reklama

Velká britská pouť na kole

Termín: 01.07.2016 - 15.07.2016, 15 dní
Cena od: 28 910 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Bondo

Možná jste v Británii nikdy nebyli, ale mnohé „pravdy“ o Británii jste dozajisté slyšeli. Třeba, že Britové jsou sice gentlemani, ale také suchaři. Britové že mají rádi královskou rodinu a britská kuchyně není až tak originální. A Angličané stále pijí čaj, hrají kriket a Skotové jsou šetrní a stále pijí whisky. Britská angličtina že je čistá jako studánka a v Británii že pořád prší ? 

No, neberte úplně vše vážně, jak se říká. Typický Brit nyní pije pivo a dívá se na fotbal. Suchaři Britové nejsou, britský humor, ne leckdy nepodobný našemu, může být šťavnatý jako Mr. Bean či syrový jak Monty Python. A čistou angličtinu uslyšíte tak v BBC.

Program zájezdu

1. DEN | Odjezd z ČR na trajekt

Na noc trajektem do Doveru.

2. DEN | Příjezd do ubytování   JIŽNÍ ANGLIE
Příjezd do kempu, procházka plážemi Bristolského zálivu.

3. DEN | Bristol - Bath
Z ubytování do průmyslového města Bristol s překrásnou katedrálou a pýchou Británie zaoceánskou lodí ss Great Britain přestavěnou ve špičkové muzeum. Dále poklidnou cyklostezkou podél bývalé železnice s milým nádražím doŘímany postaveného lázeňského města Bath. Živoucí město s gregoriánskou architekturou a původními římskými lázněmi vše na seznamu památek UNESCO.
32 nebo 86 km

4. DEN | Cardiff   WALES
Přes Bristolský záliv mostem přímo do dvojjazyčného Walesu (Cymru). Z Newportu na rozjezd lehkou cyklostezkou přírodou kolem středověkých hradů Caerphilly Castle (Castell Caerffili) a červeným hradem Castell Coch na kopečku, podél řeky Taff parky až do hlavního města tohoto knížectví Cardiff (Caerdydd) s hradem Cardiff Castle (Castell Caerdydd) přímo v centru a krásnými viktoriánskými pasážemi.
41 km

5. DEN | Exmoor národní park
Exmoor bývalé královské loviště, naše putování začneme ve Watchet přes Bakelitové muzeum ve Willitonu, opatství Cleeve Abbey, podél moře do Lyntonu (jednokolejkou možno výlet do Lynmouth). Dále do Ilfracombe, strašidelné panství Chambercombe Manor a socha Venity.
55 nebo 80 km.

6. DEN | Yorkshire Dales   SEVERNÍ ANGLIE
Přesuneme se do národního parku Yorkshire Dales v Severní anglii a cestou navštívíme památku UNESCO Saltaire. Na kole krátší trasou od jeskyní Stump Cross Caverns přes Parcevall Hall Gardens k Malham, přírodní památky Malham Cove, amfiteátr Gordale Scar, Malham Tarn, vodopád Janet’s Foss. Ubytování v kempu.
34 km

7. DEN | Lake District
Vstupní bránou největšího anglického národního parku Windermere kolem největšího anglického jezera Windermere, hradu Wray Castle, k bývalé římské pevnosti Ambleside. Uvidíme nádherné zahrady Holehird Gardens, jezero Ullswater, neolitický kamenný kruh Mayburgh Henge, „kulatý stůl krále Artuše“, hrad Brougham anebo římskou pevnost Brovacum.
40 nebo 85 km

8. DEN | York
Po cyklostezce do Yorku, hlavního města hrabství Yorkshire. Přes labyrinty The Forbidden Corner, středověký hrad Middleham Castle, kde vyrostl král Richard III. a druhé největší cisterciánské opatství v Británii Jervaulx Abbey dojedeme k UNESCO památce Fountains Abbey and Studley Water Garden. Delší trasou do městečka Knaresborough, jeskyně prorokyně Mother Shipton. Dále do Yorku, metropole Yorkshire, bývalého vikingského sídlas muzeem vikingských domů a Yorkskou katedrálou.
45, 65 nebo 105 km

9. DEN | North York Moors
Národním parkem North York Moors se vydáme ze Scarborough pobřežní cestou přes Robin Hoods Bay, Whitby s ruinami opatství, muzeum Jamese Cooka, variantně přes Pickering (muzeum venkovského života) do Glaisdale (muzeum viktoriánské vědy) a do Whitby.
38, 52 či 85 km 

10. DEN | Edinburgh a Hadiánův val 
Cestou do Skotska prohlídka Hadriánova římského valu s římskou pevností Housesteads Roman Fort. Hrad Durham. Velkolepé historické město Edinburgh, s památkami UNESCO, hradem skotských králů Edinburgh Castle, královskou mílí táhnoucí se od hradu až ke skotskému parlamentu. Odpočinek v Princes Street Gardens, Scott Monument a nakupování kiltů.

11. DEN | Bojiště Culloden   SKOTSKO
Z krásné pláže v Nairns cyklostezkami k hradu Cawdor Castle s nádhernými zahradami k bojišti Culloden, místu posledního skotského vzdoru do Invernessu. Alternativně delší trasa přes pevnost Fort George, stále fungující vojenská základna a pevnost s muzeem skotských bojovníků Highlanderů.
42 km či 65 km

12. DEN | Glen Affric 
Mimo civilizaci nejstaršími kaledonskými lesy vede projížďka magickým údolím Glen Affric s jezery, bystřinami, vřesovišti, vodopády a vyhlídkami. Možnost delší trasy MTB.
50 km nebo 67 km

13. DEN | Cairngorms
Cyklostezkou národním parkem Cairngorms. Z Newtonmore s Highland Folk museum - skanzenem ze života skotských Highlanderů přes Highland Wildlife Park – park se spoustou původní skotské zvěře, Loch Eilein (jezero s ostrovním hradem, vyhlášeno jako nejlepší místo na piknik v Británii), Loch Garten – jezero s rozmanitým ptactvem.
43 km nebo 68 km

14. DEN | Londýn

Hlavní město Velké Británie. S cyklonavigací a mapkou si snadno projdeme vybraný okruh podle svého gusta. S GPSkou pak lehce a snadno:
Královský okruh: Portcullis House a Victoria Embankment, Big Ben a Houses of Parliament, Parliament Square, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St James' Palace a St James' Street, Jermyn Street, Piccadilly, a Fortnum, Mason, Piccadilly Circus,Trafalgar Square, Whitehall a Number Ten Downing Street.
Londýnskými mosty: Tower Bridge a Tower of London, kdysi obávané pevnostní vězení, kde jsou nyní uloženy korunovační klenoty,Hays Galleria, Hays Wharf, HMS Belfast, Southwark Cathedral a London Bridge, Winchester Palace a the Clink Prison, Shakespeares Globe, Southwark Bridge a Cannon Street railway Bridge, St Paul's Cathedral, Tate Modern a Millennium Bridge, Blackfriars Bridge, Temple a Templars' Church, Waterloo Bridge, South Bank Centre, London Eye a Hungerford Bridge, Westminster Bridge.

15. DEN | Příjezd domů

Ubytování

Komfortní karavany u moře v Bristolském zálivu a u Invernesu, chaty v Yorkshire Dales parku. Vždy dvoulůžkové pokoje, dvě ložnice, obývací pokoj, vybavená kuchyňka, toaleta, sprcha, krb, topení, televize. Ubytování celkem na třech místech.

Stravování

Česká polopenze, snídaně formou bufetu, teplé večeře o dvou chodech. Svačiny za příplatek. Možnost zakoupení točeného českého piva a kofoly.

Cena zahrnuje

  • 12x ubytování v karavanu nebo v chatě
  • 12x česká polopenze, 1 x svačina
  • 4x pišingr
  • Doprava osob, zavazadel a kol
  • Služby průvodce
  • GPS cyklonavigace zapůjčení pro skupinky a mapky cyklotras
  • Poklad BONDO
  • Zákonné pojištění CK proti úpadku
  • Pojištění storna zájezdu 70 %, max. 12 000 Kč

Cena nezahrnuje

  • vstupné, příplatky, extra placené zážitky

Nástupní místa

Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, Jihlava, Plzeň, Liberec, Ústí nad Labem

Bondo
Cestovní kancelář:
Bondo
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Velká Británie Velká Británie

Podobné zájezdy

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

343 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024