reklama

Walliské Alpy turisticky

Termín: 31.07.2016 - 07.08.2016, 8 dní
Cena od: 12 500 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Atraktivní túry ve stínu Matterhornu

Walliské Alpy patří právem mezi hlavní lákadla celého alpského masivu hned po Mont Blancu. Neuvěřitelná koncentrace 41 vrcholů vyšších než 4000 m.n.m. dělá z oblasti zahrnující jak část Švýcarska, tak Itálie ráj pro sportovce veškerého vyznání. Hlavním lákadlem oblasti je samozřejmě důstojný Matterhorn (4 478 m.n.m.) a také největší hora Švýcarska Dufourspitze (4 634 m.n.m.) v masivu Monte Rosa.  Vysokohorská turistika je mezi Švýcary velmi oblíbená, proto se zde nachází nepřeberné množství horských stezek různé obtížnosti, díky nimž se můžeme dostat až k těsné blízkosti alpských velikánů, jinak lezitelných zpravidla jen s využitím horolezeckých technik. V našem zájezdu necháme šplhání po laně jiným, my se budeme soustředit na hodnotné turistické výkony v různých oblastech celých švýcarských Walliských Alp. Zájezd nabídne výběr z nejlepších destinací této části západních Alp, dostaneme se do těsné blízkosti Matterhornu či k největšímu alpskému ledovci Aletschgletscher. Základní tábor vybudujeme u městečka Saas Grund v kempu, poslední noc pak přespíme v Leukerbadu, jehož proslavené termální lázně využijeme dosytosti. V ceně zájezdu je kudrnovská polopenze a rovněž všechny plánované lanovky. Zájezd může být vhodný také pro rodiny s dětmi, které tu najdou bohaté vyžití (horské koloběžky, hřiště, termály s tobogány…) a díky lanovkám v ceně zájezdu mohou túry variabilně přizpůsobovat kondici dětí.

Program zájezdu

1.–2. V neděli v 15:00 odjezd z Brna do Prahy, Plzně a cesta přes Německo do Švýcarska. Probudíme se u největšího alpského ledovce ALETSCHGLETSCHER a přiblížíme se lanovkou k hoře EGGISHORN (2.907 m), z níž jsou nádherné výhledy nejen na ledovec, ale i na velikány Bernských a Walliských Alp. Ze stanice lanovky Fiescheralp (2.212 m) vyrazíme po unikátní cestě Aletsch Panoramaweg, která je zařazena pod ochranu UNESCO. Ledovec budeme mít nadosah, můžeme také vystoupat na vrcholek Eggishornu. Túru nám zpestří unikátní cca 1 km dlouhý tunel pro turisty ( ↔ cca 7 hod., ↔ 16 km, ↕ 850 m). Přejezd do kempu u městečka SAAS GRUND.

3. SAAS GRUND je po Zermattu nejvýznamnější sportovní středisko Walliských Alp, z něhož je jen kousek na okolní čtyřtisícovky. Zde strávíme několik dní, abychom si naplno vychutnali úžasné scenérie. Hned na začátek si dáme jednu z nejkrásnějších túr celého údolí Saastal. Vyjedeme lanovkou na Hannigalp (2.336 m) a vydáme se po hřebenu až k horské chatě Mischabelhütte (3.335 m). Pohled na okolní ledovce a velikány je uchvacující. Sestup do údolí si můžeme zpříjemnit sjezdem na koloběžkách ( ↔ cca 8 hod., ↔ 8 km, ↕ 1000 m).

4. Tento den nás čeká horská túra s výhledem právě na velikány Dom (4.545 m), Alphubel (4.206 m) či Allalinhorn (4.027 m). Lanovkou vyjedeme ze Saas Grund do stanice Kreuzboden (2.397 m), odkud se vydáme stezkou s poetickým názvem „Alpenblumenpromenade“ (promenáda alpských květin) po úbočí hory Weissmies (4. 017 m). V případě perfektního počasí je možné túru zahájit výstupem na vrchol Hohsaas (3.101 m ), odkud je krásný panoramatický pohled ( ↔ cca 5 hod., ↔ 8 km, ↕ 200 m).

5.  Jednou z lahůdek zájezdu je výlet do ZERMATTU do blízkosti Matterhornu (4.478 m). Z města Täsch se svezeme vlakem do Zermattu a odtud vyjedeme lanovkou k jezeru Schwarzsee (2.583 m). Z tohoto místa je podle mnohých nejkrásnější pohled na Matterhorn. Dosytosti se pokocháme a vydáme se po úbočí hory do údolí potoka Zmuttbach, který nás posléze přivede zpět do Zermattu ( ↔ cca 5 hod., ↔ 7 km, ↕ 400 m).

6. Průsmyk GEMMIPASS (2.322 m) odnepaměti sloužil jako důležitá spojnice mezi Bernskými a Walliskými Alpami a jeho spojení s výchozím bodem ze strany Walliských Alp, lázeňským městečkem LEUKERBAD, jej činí velmi atraktivní destinací. Výstup do průsmyku si zjednodušíme lanovkou, odtud už půjdeme podél jezera Daubensee ke hřebenu Engstligengrat (2.691 m). Odtud je možné vystoupat až na vrchol Tschingellochtighn (2 659 m), odkud se můžeme kochat fantastickými výhledy na celou scenérii čtyřtisícovek Walliských Alp v čele s Matterhornem a masivem Monte Rosa. Nocovat budeme v městečku Leukerbad ( ↔ cca 6 hod., ↔ 7 km, ↕ 700 m).

7. - 8.  Procházku po úbočí Daubenhornu (2.974 m) zakončíme zaslouženým odpočinkem v lázních LEUKERBAD, které jsou považovány za nejkrásnější švýcarské termály a svou historií sahají až do dob Římanů. Večerní odjezd domů a ranní příjezd do ČR ( ↔ cca 3 hod., ↔ 5 km, ↕ 100 m).

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 5x ubytování v kempu, polopenzi, průvodce, lanovky v oblasti Saas Grund, jednosměrnou jízdenku na lanovku Zermatt-Schwarzsee a zpáteční jízdenku na lanovky Leukerbad-Gemmipass, Fiesch- Fiescheralp a vláček Täsch-Zermatt, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x pišingr

Cena nezahrnuje

fakultativní využití jiných vlaků a lanovek, jimiž lze některé túry zkrátit, vstup do termálních lázní Leukerbad (23 CHF)

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Švýcarsko – Engadin na kole i pěšky

 (CK Kudrna)
28.07.2024, 8 dní
14 100 Kč
pěší turistika Autobusem

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

309 cyklistů (16 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024