reklama

Dunajská cyklostezka

Termín: 16.09.2016 - 19.09.2016, 4 dny
Cena od: 4 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Sturm, Wachau, víno, burčák, barvy, atmosféra

Výtečný víkend z nabídky našich "vinných" stezek, s bonusem "bez nočního přejezdu". Akce, kterou dokáže krásné počasí a barevný podzim katapultovat do kategorie "supernávratovek". A které jsou ty poutavé momenty? Mohutná řeka, lodě, zdymadla, vysoké břehy kolem, kláštery a kostely na obzoru, barokní skvost Melk, doba podzimního ovoce a dýní. A samozřejmě kraj Wachau, "Sturm" tedy burčák i v neobvyklém červeném vydání, pohoda. Přidejte se. Podrobný itinerář naleznete níže, každý z obrázků zde na stránce lze rozkliknout do detailního zobrazení.

Program zájezdu

1. den: Ráno se přesuneme do Linze, kulturního hlavního města Evropy roku 2009. V jeho blízkosti přímo na stezce zahájíme naše cykloputování po proudu Dunaje. Dojedeme do Mauthausenu, kde můžeme úvodní kilometry proložit návštěvou bývalého koncentračního tábora, který byl z velké části ve své původní podobě zachován a dává možnost velice působivě nahlédnout do dob války a jejích tragických následků. Projedeme půvabnými městečky Mitterkirchen, Saxen a Grein. Budeme míjet hrdá kupecká města a zříceniny hradů. Přenocujeme nedaleko Greinu. Cca 63 km naprosto nenáročným terénem, s event. krátkým výjezdem k památníku Mauthausen.

2. den: Vrchol dalšího dne je jasný - leží na jižním břehu Dunaje a nelze ho přehlédnout. Naprosto dominantní stavba města hlásá na dálku svou výjimečnost. Hovoříme o benediktinském klášteru v Melku, nejvelkolepější barokní stavbě Rakouska. Nejenom klášter je ovšem lákadlem tohoto z dalších malebných městeček na druhé nejdelší evropské řece. Také klášterní zahrady, suvenýry, cukrárny, vše nabádá k zastávce a vychutnání si atmosféry. Už zde samozřejmě i víno a burčák, dýně a nádech podzimu. A co teprve makrely na otevřeném ohni, velká pochoutka! Nedaleko Melku nás čeká další nocleh. Cca 45 km nenáročným terénem s minimem převýšení a takřka bezvýhradně asfaltovým povrchem dává jasně najevo, že dnes je na pořadu dne pohoda, užívání si a ochutnávky zdejších dobrot.

3. den: Vjedeme do kraje Wachau aneb to nejlepší na konec! Do kraje plného vinic, kopečků po obou březích Dunaje, nesmírně půvabných městeček, zastávek s čerstvým burčákem a lákajícími ochutnávkami vína. Do kraje plodícího výtečné víno, jehož kvality dokázali ocenit již Římané. Projedeme městečkem Aggsbach, Spitz pod zříceninou Hinterhausu u Čertovy stěny trčící z řeky, Weißenkirchen. Těžko posoudit, které zvítězí svou malebností s barevným okolím vinic a podzimní nálady. Prohřeje-li tyto dny ještě navíc sluníčko, je naprosto jisté, že domů se nikomu chtít nebude. Cca 38 km stejně příznivým terénem, jako předchozí dny, jehož náročnost ovšem můžeme „zvýšit" absolvováním libovolného množství vinných ochutnávek. Odpolední odjezd domů, večerní návrat do ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu/penzionu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištěné CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, lodě,...).

Cestovní pojištění - podmínka účasti, lze přiobjednat k zájezdu: dospělí 108 Kč, děti do 15 let 75 Kč, komplexní cestovní pojištění = 13 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj 700 Kč/os./2 noci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, České Budějovice

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Dunajská cyklostezka – Wachau na kole

 (CK Frčíme)
28.04.2024, 4 dny
9 900 Kč
cyklistický Autobusem

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

 (CK Kudrna)
04.07.2024, 6 dní
7 800 Kč
cyklistický Autobusem

Romantická města čtyř řek na kole

 (CK Cyklotur)
08.07.2024, 5 dní
13 480 Kč
cyklistický Autobusem

Dunajská cyklostezka

 (Österreich Werbung, CK Kudrna)
10.07.2024, 5 dní
6 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

405 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024