reklama

Ferraty Solné komory – pro začátečníky

Termín: 04.08.2016 - 07.08.2016, 4 dny
Cena od: 5 000 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Za horskými zážitky v zrcadle třpytivých jezer

Tyrkysově průzračná jezera, v nichž se zrcadlí okolní vrcholy v čele s impozantním Dachsteinem dělají ze Solné komory jeden z nejmalebnějších koutů Rakouska. Pro vyznavače vertikálních zážitků je to hotový ráj s bohatou nabídkou via ferrat, z nichž si okolní líbezná panoramata vychutnáte nejlépe. Skupiny max. 20 osob vedou 3 průvodci, což zaručuje skutečně individuální přístup. K tomu pohodové zázemí v příjemném hostelu a obrázek akčního prodlouženého víkendu je hotový. V ceně zájezdu je snídaně formou bohatých švédských stolů a za výhodný příplatek 12 EUR / celý pobyt si můžete dopřát i večeře o třech chodech. Z pestré palety místních ferrat jsme vybrali ty nejjednoduší, které zvládnou díky individuálnímu přístupu našich instruktorů i začátečníci. Každý den zvolíme 1–2 ferraty střední obtížnosti (C), kde si vyzkoušíme všechny lezecké prvky i lanový most a výlet završíme vyhlášenou ferratou HTL Wels k vrcholovému kříži na vyhlídkový vrchol Aberfeldkogel (1.708 m). V ceně zájezdu je i lanovka v ceně 16 EUR, kterou si usnadníme přístup k poslední ferratě.

Program zájezdu

1.–2. Čtvrteční pozdně večerní odjezd z Brna (přes České Budějovice) do rakouské Solné komory. Ráno se "rozbruslíme" na krátké ferratě Leadership (C) nabízející první porci výhledů na Dachstein a celé hallstattské okolí (↔ 3 hod., ↕ 150 m). Odpoledne nás čeká ještě jedna podobná zajištěná cesta Mein Land-Dein Land (C) (↔ 1 hod., ↔ 200 m, ↕ 60 m)  s jeskyní a několika lanovými mosty.

3. Užijeme si vertikální zrcadlení v hladině jezera Gosau. Ráno se protáhneme v hravé ferratě  Laserer Alpin Klettersteig (C) (↔ cca  1,5 hod., ↕ 60 m) s parádím lanovým mostem přímo nad hladinou jezera a odpoledne přidáme zajištěnou cestou Schmied Klettersteig (C) (↔ cca  3,5 hod., ↕ 250 m). Vpodvečer zajedeme na krátkou prohlídku malebného městečka HALLSTATT  na břehu stejnojmenného jezera.

4. Výstup ke kříži na vrcholu Aberfeldkogel (1.708 m) si zpříjemníme lanovkou (v ceně zájezdu) a okořeníme ferratou HTL Wels Klettersteig (C) ( ↔ 1 hod., ↕ 140 m) k vrcholovému kříži a zasloužené porci výhledů.  Poté vyrazíme na zpáteční cestu do Českých Budějovic a Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x ubytování v hostelu se snídaní, lanovku k ferratě HTL Wels (16 EUR), průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

299 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024