reklama

Regensburg – Stezka tří řek

Termín: 26.05.2017 - 28.05.2017, 3 dny
Cena od: 4 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Kouzelná přírodní cyklistika nedaleko českých hranic

Řeky Dunaj, Regen a Naab nabízí v okolí bavorského Regensburgu nespočetné možnosti cykloturistiky na poměrně malém území. Připočteme-li bydlení na jednom místě a historické skvosty na trase - nejstarší klášterní pivovar na světě Weltenburg, Regensburg s gotickou katedrálou a nejstarším kamenným mostem v Evropě či památník Valhalla - máme zde další parádní cyklostezku absolutně nenáročnou z hlediska přesunů. Získáme tak ve 3 dnech 3 celé dny cyklistiky. 

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd z ČR, po poledni příjezd ke klášteru Weltenburg nedaleko Kelheimu. Toto benediktýnské opatství je nejstarším bavorským klášterem vůbec, jeho vznik je datován kolem roku 620 n.l. Zajímavý je nejenom svou ohromující velikostí, ale obrovským lákadlem je také vlastní klášterní pivo. Vaří se zde od roku 1050 a Weltenburg je tak nejstarším klášterním pivovarem na světě! Druhů tohoto moku tu nabízí spousty, mimojiné i tmavou třináctku :-) Bezprostředně u kláštera začíná unikátní Weltenburgská úžina (Donaudurchbruch neboli Břicho Dunaje). Jde o 6 km dlouhou soutěsku lemovanou bílými skalami až 80 m vysokými, s nejužším místem na řece 70 m širokým. Z tohoto opravdu výjimečného místa se vydáme po proudu řeky do Kellheimu, historického místa na Dunaji s mohutnou dominantou Befreiungshalle nad městem z „vilémovského" období, památník vítězství nad Napoleonem. Dále pokračujeme až do starobylého Regensburgu. Ubytujeme se v hotelu a pokud nám ještě zbydou síly a chuť, můžeme se vydat po stopách pamětihodností a shlédnout nově zrestaurovanou gotickou katedrálu či středověký kamenný most. Určitě budeme souhlasit s tím, že Regensburg patří pod ochranu UNESCO (od r. 2006) plným právem. Základní etapa cca 37 km.

2. den: Region na sever od Regensburgu je doslova rájem pro nenáročnou přírodní cyklistiku a my se o tom přesvědčíme. Naprosto rovinatým terénem se po asfaltové cyklostezce dostaneme proti proudu řeky Regen až do údolí Mariental, kde v zájezdním hostinci poobědváme, svezeme se přívozem a lesním úsekem přejedeme k řece Naab. V Burglengenfeldu se potkáme s doprovodným autobusem (občerstvení,....) a po proudu řeky Naab, přes pohádkový Kallmünz, doputujeme zpět do Regensburgu. Trasu lze různě upravovat, chcete - li se v jednom dni pohybovat v údolích tří řek, pak je to právě dnes. Etapa libovolně dlouhá, v celkové délce 35 - 85 km dle vlastního uvážení.

3. den: Opustíme Regensburg se vydáme na jihovýchod do historického Straubingu. Cestou nepřehlédneme další známou stavbu z „vilémovského období" - Walhallu - připomínající athénský Pantheon. Přes Wörth se po rovince rychle přiblížíme ke Straubingu. Etapa cca 60 km. Po občerstvení se a shlédnutí místních pamětihodností se v odpoledních hodinách vydáme zpět do ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 2 noci na jednom místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, lodě,...).

Příplatek za jednolůžkový pokoj 750,- Kč/os./2 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Romantická města čtyř řek na kole

 (CK Cyklotur)
08.07.2024, 5 dní
13 480 Kč
cyklistický Autobusem

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

 (CK Cyklotur)
24.07.2024, 4 dny
8 680 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

440 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024