reklama

Jižní Anglie a Cornwall na kole

Termín: 12.08.2016 - 21.08.2016, 10 dní
Cena od: 12 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Cyklistika v tajuplném a kouzelném kraji jižní Anglie. Romantické bílé útesy a vřesoviště, slavné megalitické památky, křídové postavy a legendární artušovské Glastonbury či Tintagel. Přímořská letoviska, přístavy, historická města, hrady a zámky...

Program zájezdu

1.-3.den: Žďár n.S. - Glastonbury. Přes Německo do Belgie a Francie. Lodí do Anglie a do Cheddaru, proslaveného výrobou sýrů. Na kole kolem katedrály ve Wellsu a kolem vápencových kopců, krasových jeskyní a roklí do historického Glastonbury s hrobem krále Artuše a studnou sv. Grálu.

4.den: Glastonbury - Tavistock. Busem do červenozeleného Exeteru. Na kole v N.P. Dartmoor - kraji Psa Baskervillského s blaty, starými doly a volně se pasoucími poníky.

5.den: Tavistock - Land´s End. Busem na poloostrov Lizard a na Konec země. Okruh na kole podél pobřeží přes Land´s End s výhledem na souostroví Scilly. Dále k St. Michael‘s Mount na ostrůvku. Koupání, zpět do kempu u nejzápadnějšího města Anglie Penzance.

6.den: Land´s End - Bude. Busem k ruinám legendárního Artušova hradu Tintagel. Na kole podél rozeklaného pobřeží jihozápadní Anglie. Po stezce Cornish Way do surfařského městečka Bude.

7.den: Ilfracombe - Salisbury. Busem do Avebury se souborem největších megalitických památek Anglie. Slavné Stonehenge a Old Sarum, středověké Salisbury s katedrálou St. Mary‘s a nejvyšší věží v Británii.

8.den: Salisbury - Hastings. Busem na South Downs do přímořského letoviska Brighton. Na kole kolem tajemného křídového „Wilmingtonského dlouhána“ k výhledu z Beachy Head na bílé útesy Seven Sisters. Přes Eastbourne do mořských lázní Hastings.

9.-10.den: Hastings - Žďár n.S. Na kole z Hastings na východ podél pobřeží, kolem obranných věží Martello, hradů a majáků na plážích, koupání. Přes La Manche do Francie, jízda přes Belgii a Německo domů.

Cena zahrnuje

doprava autobusem, trajekty, přeprava kol, zvýšená polopenze (polní kuchyně), 7x ubytování v kempech, průvodce, zdravotní připojištění, inf. materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Plzeň

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Velká Británie Velká Británie

Podobné zájezdy

Skotsko na kole: Od Highlands až po Skye

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky

Skotsko: Vysočinou na horském kole MTB

 (CK Bondo)
10.07.2024, 14 dní
28 740 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

270 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024