reklama

Horní Rýn na kole

Termín: 25.05.2017 - 28.05.2017, 4 dny
Cena od: 7 300 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Od horských velikánů skrze vinice až po hladinu Bodamského jezera

Švýcarsko má bezesporu hory jaksepatří a není důvod, aby se jim cyklista vyhýbal. Naopak. Velmi pohodovým způsobem lze profrčet i nejatraktivnější horská zákoutí, užít si jejich přitažlivosti a kouzla a zároveň se na kole neutahat k smrti. Anebo ano, je-li to naše volba. V každém případě si před odjezdem k hornímu toku řeky Rýn nechte prosím zkontrolovat brzdy, během prvního dne zdoláme útctyhodný kilometr a půl převýšení, naštěstí v tom správném směru. Čeká nás sjezd z výšky přes 2.000 m n.m. na Oberalppassu velmi rozmanitým terénem. Za tři dny se z říčky stane řeka, kterou budeme následovat, navíc projedeme třemi státy, kromě Rakouska a Švýcarska nakoukneme i na náměstí lichtenštejnského Vaduzu. Tak pestrou obměnu z hlediska krajiny nabízí jen málokterá cyklostezka. I proto je tento náš program při horním toku Rýna skutečně unikátní.

Program zájezdu

1. den: Večerní odjezd z Prahy, noční přejezd Německem do Švýcarska - země sýrů, hodinek a záviděníhodných kopečků.

2. den: Ráno přjedeme na nejvyšší bod naší trasy do výšky 2.045 metrů n.m. na Oberalppass, kde s výhledem na stejnojmenné jezero vyložíme kola, dobře se oblékneme a začneme se serpentinami spouštět do údolí a do vesničky Tschamut, která leží o 400 výškových metrů níže. Po pravé ruce nás bude doprovázet nenápadný potůček, který je zárodkem budoucího veletoku. Prohlédneme si benediktinský klášter Svatého Martina v Disentisu a pokračujeme po cyklostezce podél Rýna pozvolna se rozšiřujícím, ale stále velmi hlubokým, alpským údolím. V Ilanzu si prohlédneme staré město s historickými domky ze 13. stol. a za městem nás již čeká velkolepý zážitek - impozantní soutěska hluboko se zařezávající do vápencového kaňonu Rinaulta, tzv. švýcarský "Grand Canyon". Až se nabažíme tohoto unikátního místa, došlapeme do města Chur v nadm. výšce 700 m n.m., kde přenocujeme.

3. den: Ranním dilemtatem pro nás bude rozhodnutí, čemu dát přednost – stezce podél řeky nebo rýnským vinicím. Údolí Rýna se zde rozšiřuje a zavádí nás kolem zámku Marschlins s výhledem na zříceniny hradů až do lázeňského města Bad Ragaz, v jehož termálních lázních si užívali Victor Hugo nebo Douglas Fairbanks. Po neuvěřitelně hladké cyklostezce se vřítíme přes hranici do Lichtenštejnského knížectví, státečku s rozlohou 160 km2. Přes dřevěnou lávku vjedeme do Vaduzu, hlavního města knížectví, zadefilujeme kolem náměstí, navštívíme muzeum známek a podél Rýna opět tento státeček opustíme. Nedaleko odsud se ubytujeme. Od polední pauzy přes Vaduz lze tuto část absolvovat na kolečkových bruslích (cca 18 km).

4. den: Můžeme si vybrat, zda budeme pokračovat po rakouské straně podél koryta tzv. „starého Rýna" anebo přes historický Altstätten, který leží na švýcarské straně na západ od nového kanálu a regulovaného koryta tzv. „nové" řeky. Nacházíme se již v deltě Rýna před místem, kde se vlévá do Bodamského jezera. Budeme projíždět i jedinečnou přírodní rezervací lužních lesů a rákosí až k travnatým břehům jezera, kde naše putování ukončíme. Naložíme kola a odpoledním a podvečerním přesunem se vrátíme zpět do ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek,...).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 144 Kč, děti do 15 let 100 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 1.200 Kč /os./2 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

174 cyklistů (13 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023