reklama

Ostrovy severního Norska

Termín: 22.07.2016 - 07.08.2016, 17 dní
Cena od: 26 800 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Kudrna

Vesterály a Lofoty - nejkrásnější ostrovy za polárním kruhem

Nechte se zlákat písní severu a vydejte se s námi daleko za polární kruh, k nejkrásnějším ostrovům severního Norska. Na lodích se přeplavíme do světa fjordů, v nichž se zrcadlí magická severská krajina. Mezi horskými štíty se ukrývají krásné rybářské vesnice s červenými domky na vysokých nožkách. Místo předzahrádky skalní útes, před ním zakotvená loď a za domkem sušák – ovšem rybí. Ticho přehluší pouze smích racků, čekajících na svou kořist. Navštívíme i místní hory, bílé písčité pláže a rybáři budou mít za dlouhého polárního dne dostatek času vyzkoušet své štěstí. Ke zvýšenému komfortu přispívá ubytování v chatkách (většinou jsou 4 lůžkové, vybavené lednicí, vařičem a vytápěním) a oblíbená kudrnovská polopenze. Jedeme společně s cyklozájezdem Ostrovy za polárním kruhem na kole, můžete tedy vyrazit společně i s kamarády či partnery co dají přednost cyklistickému programu.

Program zájezdu

1.–3. Z Brna přes Prahu a Německo do přístavu, trajektem do Skandinávie. Dále přes Švédsko až do Norského království. Cestou navštívíme hornické město RØROS a jedny z nejstarších měděných dolů Olavsgruva.

4.–5. Podél lososí řeky Namsen se přesuneme dále na sever, navštívíme lososí schody Laksakvarium a Fiskumfoss. Loďkou doplujeme k druhému největšímu norskému ledovci Svartisen. Na rovnoběžce 66°33´severní šířky překročíme pomyslnou čáru polárního kruhu – Polarsirkelen a obdivovat budeme i Saltstraumen – nejsilnější vodní víry na světě.

6.–7. Prozkoumáme souostroví VESTERÅLEN – ostrovy Hinnøya a Langøya. Navštívíme domorodé Sámy na sobí farmě a vyrazíme na celodenní  pěší výlet po stopách norské královny Sonji spojený s návštěvou  rybářských vesnic Nyksund a Stø. Zájemci budou mít možnost vyrazit na plavbu za pozorováním velryb, tuleňů a papuchalků (cca 790 NOK).

8.–10. Souostroví LOFOTENSvolvaer, Kabelvåg – lofotská katedrála, muzeum Lofot, akvárium, výstup na Tjeldbergtind Peak. Návštívíme jedinečný vikingský dům Lofotr, kde nahlédneme do života dávných vikingů. Návštěvy rybářských vesnic Henningsvaer, NUSFJORDSarkisøy a Hamnøya doplníme o výlety do drsné severské přírody. Putování po Lofotech zakončíme ve vesnici s nejkratším názvem Å.

11.–14. Trajektem se přepravíme zpět na pevninu a vydáme se na jih. Na magickém pobřeží  Helgelandu budeme obdivovat pohoří Sedmi sester a na jednu z krásek se pokusíme vystoupat. Cestou zastavíme i v královském městě TRONDHEIM s katedrálou Nidaros, korunovačními klenoty i hanzovními domy. Nevynecháme ani olympijské město Lillehammer se skanzenem Maihaugen.

15.–17. Hlavní město Norska OSLO – Hollmenkolen, Vigelandův park, pevnost Akerhus, královský palác, opera. Cesta domů přes Švédsko, trajektem do Německa a návrat do ČR.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 13x ubytování v chatkách, polopenzi, průvodce, 5x trajekt, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 3x pišingr Chimpanzee

chatky jsou většinou 4lůžkové, vybavené lednicí, vařičem a vytápěním

Cena nezahrnuje

loďku k ledovci Svartisen (170 NOK), velrybí safari (cca 790 NOK), návštěvu sobí farmy (cca 150 NOK)

Nástupní místa

Brno, Praha

Na tomto zájezdu můžete cestu do a z Norska absolvovat letecky. Zájezd se zkrátí o 5 dnů, orientační cena zpáteční letenky od 5.000 Kč (vč. tax)

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Norsko Norsko

Podobné zájezdy

Perly severu a západu Islandu – turistika

 (CK Hoška Tour)
09.06.2024, 8 dní
39 950 Kč
pěší turistika Letecky

Perly jižního Islandu – turistika

 (CK Hoška Tour)
16.06.2024, 8 dní
39 950 Kč
pěší turistika Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

332 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024