reklama

Jižní Francie na kole – Corbiéres

Termín: 05.05.2016 - 15.05.2016, 11 dní
Cena od: 7 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: OK Tour

Hlavním cílem je přírodně velice zajímavá a krásná krajina Corbiéres, ležící v těsném podhůří Pyrenejí, v jižní Francii, přibližně mezi městy Carcassonne, Narbonne a Perpignan. 

Program zájezdu

1. den: Sraz v 6.30 hod. Jablonec n. N., zastávka Praha v 9.15 hod., zastávka v Plzni po vzájemné dohodě. Cesta přes Německo do Francie.

2. den: Po ubytování v kempu v Lagrasse pojedeme na první odpolední cyklistickou trasu, kde je na výběr kratší nebo delší etapa. kratší etapa (34 km) povede do vinařského kraje a do městeček na úpatí pahorkatiny Montagne de Alaric. Na delší cyklistické okružní etapě (75 km) se blíže seznámíme s půvabným krajem Corbiéres, který je součástí dřívějšího historického území Languedocu

3. den: Cyklistická okružní etapa povede z kempu přes vesničky a městečka Corbiéres: Ribaute, Fabrezan, Ferrals, Boutenac, Gasparets a k Monastére de Gaussan. 

4. den: Na okružní etapě dojedeme z Lagrasse přes Ribaute a Fabrezan do města Lezignan Corbiéres a dále ke křižovatce u osady Sérame. Odbočíme do Argens Minervois a souběžně s Canal du Midi přes vesničky Roubia, Paraza do Ventenac. Dále do Ginestas, Aigues Vives a do vesničky Minerve se zbytky středověkého katarského hradu. 

5. den: Na okružní etapě navštívíme a důkladně si prohlédneme světově proslulou architektonickou památku la Cité Carcassonne se zcela zachovaným středověkým městským jádrem, sevřeným spolu s opevněným hradem a s katedrálou do dvojitých hradeb ze 13. století. 

6. den: Etapy v oblasti Corbiéres a zdejších katarských hradů patří určitě k tomu nejkrásnějšímu, co jsme zatím v cyklistické historii zájezdů OK TOUR na kolech projeli (navíc po relativně klidných silnicích). Dále uvedená etapa z Lagrasse do Tuchanu patří určitě k nejzajímavějším a nejhodnotnějším cestám, které jsme ve Francii objevili. 

7. den: Okružní etapa nás zavede nejen ke starým hradům, ale i do míst, kde žil již člověk prehistorický. Opět budeme projíždět malebným krajem vinohradů a zdatnější účastníci se dostanou na výše položené vyhlídkové silničky nad přehradními vodami řeky Agly, případně k pozoruhodným skalním věžím Orgues sur Tet (Varhany nad řekou Tet) v podhůří Pyrenejí. 

8. den: Okružní etapa povede klidnými a tichými místy v blízkém okolí městečka Tuchanu. Část výletu vede po opuštěných lesních asfaltových silničkách a podél říček, další partie jsou opět v mírné pahorkatině podél vinic, sadů a vesniček. 

9. den: Z Tuchanu na sedlo Col d'Extréme 251, městečko Embres et Castelmaure, St.Jean de Barrou, Fraissé des Corbiéres, Col de Souil 267 a odtud nádherný 8 km dlouhý sjezd do města Sigeanu. Ze silničky je vidět mj. na blízké Středozemní moře. 

10. den: Závěrečná okružní dopolední etapa povede ve vápencové pahorkatině a kolem vinohradů v nejbližším okolí města Tuchanu. 

11. den: Příjezd do Prahy a do Jablonce n. N. v poledních a časně odpoledních hodinách.

Ubytování

ve vlastních stanech ve dvou vybavených kempech (8x).

Nástupní místa

Jablonec nad Nisou, Praha, případně dohodnutá místa na této trase.

Cena

7 900 Kč (+ 350 Kč pojištění) + 60 € na kempy (bude vybráno v průběhu zájezdu a na konci zájezdu bude provedeno vyúčtování podle skutečně vzniklých nákladů na kempy a s účastníky bude částka vyrovnána)

Cestovní kancelář:
OK Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

290 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024