reklama

Neziderské jezero, hrady, víno a termály na kole

Termín: 16.09.2016 - 18.09.2016, 3 dny
Cena od: 4 090 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Zájezd bez nočních přejezdů s pohodovými cyklovýlety v okolí stepního Neziderského jezera (UNESCO) s vysokým počtem slunečných dní, v národních parcích mezi termály, vinicemi, hrady a zámky jsou balzámem na duši. Jedinečné zastoupení rostlin a živočichů v národním parku s 300 druhy hnízdících ptáků. Čeká nás šumící rákosí, krajinný fenomén maďarské pusty a kraj Modré frankovky. Vinné sklípky, maďarská klobása, atmosféra vesniček s původními lidovými stavbami a hlavně odpočinek v termálech. Termín na září je zaměřen na ochutnávky vína či burčáku.

Program zájezdu

1.den: Žďár n.S. - Neziderské jezero, termály Bük. Autobusem přejedeme do Rakouska k Neziderskému jezeru. Po východním břehu stepního jezera vyrazíme na kole pohodovou cyklostezkou ze surfařského Podersdorfu s majákem. Projedeme kolem pozorovacích věží národního parku Seewinkel, přes Illmitz a přes hranici do Fertöd a dále do místa ubytování.

2.den: Fertöd - termály Bük. Na kole vyjedeme z termálních lázní u Bükfürdö rovinou přes Sopronhorpács s románským kostelem do Lövö. Přes Rojtokmuszaj se zámeckým hotelem do obce Fertöd. Prohlídka parku a skvostného zámku rodu Esterhazyů, nazývaným Maďarské Versailles.

3.den: Neziderské jezero - Žďár n.S. Barokní zámek Esterhazyů s nekonečnou lipovou alejí v Nagycenk, lázně Balf, nádherné středověké jádro historického města Šoproň, ochutnávka vín ve sklípku. Zájemci mohou pokračovat po západním břehu jezera pod vinicemi k vinným sklípkům ve Fertörákos s kamennými útvary v bývalém lomu a dále do vinařského městečka čápů - Rust a Mörbisch. Odpoledne busem domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, snídaně, 2x ubytováním jen v penzionu se snídaní, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Bratislava

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Maďarsko Maďarsko

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

339 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024