reklama

Rakousko na kole

Termín: 17.08.2017 - 21.08.2017, 5 dní
Cena od: 7 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Ehrwald - Zugspitze - Seebensee - Wetterstein - Sölden - Ötztal - Plansee - Fernpass - Längental - Sellrainer - Innsbruck - Mittenwald - Kochel am See

Trasy jsou koncipovány tak, aby vedly z větší části po rovině nebo z kopce a lze je podle fyzické kondice každého účastníka zkrátit či naopak prodloužit. Třikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Každý si tak může zvolit libovolné tempo, aniž by tím omezoval ostatní účastníky. Vzhledem k charakteru cest (asfalt/šotolina) doporučujeme výhradně horská nebo treková kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách. Panoramatická jízda průsmykem FERNPASS (1 216 m) do rakouského NASSEREITHU. Vyložení kol. Cyklovýlet pod rozeklaným pohořím MIEMINGER KETTE, po lesních cestách a vedlejších komunikacích půvabné náhorní plošiny přezdívané "Sluneční plató" až na ubytování do městečka Telfs (celkem cca 25 km).

2. den: Přejezd busem do vyhlášeného lyžařského střediska SÖLDEN, srdce impozantního údolí ÖTZTAL obklopeného mohutnými ledovci a majestátnými horskými štíty vypínajícími se přes 3 500 m vysoko. Fakultativně výjezd lanovkou za krásným panoramatem následovaný vyhlídkovým sjezdem přes stylové horské salaše a almy zpět na dno údolí. Pokračování podél řeky a přes typická tyrolská městečka a vesničky zpět do hotelu. Možnost relaxace na koupališti (celkem cca 45-70 km).

3. den: Přesun autokarem k jezeru PLANSEE, opravdové přírodní perle s průzračně čistou vodou (možnost koupání). Cykloturistika atraktivní krajinou podél řek Naidernach a Loisach až do EHRWALDU, turistického střediska ležícího na úpatí ZUGSPITZE, nejvyšší hory SRN. Výjezd lanovkou Almbahn do nitra nádherného přírodního amfiteátru se šťavnatými loukami a neopakovatelnými výhledy. Možnost zajížďky k populárnímu jezeru SEEBENSEE. Sjezd malebným údolím vinoucím se ve stínu okouzlujícího pohoří WETTERSTEIN. Individuální příjezd na ubytování (celkem cca 55 km). Ubytování.

4. den: Cykloetapa začínající nedaleko přehrady LÄNGENTAL (1 959 m) vede nejprve 17 km stále z kopce po alpské silnici protínající horskou skupinu SELLRAINER. Pokračování po málo frekventovaných silničkách k lanovce Muttereralm Bahn. Od horní stanice vyjížďka po lesních cestách, přes almy s úžasnými pohledy na olympijský INNSBRUCK s kulisou pohoří Nordkette . Individuální prohlídka historické metropole Tyrolska s výstavnými kupeckými domy a slavnou "Zlatou stříškou" (celkem cca 55 km). Návrat na ubytování.

5. den: Cykloturistika ve stopách příjemných tratí pro klasické lyžování vedoucích z luxusního SEEFELDU do německého MITTENWALDU a dále k fotogenickému jezeru WALCHENSEE v podhůří Bavorských Alp. Ukončení etapy v oblíbeném letovisku KOCHEL AM SEE ležícím na břehu stejnojmenného jezera (možnost koupání). Celkem cca 40-60 km. Příjezd ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena zahrnuje

  • cestovní pojištění
  • doporučená částka na lanovky: cca 45 €

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

278 cyklistů (17 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024