reklama

Ammer stezka a bavorské zámky na kole

Termín: 06.05.2017 - 09.05.2017, 4 dny
Cena od: 6 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Loňská úspěšná cyklonovinka - cyklostezka kolem řeky Ammer, velmi oblíbenou německou cyklotrasu, začínající symbolicky nedaleko pramene řeky Ammer v jednom z nejkrásnějších bavorských alpských údolích. My si ji navíc okořeníme tím nejlepším z akce Bavorské zámky, bylo by totiž opravdu škoda vyhnout se perlám jako jsou jezero Forgensee, pohádkové zámky Neuschwanstein či Hohenschwangau a oblíbeným etapám naší Romantické cyklostezky. Těšit se můžete na půvabné říčky a řeky, alpské louky, všudypřítomné panoramatické vrcholky Alp a již zmiňované světoznámé historické památky. Oproti minulým rokům zůstaneme více na jihu - tedy v horách a podhůří, stranou větších měst a sídel.

Program zájezdu

1. den: Putování kolem řeky Ammer zahájíme symbolicky - nedaleko pramene mezi podhorskými vískami Ettal a Oberammergau. Však tam také oficiální stezka Ammer Radweg skutečně začíná. Bylo by hříchem neobhlédnout benediktýnský klášter Ettal, založený roku 1330 a kde mnichy potkáte dosud, zláště jejich produkce piva a jemných destilátů může pro poutníka na kole zajímavou býti. Dále se vydáme přírodní rezervací do Oberammergau a po značené cyklostezce půvabným podhůřím bavorských Alp do Peitingu. Čeká nás velmi přívětivých cca 43 úvodních km.

2. den: Další den si užijeme trasu směrem do Füssenu a k jezeru Forggensee. Opět nás, stejně jako v předchozích dnech, čeká kvalitní cyklostezka mimo automobilový provoz s krásnými výhledy na panorama Alp či Neuschwansteinem v dosahu. Kromě sportovních a estetických zážitků se nabídne také množství hospůdek a bister vhodných pro posezeni, relaxaci a doplnění energie. Na kole krásných přírodních cca 50 km s možným prodloužením dle vlastní volby.

3. den: Na kola nasedneme přímo na břehu jezera Forggensee a okružní jízdou vyrazíme obhlédnout zámky Hohenschwangau a Neuschwanstein, významné to stavby z období panování Ludvíka II. Bavorského. Užijeme si zážitkový pohodový den, kam lze začlenit i nahlédnutí ke břehům Königsee, menšího jezera ukrytého v lesích pod Neuschweinsteinem. V každém případě, stojíte-li přímo o návštěvu zámku Neuschwanstein, je dnešní den tím ideálním.

4. den: Čeká nás další část cyklostezky kolem řeky Ammer s kouzelným závěrem u jezera Ammersee. Projedeme hornický Peißenberg s jeho poutním kostelem, historický Welheim se starou radnicí a už nás vítají břehy třetího největšího bavorského jezera. Zde naše putování zakončíme odměnou nečeho dobrého na zub a vydáme se na cestu k domovu. Dnes na kole cca 45 km.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu či penzionu se snídaní 3 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, lodě na jezerech,....).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 144 Kč, děti do 15 let 100 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 900 Kč/os./3 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

341 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024