reklama

Provence na kole – krajem vůně a vína

Termín: 01.09.2015 - 10.09.2015, 10 dní
Cena od: 19 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Eurocykl Herdegen

Kraj posetý květy, vzduch naplněný jejich vůní a zářivé slunce nad hlavou. Tak to je Provence na přelomu jara a léta. Kraj hýřící všemi barvami vinic těsně před sklizní, vůně těžkých hroznů a slunce zalévá kraj měkkým průzračným světlem. Tak to je Provence na konci léta. Provence je nádherná vždy. Je málo tak krásných oblastí. Jezdit po jejích venkovských silničkách patří k vrcholným zážitkům cykloturistiky. Stejně jako pestrá příroda nás okouzlí provensálské vesničky a městečka často přilepená na temena kopců.

Program zájezdu

1. den – odjezd z Ostravy v časných ranních hodinách. Průjezd nástupními místy ČR, cesta Německem. Večer ubytování v hotelu B&B ve Francii.

2. den – snídaně. Cesta Francií, odpoledne dojezd do místa pobytu v Provence. Ubytování v bungalovech. Seznamovací výlet na kolech po okolí. Večeře.

3. – 8. den – výlety na kolech po Provence. Zavítáme při nich mimo jiné ke kaňonu řeky Ardeche a projedeme se po jeho okraji. Na jeho konci budeme obdivovat přírodní unikát Pont d´Arc, skalní oblouk vytvořený řekou. U řeky Gardon nás přivítá div antického stavitelství, římský akvadukt Pont du Gard. Poznáme řadu pitoreskních městeček a vesniček Uzes, St. Victor, Castillion. Ve volném dni navštívíme papežský Avignon a prohlédneme si jeho zachovalé středověké jádro. Zajedeme na výlet do Châteauneuf du Pape ochutnat proslavené víno a v Orange uvidíme starodávné římské divadlo. Na kolech vyjedeme ke zřícenině hradu Les Baux a k jeho malebnému podhradí, projdeme se po Arles, městě řady památek a zajímavostí, v němž žil a vytvořil největší množství svých slavných obrazů malíř Vincent van Gogh. V rozmanité a barevné krajině si prohlédneme lom na okrovou hlínu v Roussillionu a vývěr řeky Sorgue v romantickém zákoutí, v němž tvořil básník Petrarca své sonety Lauře. Večeře.

9. den – ráno odjezd z Provence. K večeru příjezd do hotelu B&B na předměstí Štrasburku. Ubytování.

10. den – snídaně. Cesta Německem. V odpoledních hodinách příjezd do ČR, v pozdních večerních hodinách dojezd do Ostravy.

Náročnost

Výlety na kolech v Provence nejsou náročné. Trasy výletů jsou vedeny mírně zvlněnou krajinou a v některých případech, kdy je terén kopcovitější, je možno si výlet zkrátit. Počasí v termínech našich zájezdů bývá většinou teplé a sluníčka je často víc než dost. Zájezd je vhodný pro každého, kdo rád jezdí na kole, ale nechce podávat sportovní výkony. Vzhledem k tomu, že v místě ubytování je k dispozici zdarma bazén, v té době již zpravidla s příjemně teplou vodou, je zájezd vhodný i pro rodiny s dětmi, pokud jsou zvyklé jezdit na kole nebo se účastnit cyklovýletů s rodiči.

Ubytování

2x v hotelu ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením (cestou do Provence a zpět).
Příplatek za obsazení pokoje jednou osobou 1400 Kč/osoba/2 noci.
7x na jednom místě v klidném areálu ve zděných bungalovech obsazených 2 nebo 3 osobami. Každý bungalov má patrovou postel v samostatné ložnici a dvoulůžko v průchozí obytné místnosti, dále kuchyň s ledničkou, plynovým sporákem a nádobím pro vaření a stolování, WC s koupelnou, venkovní krb. Sleva za bungalov obsazený 4 osobami 1000 Kč / osoba / pobyt.
Příplatek za obsazení bungalovu jednou osobou 4500 Kč/osoba/7 nocí.

V areálu ubytování je bazén a tenisový kurt.

Stravování

2x snídaně v hotelu (cestou do Provence a zpět).
7x francouzská večeře v restauraci, servírovaná, 3 chody. Ostatní stravování je ve vlastní režii s možností vaření v bungalovech.

Cena zahrnuje

Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola. 2x snídaně v hotelu, 7x francouzská večeře. 2x ubytování v hotelu a 7x v bungalovech. Připravený denní program výletů 35–65 km. Programového vedoucího a informační materiály. Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK.

Nástupní místa

Ostrava - Starý Jičín - Bělotín - Olomouc - Brno - Praha jih - Praha Zličín - Plzeň

Eurocykl Herdegen
Cestovní kancelář:
Eurocykl Herdegen
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

392 cyklistů (5 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024