města a pak na kolech přes Portorož a Savudrii do Katora. PIRAN - slovinký přístav - historické město na poloostrově s katedrálou a zachovalými hradbami. PORTOROŽ - rekreační středisko. SAVUDRIA - rybářská vesnice s historickým majákem. Cestou možnost koupání.

7. den: cyklotrasa Postojna - Predjamsky Grad - Postojna. POSTOJENSKÁ JESKYNĚ - podzemním vláčkem chodbami dlouhými 4 km s krápníkovou výzdobou, dál pěší trasa dlouhá necelé 2 km chodbami i úchvatnými dómy s krásnou krápníkovou výzdobou. PREDJAMSKY GRAD - hrad vybudovaný v kopci pod převislou skálou na krasovém ponoru potoka Lokve. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun přes Rakousko.

8. den: návrat v dopoledních hodinách.

Ubytování

penzion, hotel

Stravování

snídaně, večeře individuálně v restauracích

Cena zahrnuje

přeprava, 5x ubytování, 5x snídaně a průvodce

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie
Slovinsko Slovinsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

337 cyklistů (14 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024