reklama

Palmová riviéra na kole

Termín: 18.08.2017 - 27.08.2017, 10 dní
Cena od: 12 400 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Slunce, moře, cyklistika - palmy, písečné pláže, historie, víno

Slunce, moře, kolo - co více si přát. Pohodový zájezd s bydlením na jednom místě na východním pobřeží Itálie, pod vedením špičkového cykloprůvodce, bydlení na dosah pláže! Ve stínu majestátných Apenin budeme obdivovat pobřeží, hory, památky v Ascoli Picenu či San Marinu, nahlédneme do pohoří Gran Sasso, někteří se pokusí o výstup na témeř třitisícové Corno Grande. Vzdálenější výlety budeme prokládat místními etapami, v nádherné krajině mezi vinicemi, usedlostmi, vesničkami. Domovem se nám stane příjemné letovisko v jižní části Palmové riviéry. Pobyt je velmi vhodný i pro veškerý necyklistický doprovod - partnerky, prarodiče, celé rodiny, děti. Oblast má jedny z nejkrásnějších písčitých pláží na pobřeží a úžasně čisté moře. Mohutné palmy Vás přenáší do příjemné exotiky, piniové háje a kvetoucí oleandry dokreslují atmosféru, kterou si vychutnáte mimo hlavní turistickou sezonu u vyhřátého moře.

Program zájezdu

1. den: Naložíme kola na přívěs a vyrazíme z ČR nočním přejezdem do slunné Itálie.

2. den: Čeká nás cesta na jih a příjezd do místa ubytování - na pobřeží Palmové riviéry na pomezí krajů Marche a Abruzzo. Ubytování v apartmánech. První seznámení s pláží, pizzerií, promenádou, první cappuccino.

3. den: Po přesunu a organizačním předcházejícím dnu nás čeká první cykloetapa. Autobusem se s koly přemístíme do historického města Ascoli Piceno a odtud se budeme vracet již "po svých" do místa ubytování - z vnitrozemí na pobřeží, můžeme zvolit trasu údolím či po hřebeni, v každém případě však s minimálním provozem a krásnými výhledy.

4. den: Užijeme si první místní cykloetapu. Po pobřeží, do vnitrozemí, odpočinkové délky či tréninkovou podobu,... Možností a vyzkoušených tras nám zkušený průvodce nabídne hned několik. Je jen na nás, jak strávíme tento den.

5. den: Vydáme se na další místní trasu - můžeme zvolit okruh jižně od našeho ubytování - do městečka Giulianova a dále - vesničky, statky a usedlosti, víno a krásné výhledy na pobřeží - kilometráž opět dle uvážení a sil. Možností je znovu nepočítaně. Ostatně, kdo říká, že den na pláži je špatný nápad?

6. den: Masiv Grand Sassoran Sasso jsme až dosud pouze obdivovali z uctivé vzdálenosti, tento den budeme mít možnost dle vlastní úvahy a odvahy vystoupit až na samý vrchol - 2.912 m n.m. vysoké Corno Grande. Autobus a lanovka nás vyvezou do výšky cca 2.000 m n.m. - do stanice La Madonnina. Odsud si lze užít pohodlné procházky, pohlédnout na svět z ptačí výšky a užít si patřičného nadhledu. Vrcholové fotky anebo relax na pláži? To bude vaše jediné nutné rozhodnutí k dnešnímu dni. S oddychem při pobřeží lze opět spojit i kondiční kilometry v sedle.

7. den: Projedeme se regionem směrem na sever, nahlédneme do kraje Marche - např. do letoviska San Benedetto del Tronto, které nabízí další super pláže, proč je neprozkoumat. Je opět na každém, jak velký okruh - po konzultaci s průvodcem zájezdu - zvolí za optimální.

8. den: S pomocí autobusu se přesuneme do Campli, malebného historického městečka cca 30 km od pobřeží. Vychutnáme si místní atmosféru, okoukneme kostel sv. Petra a 28 svatých dřevěných schodů a vydáme se směrem na Civitellu del Tronto, další skvostné místo tohoto kraje. Již z dálky nás upoutá zachovalá pevnost z druhé pol. 19. stol. Jde o největší opevnění v Itálii a druhé největší v celé Evropě (prioritu drží Hochensalzburg v Rakousku). Pokocháme se výhledem na Apeniny i směrem k moři a pohodově dle chuti a nálady se navrátíme na pobřeží.

9.-10. den: Sice poslední, nicméně takřka celý den strávíme na pobřeží s individuálním programem. V pozdním odpoledni se s tímto místem rozloučíme - poslední koupání, poslední káva. Ale zdaleka vše nekončí. Tu pravou tečku si totiž vychutnáme v San Marinu. U katedrály či jiných památek, v každém případě však s parádním výhledem z Monte Titana do okolní krajiny a na zapadající slunce. Teprve teď je čas připít si na vydařený závěr našeho italského putování. Nočním přejezdem se přesuneme domů, kam dorazíme v neděli ráno.

Cena zahrnuje

Prostorově parádní ubytování vždy pro 4 osoby v apartmánu běžně určeném pro 6 os. typu trilo: 2 ložnice - žádné palandy!, obývací pokoj, kuchyň, koupelna. V každém apartmánu jsou ubytované pouze 2 a 2 osoby, každá dvojice tak disponuje vlastní ložnicí, obě pak sdílí společný prostor vybavené kuchyně, obývacího pokoje a soc. zařízení. Lůžka v obývacím prostoru neobsazujeme, každý z ubytovaných má tak zaručeno soukromí! Pokud si apartmány na závěr pobytu uklidíte sami (jedná se o běžný úklid, podmínky budou přesně definovány na začátku pobytu) a v pořádku předáte, nebude částka za závěrečný úklid vyžadována. Pokud nikoliv, cena za závěrečný úklid činí 50 eur/apartmán. Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu dokonale znalého možnosti regionu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Žádnou formu stravy, fakultativní výdaje (vstupy do památek, lanovku,..). Ložní prádlo - nutno přivézt své vlastní - jsme v Itálii, tudíž ideálně 2 x prostěradlo (jedno pod sebe, druhé na sebe) + povlak na polštář. Klimatizaci - za příplatek 50 eur/týden - jak komu vyhovuje.

Vratnou kauci - 100 eur/apartmán. Je na Vás, jak se na ni složíte a domluvíte se svými spolubydlícími. Bude vybrána před ubytováním a v případě, že bude apartmán na závěr pobytu vrácen bez poškození a uklizen, bude Vám vrácena v plné výši.

Cestovní pojištění - lze přiobjednat: 360 Kč/dospělý resp. 250 Kč/dítě do 15 let celkem za komplexní cestovní pojištění = 12 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za neobsazené lůžko: 4.000 Kč/os./pobyt.

Nástupní místa

Bratislava, Brno, Jihlava, Praha, České Budějovice

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

349 cyklistů (16 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024