reklama

Bretaň + Normandie na kole

Termín: 24.08.2017 - 03.09.2017, 11 dní
Cena od: 9 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Tajemná Bretaň posetá nevysvětlitelnými menhiry a dolmeny je krajem bližším spíše jižní Anglii než zbylému území Francie. Rozeklané pobřeží, osamělé farmy a farnosti. Vše je kamenné a krásné. Místo plotů tu mají nekonečné keře rozkvetlých hortenzií. Sousední Normandie pak není jen mementem spojeneckého vylodění a její světlé útesy budou příjemným kontrastem k temnému pobřeží Bretaně. Ochutnáte nešizené bretaňské sladkosti, nadýchané palačinky na sladko i slano, čerstvé ryby i vynikající normandské ústřice a další mořské potvůrky. Vše se zapíjí cidrem – kvašeným jablečným moštem, muškátovým vínem nebo kalvadosem.

Z obou oblastí jsme vybrali to nejzajímavější a tak cestou na kole nevynecháme místa jako vřesem porostlý mys Cap Fréhel a sousední pevnost Fort la Latte, středověké město Dinan, válkou zničené a dnes kompletně zrekonstruované přístavní město St. Malo nebo skoro desetimetrový menhir u Dol de Bretagne. Na hranici Bretaně a Normandie nás čeká pohádkový klášter St. Michel vystavěný na vrcholku ostrova.

Normandské pobřeží je známé hlavně plážemi Utah, Omaha, Gold, Juno a Sword, kde budeme mít dostatek času na prozkoumání zbytků německých bunkrů i spojeneckých přístavů jako Mulberry. Zájemci mohou navštívit nespočet muzeí a památníků věnovaných Dni D a také několik válečných hřbitovů. Zastavíme se i v Caen a jeho Muzeu Míru. Na sever od Le Havru projedeme kouzelný úsek pobřeží s vysokými útesy a roztodivnými skalními útvary.

Cyklistické etapy měří od 40 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Autobus veze všechny věci - jezdí se nalehko – a při přejezdových etapách je v poledne nepovinný sraz s autobusem, kde si můžete uvařit a případně i nasednout do busu a zbytek etapy dojet s ním. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: V 18,00 odjezd z Prahy přes Rozvadov, Nürnberg, Sarbrücken do Francie.

2. den: Busem přejezd do Bretaně. Dle času cestou návštěva katedrál v Remeši či Chartres. Případně prohlídka Rennes. Nocleh v hotelu Formule 1.

3. den: Busem se ještě popovezeme do Sables d’Or les Pins odkud už do kempu dojedeme na kole.

Etapa podél pobřeží přes nezapomenutelný a vřesem porostlý výběžek Cap Fréhel, pevnost Fort la Latte, letovisko St. Cast a výběžek St. Jacut s výhledy na moře, mušlí farmy... (50-70km).

4. den: Etapa do vnitrozemského Dinanu - historické město s příjemnou atmosférou, hrázděnými domky a hradem a zpět přímo podél delty řeky Rance prokličkujeme do lázeňského a výstavního Dinardu. Dále přes přílivovou elektrárnu v ústí řeky Rance do St. Malo a do kempu (80-90km).

5. den: Krásná a pohodová etapa podél pobřeží na výběžek Grouin a přes letovisko Cancale ke skvostu naší trasy – klášteru Le Mont Saint Michel – prohlídka městečka i kláštera (50-70km).

Odpoledne dojezd busem do kempu poblíž Bayeux.

6. den: Okružní etapa na severovýchod od Bayeux, kde uvidíte zbytky přístavu Mulberry v Arromanches a pláže Gold, Juno a Sword. Cestou zpátky do Bayeux byste neměli minout decentní a působivý hřbitov v Ryes (60-80km).

7. den: Okružní etapa severozápadním směrem na pláž Omaha až k Pointe du Hoc se zbytky německých bunkrů. Cestou samozřejmě nevynecháme návštěvu největšího hřbitova amerických vojáků u Colleville (60-80km). Kdo by měl pobřeží a připomínek vylodění už dost, může se vydat kousek do vnitrozemí k románskému opatství Cerisy-la-Foret a hradu Balleroy (60-80km).

8. den: Busem návštěva Cean – prohlídka města a klášterů „Abbaye aux Hommes“ a „aux Damme“ založených Vilémem Dobyvatelem a jeho ženou, návštěva jednoho z nejkomplexnějších památníků a muzeí 2. světové války - Caen Memorial. Odpoledne dojezd busem do kempu poblíž Fécampu.

9. den: Etapa do St. Valéry en Caux k parádnímu útesu Aval. Dle počasí možno využít výpomoc busu a nechat se dovést busem do St. Valéry. Odtud už na kole podél nádherného pobřeží na západ do Fécampu (35-90km).

10. den: Okružní etapa nejkrásnějším úsekem severního pobřeží do Etretatu k bělostným útesům - Aval a Amont lemující městskou pláž (40-60km).

11. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Náročnost

Střední až lehčí. Nenechte se ale mýlit, že vás čeká rovinatá krajina. Krátká stoupání a klesání vedou do každého přístavu či vesničky – nudit se nebudete, ale zároveň díky poledním srazům s busem či okružním etapám akci zvládne každý. Trochu nás tu může potrápit počasí, ale to už k tomuto kraji patří, a za léta co do Bretaně jezdíme, jsme zažili o mnoho víc slunečných než deštivých dnů.

Ubytování

7x v postýlce bungalovu (za příplatek 2000 Kč) nebo pod vlastním stanem v kempu. 1x v hotelu Formule 1 ve 3-lůžkových pokojích. Bungalovy jsou 4-6 lůžkové s 2-3 ložnicemi, obývákem a vybavenou kuchyní. Sprcha a WC jsou samozřejmostí.

Stravování

Z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. V bungalovu je vždy vybavená kuchyň. Pivo a víno je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 7x nocleh ve stanu, 1x nocleh v hotelu Formule 1, 1x extremtourácké grilování, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály a vedoucí zájezdu. K dispozici jsou PB vařiče, židličky, stolky, kanystry na pitnou vodu.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy a vinárny, povlečení a úklid (bungalovy).

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Mamut tour)
24.08.2024, 6 dní
11 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

377 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024