reklama

Cykloráj na Gardě

Termín: 26.08.2016 - 30.08.2016, 5 dní
Cena od: 6 500 Kč

cyklistický In-line skating pěší turistika Autobusem
Foto: CK Rubikon

Garda zaslíbená - slunce, voda, ferraty a báječná kola

Lago di Garda je pojem, kteří skoňují všichni surfaři, bikeři, plachtaři, lezci a šplhači. Lago di Garda je pojem, co většina populace zná, ovšem upřímně, kdo ji okusil na vlastní kůži? Lago di Garda totiž není jenom pro machry, právě naopak, toto místo vytváří naprosto dokonalé podmínky sportování všech úrovní a odpočinek jako u moře. A v tom tkví její pravé kouzlo. Takřka 52 km dlouhé a největší italské jezero, připomínající svou severní stranou norské fjordy, nabízíme v balení aktivního a pestrého 5denního pobytu, kde si na své přijde opravdu každý! Základní program nabízí dvě hlavní aktivity - každý den cykloprogram a každý den via ferratu neboli jištěnou skalní cestu (něm. Klettersteig). Obojí lze kombinovat a navíc každý jeden den lze také obohatit o další sportovní či odpočinkové aktivity dle situace a nálady (in-line brusle, plavání, výlety, turistika,...).Program je koncipován pro menší skupinu účastníků. O děti se při aktivitách, kterých se bojí rodiče, postaráme. A ani dospělí se nudit nebudou! Podrobný program naleznete níže, jako vždy lze obrázky u textu rozkliknout do detailního zobrazení.

Program zájezdu

1. den: Večerní odjezd z ČR. Noční přesun rychle uteče a ráno nás již bude vítat oblast zaslíbená a pro nás velice přitažlivá - palmy, hory, nekonečná hladina jezera.

2.-5. den: Po příjezdu pojedeme obhlédnout jezero, ubytujeme se. Vyložíme kola, probereme programové možnosti a vypravíme se za prvním sportovním zážitkem. Pro každý jeden den máme nachystanou trasu na kola a také jištěnou cestu, obojího je v severní oblasti Gardasee opravdu dostatek. Vycházet budeme z toho, jaké dosavadní zkušenosti jste si s sebou přivezli, ať už s lezením či ježděním na kole, z aktuálního počasí, nálady. Program budou zajišťovat průvodci profesionálové - na ferratách i na kole. Vaše dosavadní nezkušenost není překážkou a obojí zajišťované aktivity jsou vám všem k dispozici, můžete programy libovolně střídat. Kompletní ferratové - povinné - vybavení (celoúvazek, ferratový set, přilbu) Vám na požádání zajistíme. Anebo si můžete přívézt vlastní, musí však odpovídat normám. Závěrečný den nás čeká dopolední program, poté odjezd domů. Návrat do Prahy večer.

Cyklistika:

  • údolím řeky Sarca, Arco, Dro (nejlepší zmrzlina pod sluncem), Lago di Cavedine, Lago di Toblino, Castel Toblino a zpět, lze pojmout jako okružní trasu či libovolně krátit a modifikovat
  • Monte Bondone - krátká vycházka v masivu Monte Bondone a poté nádherný sjezd na Lasino, Cavedine, Drena, Dro (opět zmrzlina za odměnu :o)
  • klasický a nádherný výšlap ve skále nad Gardou např. na Lago di Ledro, okruh kolem jezera, resp. Pregasina
  • bikerské klasiky z kategorie náročnějších až náročných - Lago di Tenno, Tremalzo, Monte Altissimo

Via ferraty:

  • Colodri (oblast Arco)
  • Rio Sallagoni (Drena)
  • z náročnějších pak Ernesto Che Guevara (Sarca), SAT Amicizia (Riva del Garda),...

In-line:

Pokud jste vyznavači in-line bruslí, vyplatí se toto náčiní přibalit. Stezka z Rivy údolím řeky Sarca je projektovaná pro bruslaře a je nesmírně oblíbeným in-line terénem. Večerní vyjížďkou libovolné intenzity a vzdálenosti tak lze doplnit denní organizovaný program. Platí i pro rodiče s dětmi.

Cena zahrnuje

Ubytování (3x) na stejném místě v tradičním hotelu v historickém centru městečka (dvoulůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením) se snídaní. Anebo ve vlastním stanu ve vybaveném kempu s bazénem (skvělé soc. zázemí, obchod, bazén). Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika, průvodce na ferraty, barevné mapové podklady pro cyklistiku. Každodenní lezecký i cyklistický program. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

  • kemp: 6 500 Kč
  • hotel: 7 900 Kč

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní u ubytování v penzionu resp. žádnou stravu u ubytování v kempu. Event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, muzeí, lanovky, apod...). Zapůjčení kompletního ferratového setu - na vyžádání (cca 550 Kč/os./pobyt).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 360 Kč, děti do 15 let 250 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj v hotelu: 950 Kč/3 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?


Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický In-line skating pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

343 cyklistů (10 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024