reklama

Korsika na kole v pohodě

Termín: 26.08.2016 - 04.09.2016, 10 dní
Cena od: 14 690 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Poznání

Desetidenní poznávací zájezd s lehkou cykloturistikou na Korsiku, ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů. Letos s možností české polopenze.

Program zájezdu

1.-2. den: odjezd z ČR, trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Odjezd překrásným hornatým vnitrozemím do VIZZAVONY. Koupání v horách v překrásných ANGLICKÝCH KASKÁDÁCH, sjezd na kole z Col de Vizzavona (1 163 m) zajímavými horskými vesnicemi do Corte (400 m), ubytování v hotelu (2 noci se snídaní na stejném místě). Večerní život v CORTE s možností místních specialit v útulných hospůdkách. Na kole 34 km, převýšení 400 m.

3. den: po snídani se vydáme na kolech jednou z nejkrásnějších korsických dolin RESTONICA k salaším Grotelle (1370 m). Pohodový pěší výlet k jezeru MELO (1 711 m, tam a zpět 2 hod.), případně ještě k jezeru Capitello (1 911 m, 1,5 hod.). Návrat do Corte, prohlídka města. Na kole 2x15 km, převýšení 950 m.

4. den: snídaně, ráno přejezd autobusem impozantním kaňonem řeky Golo na nejvyšší silniční sedlo Korsiky COL DE VERGHIO (1 477 m). Sjezd na kolech úchvatnou horskou krajinou s borovým lesem. Výhledy do soutěsky SPELUNCA, jedné z nejznámějších atrakcí ostrova. Možnost koupání v kaskádách v ústí soutěsky. Přes malebnou obec Ota do vyhlášeného letoviska PORTO (36 km, převýšení 120 m). Stoupání k bizarním načervenalým skalním útvarům CALANCHE. Dojezd do PIANY - vesnička oceněná jako nejkrásnější francouzská obec (12 km, převýšení 450 m). Odtud se autobusem přesuneme do zátoky Valinco u Propriana. Pozdě večer ubytování v příjemném kempu v jednoduchých bungalovech blízko pláže (5 nocí na stejném místě).

5. den: odpočinkový den - koupání a pobyt u moře. Pro zájemce krátká návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry, okruh SOLLACARO (500 m) a zpět po pravém břehu řeky Taravo (40 km, převýšení 500 m) nebo přes Col de Celaccia (582 m) a malebné OLMETO (30 km, převýšení 600 m). Večer návštěva autobusem nedalekého městečka PROPRIANO.

6. den:  autobusem do PIETRETO-BICCHISANO (450 m). Na kole přes COL DE ST. EUSTACHE (995 m) a DOL DE TANA do AULLÉNE (850 m). Pak nádherný sjezd přes LORETO DI TALLANO k řece RIZZANÉSE. Koupání u Janovského mostu SPIN A CAVALLU. Na kole 50 km, převýšení 650 m. Busem nebo na kole (19 km) do kempu.

7. den: výlet autobusem do vyhlášeného BONIFACIA, cestou kratší zastávka ve svérázném středověkém městě SARTÈNE. Prohlídka Bonifacia, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy města (cca 17 EUR na osobu) nebo pohodová pěší turistika po pobřežních útesech s překrásnými výhledy na město na skalách až k majáku na písčitou pláž u ostrůvku St. Antoine (tam i zpět asi 12 km). Návrat navečer. Pro cyklisty možný individuální program v okolí zálivu Valinco.

8. den: ráno odjezd autobusem do sedla pod siluetou skalních věží BAVELLA (1 218 m). Na kole sjezd přes Zonzu a Levii do zajímavého městečka STE LUCIE DE TALLA-NO, dále pak až do Propriana a odtud do kempu (60 km, převýšení 350 m, po dohodě možno závěr dojet autobusem). V podvečer se stihneme ještě vykoupat v moři.

9. den: brzy ráno do BASTIE, prohlídka přístavního města, poslední nákupy dárků. Odpoledním trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.

10. den: návrat do ČR.

Ubytování

5x ubytování v jednoduchých bungalovech, 2x v hotelu v Corte se snídaní. Bungalov : dvě navzájem oddělené 2lůžková a 3lůžková ložnice – doporučujeme pro 2 dospělé osoby a dítě (palanda + samostatné lůžko). Oddělená společná kuchyňka (lednička, vařič, základní nádobí), společná koupelna (WC, umyvadlo, sprcha) a terasa. Vratná kauce na bungalov 30euro na bungalov. Kemp je vybaven dětským a velkým bazénem.Bungalovy jsou zasazeny do krásné kaskádovitě řešené zahrady s množstvím zeleně a dvěma bazény. Je to skutečně příjemné prostředí a jedná se o jeden z nejoblíbenějších kempů na Korsice I kvůli jeho skvělé poloze. Kemp se nachází v blízkosti krásné pláže a také je to skvělé výchozí místo pro ty nejzajímavější výlety na ostrově.

Stravování

bez stravy, 2x snídaně v hotelu Corte

Cena zahrnuje

pojištění léčebných výloh v zahraničí a připojištění stornopoplatků, doprava klimatizovaným autobusem se speciálním krytým vlekem na kola, trajekty, vstupní a výstupní poplatek, pobytová taxa, 5x ubytování v jednoduchých bungalovech, 2x v hotelu v Corte se snídaní, povlečení, sportovní instruktor, informační materiály.

Cena nezahrnuje

vstupy, lodní výlet, vratnou kauci na bungalov 30euro na osobu, stravování s výjimkou 2 snídaní při ubytování v hotelu a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci „Cena zahrnuje“.

Nástupní místa

Praha, Brno, Hradec Králové, Jihlava, Pardubice, Poděbrady, Bratislava, svoz Turnov, svoz Mladá Boleslav, Praha, Břeclav, svoz Liberec

Cestovní kancelář:
Poznání
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

270 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024