reklama

Alsaská vinná stezka na kole

Termín: 17.06.2017 - 24.06.2017, 8 dní
Cena od: 8 880 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

V poklidné, lehce zvlněné krajině poblíž hranice s Německem si můžete krásně zajezdit mezi vinicemi, středověkými hrady a historickými městy. Tato oblast je navíc světově proslulá svými bílými víny – Riesling, Gewürtztraminer, Tokay...

Od Strasbourgu přes Colmar až do Mulhouse vede velmi příjemná „vinná stezka Alsaska“, která lemuje přírodní park Vogézy protkaný neméně zajímavými, ovšem trošku náročnějšími trasami. Pro letošní rok jsme pro vás připravili velmi pohodový zájezd, který pasuje do akcí 55+. Nabízíme spaní v postýlkách a to navíc na jednom místě. Bližší místa, a je jich tam plno, objedete při okružních etapách. Ke vzdálenějším cílům vás nablížíme autobusem. Velmi často tak budete mít na vybranou kopcovitější etapu přes sedýlka nebo nenáročnou „vinnou stezku“. Místní města a vesničky jsou správnou kombinací německého pořádku a zdobnosti s francouzským šarmem. Výjimkou nejsou ani Obernai, Ribeauvillé, Colmar…  Pro obdivovatele techniky se pak naskýtá možnost návštěvy lodního výtahu na kanálu La Marne au Rhin.

Cyklistické etapy měří od 40 do 75 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den:  V 8,00 odjezd z Prahy přes Rozvadov, Nürnberg do kempu v BASSEMBERGu - ubytování.

2. den: Busem nablížení k lodnímu výtahu kousek od SAVERNE. KOLO - od výtahu již na jih  přes Haselbourg, Dabo a Col du Donon zpět do kempu v Bassembergu. Etapa je mírně kopcovitá a dá se zkrátit pozdějším nástupem na kola (72km).

3. den: KOLO - okružní etapa. Nejdříve z kopce k vinné stezce, kousek po ní a pak trochu do kopce skoro povinně návštěva hradu HAUT KOENIGSBOURG a dále přes sedlo COL DE FOUCHY zpět do kempu (51km).

4. den: KOLO - okružní etapa podél romantické vinné stezky a Saint-Hippolyte,  Ribeauville a  Sainte-Marie-aux-Mines zpátky do kempu v Bassembergu (66km). 

5. den: KOLO - okružní etapa zpočátku vede z kopce k severní části vinné stezky až k OBERNAI a pak trochu do kopečků přes klášter Sv.Odile a Le Hohwald zpět do  kempu v  Bassembergu (62km).

6. den: Busem nablížení do úžasného COLMARu a odtud okružně na KOLO: Pozvolným stoupáním do MUNSTERu (výroba trochu smradlavého sýra) a poté již stoupák na  Le Petit Ballon. Pak už jen klesáme do  COLMARu, odkud vás bus odveze do kempu (62km).

7. den: Busem nablížení do CERNAY a odtud 2 varianty návratu do COLMARu, odkud vás bus odveze zase zpět do kempu v Bassembergu.

KOLO - varianta A/ Po nejjižnější části viné stezky až do COLMARu. Cestu si prodloužíte pobytem ve vinných sklípcích (50km). 

KOLO - varianta B/ Nádherným stoupáním se dostaneme na jeden ze 3 alsaských Balonů a to až do 1424m (GRAND BALLON), kde se budete kochat nádhernými výhledy. Dále již z kopce přes MUNSTER k busu do COLMARu a pak do kempu (65km). 

Rezervní etapa: na samotný BALON d'ALSACE, samozřejmě s popojetím autem do CERNAY a odtud okruh (80km).

8. den: Busem nablížení do  MASEVAUX. KOLO - posledním stoupákem zájezdu na další z Balonů (BALON de ALSAS) a přes BUSSANG do sprchy v kempu u CERNAY (58km). V 16 hod odjezd  do Prahy. Příjezd do půlnoci.

Náročnost

Lehká až střední. Vinná stezka totiž vede nenáročným terénem mezi vinicemi, ale zároveň kopíruje přírodní park Vogézy a jeho pohoří, kam se můžete dle chuti vydat za náročnějšími trasami a nádhernými výhledy do kraje.

Ubytování

7x v bungalovu či pod vlastním stanem. Bungalovy jsou plně vybaveny kuchyňkou i sociálním zařízením.

Stravování

Bohaté večeře - vydatná domácí kuchyně přivezená z Čech, snažíme se ale zařadit co nejvíce z Francie. Nikdo na našem zájezdu ještě nezhubnul! Snídaně pak z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. Pro stanaře jsou k dispozici PB vařiče – je jich dost, židličky a stolky. Pivo je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 7x nocleh v bungalovu (za příplatek 1500 Kč) či pod vlastním stanem v kempu, 7x večeře, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, vedoucí zájezdu, informační a mapové materiály. K dispozici jsou PB vařiče, židličky, stolky, a tradiční extremtourácké grilování.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy a vinárny

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Mamut tour)
24.08.2024, 6 dní
11 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

373 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024