reklama

Vysoké Tatry

Termín: 23.07.2016 - 29.07.2016, 7 dní
Cena od: 8 890 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Intertrans

Program zájezdu

1. den: odjezd z Plzně v 5.30 hod. (z Prahy 6.45 hod.). Příjezd do Tatrianských Matliar, ubytování v hotelu Hutník, večeře.

2. den: ze Starého Smokovce vyjedeme zubačkou ev. můžete i pěšky na Hrebienok, vydáme se navštívit Velkou a Malou Studenou dolinu. Zdatnější určitě vystoupí do Příčného sedla, které obě doliny spojuje a cestou dojdou k Téryho chatě u Pěti Spišských ples a Zbojnické chatě. Ostatní se potěší nenáročnou procházkou kolem Studenovodských vodopádů nebo si vyjdou k jedné z chat buď Téryho Malou Studenou dolinou nebo Zbojnické Velkou Studenou dolinou a zpět na Hrebienok. Odtud opět zubačkou sjedeme do Starého Smokovce.

3. den: dopoledne se vydáme do Staré Lubovni, jednoho z nejstarších královských měst na Slovensku, nad nímž se vypíná mohutný gotický hrad, který  budete moci navštívit a prohlédnete si i lidový skanzen. Pak přejedete do Národního parku Pieniny, zastavíte se v pravé slovenské kolibě, navštívíte bylinnou lékárnu v Červeném Kláštorci a zažijete jedinečnou atmosféru při plavbě na tradičních pltích největším kaňonem ve střední Evropě. Pro skalní turisty budou připraveny varianty turistických tras ze Starého Smokovce. Návrat na ubytování.

4. den: vyjdeme ze Ždiaru, kam nás zaveze autobus Munkovou dolinou na jednu z nejkrásnějších tras Belánskými Tatrami. Pro méně zdatné turisty je možné kochat se výhledy na nejvyšší hory „Belánek“ Havran a Ždiarská vidla a navštívit muzeum Ždiarský dom, poté přejedeme k Belianské jaskyni a po její návštěvě se vrátíme autobusem (ev. lehkou procházkou) zpět do hotelu.

5. den: lanovkou na Skalnaté pleso, odkud si budete moci vyjet dále lanovkou na Lomnické sedlo (2196 m) nebo Lomnický štít (2632 m) a dále přes Velkou Svišťovku sejít do doliny Zeleného plesa k chatě Brnčálka a odtud zpět do hotelu. Kdo bude chtít, může od Skalnatého plesa přes Malou Svištovku lehkou trasou zpět do hotelu.

6. den: ze Štrbského Plesa navštívíme Mlynickou dolinu a dojdeme k vodopádu Skok, zdatnější se mohou rozhodnout pro výstup do Bystrého sedla a Furkotskou dolinou zpět na Štrbské Pleso. Někteří možná zvolí výjezd lanovkou na Solisko nebo jen procházkou k Popradskému plesu a na Symbolický cintorín. Pro zdatné turisty je možný náročnější výstup na Rysy. V podvečerních hodinách odjezd do ČR.

7. den: příjezd v časných ranních hodinách do 6.00 hod.

Ubytování

A – hotel Hutník II ** s polopenzí (snídaně bufet, večeře servírovaná – výběr ze 4 druhů menu), 2lůžkové pokoje s příslušenstvím s možností přistýlek, TV.
B – hotel Hutník I *** s polopenzí (snídaně bufet, večeře bohatý bufet), renovované 2lůžkové pokoje s příslušenstvím s možností přistýlek, TV.
V areálu hotelů jsou k dispozici zdarma hotelový bazén a Wi-Fi v hale u recepce, bowling se slevou 40 %.

Cena zahrnuje

dopravu luxusním autobusem (WC, klima, DVD, bar) 5 nocí v hotelu s polopenzí, pobytovou taxu, služby průvodce, komplexní pojištění

Cena nezahrnuje

1/1 pokoj 1 200,- Kč

Nástupní místa

Praha, Beroun, Žebrák, Rokycany, Plzeň.
Je možné domluvit i další nástupní místa.

Cestovní kancelář:
Intertrans
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

354 cyklistů (1 přihlášený)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024