reklama

Chorvatsko na kole

Termín: 07.05.2016 - 15.05.2016, 9 dní
Cena od: 6 360 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Makarská riviéra je dovolenkový ráj pro milovníky moře, ale také pro ty, kteří rádi tráví svou dovolenou aktivněji - na kolech. Nabízí krásné moře s oblázkovými plážemi, historická městečka a kouzelné ostrovy.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd odpoledne, noční přejezd Maďarska a Slovinska. Příjezd do rybářské vesnice Drašnice, která se nachází v samém centru Makarské riviéry pod pohořím Biokovo.

3. den: Trajektem na ostrov Hvar, který je se svými krásnými plážemi, levandulovými poli a vápencovým pohořím jednou z perel Jadranu. Vesnička Sućuraj v chráněné zátoce se zříceninou pevnosti.

4. den: Cykloetapa: Živogošće - jedna z nejstarších osad na Makarské riviéře s františkánským klášterem s barokním kostelem a zvonicí. Letovisko Drvenik, nad kterým se tyčí hradba pohoří Rilić. Městečko Gradac, ležící v nejjižnější části Makarské riviéry, se dvěma mohutnými věžemi ze 17. století a s nejdelší pláží východní části Jadranu.

5. den: Trajektem na ostrov Brač - třetí největší ostrov na Jadranu. Městečko Sumartin s klášterem. Městečko Bol se slavnou pláží Zlatý roh (oblázkový výběžek ve tvaru trojúhelníku, který mění svůj tvar podle přílivu a odlivu) a dominikánským klášterem, který stojí na půvabném mysu.

6. den: Autokarem s naloženými koly do letoviska Omiš. Z místní pevnosti je úchvatný výhled na městečko a středodalmatské ostrovy. Cyklistika v přírodní rezervaci Údolí Cetiny. Návrat autokarem zpět na ubytování.

7. den: Cykloetapa: Makarská - nejznámější letovisko v Dalmácii se dvěma nábřežními promenádami, dominantou je barokní kostel na Kačićově náměstí. Brela - významné letovisko s lesy přímořských borovic.

8. - 9. den: Dopoledne odjezd podél pobřeží a přes Slovinsko a Maďarsko zpět do ČR, kam bude příjezd v ranních hodinách.

Cyklotrasy vedou většinou po silnicích a hlavně na ostrovech jsou kopcovité. Vzhledem k ubytování na jednom místě přímo u moře je zájezd vhodný i pro dvojice nebo skupinky s rozdílnými zájmy (cyklistika/koupání a relaxace).
Orientační denní délka etap: 50/80, 60, 55/80, 60, 60km

Ubytování

V apartmánech v moderních vilách přímo u oblázkové pláže nedaleko centra Drašnice. Apartmány jsou moderně zařízené, mají 2lůžkové ložnice, obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby, vybavenou kuchyňku a vlastní sociální zařízení.

Stravování

Vlastní, apartmány mají vybavené kuchyňky. Za příplatek 1780 Kč je možné doobjednat 6x polopenzi v restauraci přímo před vilou (snídaně servírovaná, večeře 3chodové menu).

Cena zahrnuje

6x ubytování, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Cena nezahrnuje

Trajekty na ostrovy (cca 270 Kč na Brač a cca 140 Kč na Hvar)

Nástupní místa

Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí, Hradec Králové, Pardubice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Brno

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

242 cyklistů (2 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024