reklama

Bretaň na kole

Termín: 24.08.2017 - 03.09.2017, 11 dní
Cena od: 10 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Po letech se vracíme do samotné Bretaně, protože si tenhle severozápadní kout Francie zaslouží samostatný zájezd. Oproti minulým letům trochu naťukneme i jižní pobřeží, ale hlavně si na kolech zajezdíme na úplném západě Nemůžeme ale vynechat ani klasiku kolem zátoky St. Michel na hranici s Normandií.

Tajemná Bretaň posetá nevysvětlitelnými menhiry a dolmeny je krajem bližším spíše jižní Anglii než zbylému území Francie. Rozeklané pobřeží, osamělé farmy a farnosti. Vše je kamenné a krásné. Místo plotů tu mají nekonečné keře rozkvetlé hortenzie, na rozlehlých loukách se pasou obrovské bílé krávy a místní lidé slaví při každé příležitosti v tradičních černobílých krojích. Ochutnáte nešizené a pořádně hutné sladkosti, nadýchané palačinky na sladko i slano, čerstvé ryby i další mořské pochoutky. Vše se zapíjí cidrem - kvašeným jablečným moštem, muškátovým vínem nebo kalvadosem.

První nocleh máme v hotelu FORMULE 1, abychom v klidu navštívili pár zajímavých míst na jihu. Na kole si pak vychutnáme zejména západní výběžky do Atlantiku a severní pobřeží od západu k východu. Cestou nevynecháme místa jako menhirové pole v Carnacu, město Quimper a městečko Locronan, západní výběžky do Atlantiku - Pointe du Raz a Pointe de Penhir, kláštery v Sizun, Guimilliau či St. Thegonec, Růžové pobřeží u Perros Guirec, katedrálu v Tréguier, vřesem porostlý mys Cap Fréhel a sousední pevnost Fort la Latte, středověké město Dinan a válkou zničené, dnes kompletně zrekonstruované přístavní město St. Malo. Na závěr zájezdu si necháme pohádkový klášter St. Michel vystavěný na vrcholku ostrova.

Cyklistické etapy měří od 60 do 90 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Autobus v podstatě kopíruje naši cyklistickou trasu - jezdí se nalehko - a v poledne je většinou umožněn nepovinný sraz s autobusem, kde si můžete uvařit a případně i nasednout do busu a zbytek etapy dojet s ním. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1. den: V 18,00 odjezd z Prahy přes Rozvadov, Nürnberg, Sarbrücken do Francie.

2. den: Busem přejezd ke Carnacu na jižním pobřeží Francie. Návštěva Carnackých řad (Alignements) – 2000 menhirů, kamenných svědků dávné minulosti. Dle času cestou návštěva katedrál v Remeši, Chartres či Nantes.

3. den: Busem přesun na západ Bretaně. Dle času a počasí prohlídka nejstaršího bretaňského města Quimper nebo etapa z výběžku Pointe du Raz s rozeklaným pobřežím a parádními výhledy na maják de la Vieille přes městečko Locronan do zátoky Douarnenez (30-50km).

4. den: Okružní etapa do Crozonu a na výběžky do Atlantiku – Pointe de Penhir a Pointe des Espagnols, odkud je výhled i na Brest. Cestou množství menhirů a dolmenů (60-100km).

5. den: Etapa Přírodním parkem Armorique – možnost výšlapu na jeden z nejvyšších kopců Bretaně – Menez Hom 330m, překonáme ústí řeky Aulne a nádhernými silničkami se promotáme lesem Cranou až ke kláštěru v Sizun (50-70km). Busem přesun na severní pobřeží a cestou dle času zastávka u klášterů v Guimilliau a St. Thegonec.

6. den: Okružní etapa Růžovým pobřežím - Trebeurden – Tregastel – Perros Guirec. Nádherné oblé balvany růžové žuly, ostrůvky a díky velkému odlivu a přílivu stále jiné pohledy na zátočiny a pláže (40-60km).

7. den: Okružní etapa ke katedrále a hrázděným domkům v Treguier a na výběžek Gouffre – neméně parádní pobřeží, ale mnohem méně turistů… Možná zajížďka i na výběžek Sillon de Talbert se zvláštní atmosférou zejména při odlivu (40-70km).

8. den: Busem vás popovezeme do Sables d’Or les Pins a dále do kempu u St. Malo už na kole. Etapa podél pobřeží přes nezapomenutelný a vřesem porostlý výběžek Cap Fréhel, pevnost Fort la Latte, letovisko St. Cast a výběžek St. Jacut s výhledy na moře, mušlí farmy... (60-80km).

9. den: Etapa do vnitrozemského Dinanu - historické město s příjemnou atmosférou, hrázděnými domky a hradem a zpět přímo podél delty řeky Rance prokličkujeme do lázeňského a výstavního Dinardu. Dále přes přílivovou elektrárnu v ústí řeky Rance do St. Malo (80-90km).

10. den: Kdo nestihl dříve, čeká ho prohlídka St. Mala – z gruntu zrekonstruovaného přístavu v původním stylu. Jinak se nabízí krásná a pohodová etapa podél pobřeží na výběžek Grouin a přes letovisko Cancale zpět do kempu. Stihnout se dá i oboje (30-50km). Odpoledne naložení kol a odjezd busem do Prahy se zastávkou a prohlídkou perly této oblasti – kláštera Mont St. Michel.

11. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Náročnost

Střední až lehčí. Nenechte se ale mýlit, že vás čeká rovinatá krajina. Krátká stoupání a klesání vedou do každého přístavu či vesničky – nudit se nebudete, ale zároveň díky poledním srazům s busem či okružním etapám akci zvládne každý. Trochu nás tu může potrápit počasí, ale to už k tomuto kraji patří, a za léta co do Bretaně jezdíme, jsme zažili o mnoho víc slunečných než deštivých dnů.

Ubytování

7x v postýlce bungalovu (za příplatek 2000 Kč) nebo pod vlastním stanem v kempu (na 3 místech) a 1x v hotelu Formule 1 ve 3-lůžkových pokojích. Bungalovy jsou 4-6 lůžkové s 2-3 ložnicemi, obývákem a vybavenou kuchyní. Sprcha a WC jsou samozřejmostí.

Stravování

Z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. V bungalovu je vždy vybavená kuchyň. Pivo a víno je až do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 7x nocleh ve stanu a 1x v hotelu F1, 1x extremtourácké grilování, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, informační a mapové materiály a vedoucí zájezdu. Pro stanaře jsou k dispozici jsou PB vařiče, židličky, stolky, kanystry na pitnou vodu.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy a vinárny, povlečení a úklid (bungalovy).

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň - Rozvadov dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklovlekem dle možností a dohody – oproti příplatku.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Bretaň na kole

 (CK Mamut tour)
14.06.2024, 10 dní
20 990 Kč
cyklistický Autobusem

Kolmo kolem Bretaně

 (CK Kudrna)
17.07.2024, 12 dní
19 800 Kč
cyklistický Autobusem

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

 (CK Extremtour)
26.07.2024, 9 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Alsaská vinná stezka na kole

 (CK Extrem Tour)
06.08.2024, 9 dní
14 450 Kč
cyklistický Autobusem

Alsasko na kole

 (CK Vlha)
09.08.2024, 10 dní
21 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

272 cyklistů (2 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024