reklama

Termály na Muru s programem pro děti

Termín: 04.08.2015 - 09.08.2015, 6 dní
Cena od: 12 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Eurocykl Herdegen

Lázeňská oblast východního Slovinska

Východní část Slovinska nabízí malebnou zvlněnou krajinu s ladně se vlnícími řadami keřů vinné révy, kterou střídají smíšené lesy, kukuřičné lány nebo kroutící se řeka Mur. Všude vedou silničky, které nabízí cykloturistům zajímavé trasy. Kulisu venkovské idyly dotvářejí kostelní věže nebo stožáry s korunami čapích hnízd. Na řece Mur lze objevit zakotvené jedinečné lodní vodní mlýny, které dodnes mohou umlít mouku. Ve slovinském kraji Zámuří, který navštívíme, tryská několik teplých pramenů poskytujících úžasnou relaxaci v termálních lázních. Po výletech na kole si tak budeme moci příjemně odpočinout.

Program zájezdu

1. den – ranní odjezd z ČR. Průjezd nástupními místy ČR a cesta do Slovinska. Odpoledne příjezd do Slovinska. Ubytování, večeře.

2. – 5. den – výlety na kole ve východním Slovinsku. Poznáme pahorkatinu Goričko se smíšenými lesy a pojedeme i úbočími přes klidné vesničky obklopené kukuřičnými poli. U jezera Bukovniško ukrytého v lese se nalézá magické místo energie, kde lze pozitivně ovlivnit vlastní tělo. V obci Bogojina se tyčí zajímavý kostel s bílou válcovou věží připomínající maják od architekta Plečnika působícího i v Česku. Jeden z výletů nás zavede i do sousedního Maďarska, kde budeme moci navštívit místní keramické dílny i ochutnat maďarskou kuchyni. Při dalším z výletů zavítáme do sousedního Rakouska a vydáme se na výlet podél řeky Mur. Odpočinout si budeme moci v lázeňském městečku Bad Radkersburg se zajímavým historickým centrem. Denně budeme mít možnost se koupat v termálních lázních Moravské Toplice, u kterých budeme ubytováni a libovolně je budeme moci navštěvovat. Polopenze.

6. den – snídaně. Ráno odjezd do ČR. K večeru příjezd do ČR.

Program pro děti

Zájezd je vhodný pro rodiče a prarodiče s dětmi. Pokud se zájezdu zúčastní více než 8 dětí, bude pro ně připraven po výletech na kolech doprovodný program. Náplň programu je určena pro děti ve věku 4–12 let. Program bude sestaven z různých soutěží, her i výtvarných činností. Pro děti budou nachystány drobné odměny. Sleva 25 % pro děti do 12 let.

Náročnost

Tento zájezd nabízí možnost vskutku pohodově strávit dovolenou. Už tím, že se ubytování nalézá hned vedle rozsáhlého areálu termálních lázní. Kdo tedy nebude chtít jet na některý z připravených výletů, může celý den strávit v báječně teplé termální vodě. Každému ale určitě zbude čas na koupání po výletech na kole – ať už před večeří nebo i po večeři. Koupat se lze i ráno před výlety na kolech, protože areál má otevřeno od rána až do večera. Výlety na kole vedou převážně po vedlejších silničkách s minimálním automobilovým provozem zvlněným terénem pahorkatin Goričko a Slovinské Gorice nebo údolím řeky Mur. Zájezd je vhodný pro každého, kdo má základní dovednosti a zkušenosti s jízdou na kole. Zájezd je vhodný i pro rodiny s dětmi.

Ubytování

5x v bungalovech s příslušenstvím přímo u areálu termálních lázní ve 2lůžkových pokojích s přistýlkou (rozkládací křeslo cca 170 cm, je vhodné pouze pro dítě). K dispozici zdarma hotelový termální park. U hotelu golfové hřiště.
Příplatek za obsazení pokoje v bungalovu jednou osobou 1900 Kč / osoba / pobyt.

Stravování

5x polopenze v blízké hotelové restauraci formou švédských stolů.

Cena zahrnuje

Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola. 5x ubytování v bungalovech u areálu termálních lázní. 5x polopenze v hotelové restauraci. Připravený denní program výletů 35–65 km. Programového vedoucího a informační materiály. Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK.

Nástupní místa

1/ Ostrava - Starý Jičín - Bělotín - Olomouc - Brno

2/ Plzeň - Beroun - Praha Zličín - Praha jih - Brno

Eurocykl Herdegen
Cestovní kancelář:
Eurocykl Herdegen
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Slovinsko Slovinsko

Podobné zájezdy

Slovinsko a Chorvatsko na kole

 (CK Mamut tour)
01.06.2024, 7 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Julské Alpy na kole

 (CK Vlha)
25.06.2024, 6 dní
13 400 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko na kole

 (CK Kudrna)
28.06.2024, 10 dní
12 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

438 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024