reklama

Běžkování v Dolomitech

Termín: 28.02.2017 - 05.03.2017, 6 dní
Cena od: 7 500 Kč

zimní Autobusem
Foto: CK Kudrna

aneb po stopách mistrů světa do Alpe di Siusi, Val di Fiemme a Madonny di Campiglio

I když se říká, že české hory jsou pro běžkování jako stvořeny, mnozí se již přesvědčili, že na běžkách se dá vyrazit i za humna a že tam také není vůbec špatně. Na letošní zimu jsme pro vás opět připravili lahůdkový výlet do stop, v nichž se před vámi proháněli minulí, současní i budoucí mistři světa. A nejsou to jen perfektně vypreparované stopy, které mohou být důvodem pro tento výlet. Neméně příjemným překvapením může být perfektní zázemí a hlavně nádherná kulisa vápencových věží Dolomit, kterými se budeme kochat každý den v jiném věhlasném středisku běžeckého lyžování. Všechna námi navštívená místa, se nacházejí ve vyšších nadmořských výškách a tak máme takřka jistotu kvalitního sněhu, což se skvěle ukázalo během slabších zim v minulosti.

Program zájezdu

1.–2. V úterý večer odjezd z Brna, noční jízda přes Rakousko do Itálie. Vyvezeme se do městečka Compatsch (1.825 m), které je vstupní branou do náhorní plošiny Alpe di Siusi. Překrásné výhledy na skalní věže masivu Rosengarten nás budou doprovázet na každém „kroku“. Navečer se přesuneme do městečka Cavedago, kde nás čeká ubytování a večeře v našem hotelu.

3. Mikrobusy vyjedeme do oblasti Val di Fiemme, ráje pro milovníky zimních sportů a běžkování především. Ne náhodou se zde konalo Mistrovství světa v klasickém lyžování v letech 2003 a 2013. V sedle Passo Lavazé (1.681 m) nás čeká téměř 80 km nádherných tratí.

4. Do třetice zavítáme do světoznámého střediska Madonna di Campiglio v horském sedle Passo Carlo Campo Magno (1.646 m) pod masivem Brenty s dalším hezkým okruhem Světového poháru.

5.–6. Na závěr se opět vydáme do oblasti Val di Fieme, a podle počasí zvolíme buď středisko Lago di Tesero nebo opět Passo Lavazzé, kde si ještě stihneme pořádně protáhnout tělo. Večer se pak vydáme na zpáteční cestu do ČR, kam dorazíme v ranních hodinách.

Ubytování a stravování

3 noci strávíme v příjemném hotelu v blízkosti Cavedaga, odkud budeme vyrážet do jednotlivých vysokohorských středisek. Strava je zajištěna formou snídaně. Pokoje jsou 2lůžkové, vybavené sociálním zařízením.

Cena zahrnuje

dopravu mikrobusem, 3x ubytování se snídaní, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Cena nezahrnuje

poplatky za využití běžeckých tratí

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


túry na běžkách Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

329 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024