reklama

Vodácky francouzským středohořím

Termín: 12.08.2016 - 21.08.2016, 10 dní
Cena od: 13 200 Kč

vodácké Autobusem
Foto: CK Kudrna

Jde o lehce náročnější vodácký zájezd do podhůří Francouzských Alp, určen pro malou skupinu vodáků. Výběr řek je hodně rozmanitý. Budeme sjíždět říčky prodírající se skalnatými kaňony až vodnaté řeky klikatící se širokými údolími s nepřekonatelnými výhledy na okolní horské velikány. Vodácký program doplníme výpady na místní zajímavosti. Tento zájezd je určený pro vodáky, kteří již mají zkušenosti se svižně tekoucími řekami s obtížností WW I a vyšší.

Program zájezdu

1. Odpolední odjezd a nonstop jízda do Francie

2. Příjezd do francouzského departementu Horní Savojsko, do hor jejiž součástí je i evropský velikán Mont Blanc. Odpoledne si zpříjemníme procházkou v okolí kempu u horského městečka Six Fer a Cheval, který se nachází u monumentální skalní stěny se spoustou vodopádů.

3. Řeka GIFFRE (WW II-III) - ideální řeka na úvod vodáckého programu, přehledné peřeje a unikátní, místy jen dva metry široký skalní kaňon, odpoledne turistika v okolí nebo možnost via ferraty nad údolím řeky

4. Řeka Isere (WW I-III)  je  jednou z vodácky nejnavštěvovanějších francouzských řek a to opravdu zaslouženě.  Na úvod si zájemci mohou otestovat sve dovednosti na  slalomová trať světových parametrů (WW IV). Sjížděný úsek je z Bourg-Saint Maurice do Gothardu.

5. – 7. Budeme postupně splouvat řeky v okolí řeky Durance (všechny v obtížnosti WW I – III+).

Guisane - horní úsek Guisane, je říčkou s dost ledovou vodou prodírající se mezi  naplavenými valouny a s průjezdy centry příjemných horských městeček  a jednou kamenitou peřejí WW III.

Durance - je právým opakem řeky Guisane. Jde již o mnohem muhutnější tok, který meandruje mezí vezi alpinskými velikány, prostě užasná krajinovak. Během našeho splouvaní si projedem dvě menší slalomky a užijem si jedne z největších playspotů Francie (velká vlna, které slouží rodejovým kajakářům k nekonečným hrátkám).

Řeka Ubaye (WW II-III+) je opravdovou perlou mezi řekami francouzských Alp. Její mohutné přeje a užastné kaňony jsou opravdu nezapomenutelné.

Ve volné chvíle mezi řekami můžeme zpestřit návštěvou opevněného města Briançon, nedalekého hradu Chateau Queyras, projít si krásnou sportovní ferratu ve skále pod hradem (nezbytné vybavení lze zapůjčit na místě za 7 EUR) či turisticky ochutnat podhůří okolních horských masivů.

8. – 9. Velký kaňon řeky VERDON - nejúžasnější a nejdramatičtější scenérie v Evropě. Nejen že sjedeme jeho horní část, ale bude i dostatek času poznat jeho malebné okolí. Večerní odjezd do ČR.

10. Návrat přes Švýcarsko a Německo domů.

Cena zahrnuje

dopravu, kemp, kudrnovská polopenze, průvodce, vodácké instruktory, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba a neopren), pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x Chimpanzee pišingr.

Cena nezahrnuje

vodáckou obuv a bundu. Je možné si jej u nás objednat: neoprenovou obuv za 40 Kč/den (320 Kč/zájezd) a vodáckou bundu za 40 Kč/den (320 Kč/zájezd). Při použití vlastního kompletního vodáckého vybavení vám bude poskytnuta sleva ve výši 675 Kč/os). Toto vybavení musí být plně funkční a odpovídat náročným bezpečnostním požadavkům pro absolvování zvoleného zájezdu.

Nástupní místa

Brno, Plzeň, Praha

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


vodácké Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

352 cyklistů (12 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024