reklama

Rujána na kole

Termín: 17.06.2017 - 24.06.2017, 8 dní
Cena od: 10 770 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Souostroví Rujána, skládající se asi z 30 poloostrovů a ostrůvků, leží v Baltském moři na pobřeží Meklenburska-Předních Pomořan. Kde jsou ty časy, kdy se k Baltu, jedinému dostupnému moři, valily každé léto desetitisíce Čechů. Stan, basa piv, propanbutanový vařič a všichni známí z fabriky. Padnul režim, padla i Rujána. Z tohoto ostrova se stává letovisko movitých, stejně jako z nedalekého Usedomu. Češtinu tu dnes už moc neslyšíte, hotely podražily... Rujána a Usedom jsou v současné době opravdu "dobré adresy". A pro cyklistiku jako dělané!

První oblastí, kterou navštívíme je poloostrov DARSS. Původ slova Darss pochází zřejmě ze staroslovanského slova Dračí. Jedná se o území, které je součástí poloostrova Fischland-Zingst a je proslavené především písečným pobřežími.

Při přesunu do druhé lokality se určitě zastavíme ve Stralsundu - starobylé městos mnoha krásnými památkami a příjemným přístavem.

Na Rujánu se dostanete přes nový most dlouhý 4 100 metrů a na ostrově určitě stojí za vidění NP Jasmund s bělostnými útesy, pohádková promenáda v Sellinu, jižní cíp Monghut i ten nejsevernější - Cap Arkona...

Doprava v oblasti je převážně na kolech a pohyb automobilů je značně omezen. Cyklistické etapy měří od 40 do 65 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: V 8,00 odjezd z Prahy přes Drážďany a kolem Berlína do hotelu v Lüdershagen. Dle času možnost první lehké vyjížďky.

2. den: Etapa na rozježdění na severní pobřeží poloostrova Darss a kolem jezera Barter Bodden. Vnitrozemím do přímořského městečka Zingst a pak libovolně podél moře třeba až do Pramont... 40-70km.

3. den: Pohodové poježdění po poloostrově Darss až na jeho SZ výběžek. Objedem tak jezero Seeler Bodden přes městečka Pruchten, Born, Ribnitz-Damgarten… 80-90 km. Možno zkrátit jen do Ribnitz či ještě kousek dál k moři a zpět stejnou cestou. 30-60 km.

4. den: Na kole či autem přesun na Rujánu. Cestou návštěva krásného města Stralsund. Cíl u moře v městečku Sellin. 85 km.

5. den: Okružní etapa podél moře směrem na sever přes Binz do NP Jasmund až na obrátku k Lohme a zpátky přes Sagard do hotelu v Sellin. 70 km - etapu lze kdekoliv a kdykoliv zkrátit.

6. den: Okružní etapa na jih přes Göhren a Lobbe na severozápad do Bergen auf Rügen a přes Zirkow zpět do Sellin. 65km - možno kdekoliv zkrátit.

7. den: BUSEM nablížení k městečku Altenkirchen a pak už na kole krásná etapa na nejsevernějším výběžkem Rujány -Arkona. Odtud busem zase zpět do hotelu v SELLIN. 40-60 km

8. den: Případně poslední koupačka a odjezd do Čech.

Náročnost

Velmi nízká. Sever Německa je dost placatý, tak se nebojte.

Ubytování

3x v útulných chatkách pro 4 osoby a 4x v hotelových apartmánech se 2 pokoji celkem pro 4 osoby. Apartmány i chatky jsou samozřejmě plně vybaveny kuchyňkou i sociálním zařízením.

Stravování

Z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. Apartmány jsou vybavené kuchyňkami i nádobím. 2x grilování klasicky zajišťuje CK EXTREM TOUR. Pivo je až do vyčerpání zásob za Kč.

Snídaně možno přiobjednat za 3x7,-€ a 4x12,-€.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 7x nocleh v hotelu, lázeňský poplatek, 2x extremtourácké grilování, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, vedoucí zájezdu, informační a mapové materiály.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy a vinárny.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

377 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024