reklama

Národní parky a moře Černé Hory na kole - hotel

Termín: 28.08.2015 - 06.09.2015, 10 dní
Cena od: 13 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Poznání

V roce 1991 UNESCO vyhlásilo Černou Horu ekologickým státem, který je svými přírodními i kulturně-historickými poklady skutečným skvostem bývalé Jugoslávie. Poznáte panenskou přírodu jugoslávsko-albánského pomezí, nádherné pobřeží Jadranského moře s kulisou vysoko vystupujícího pohoří s 2 500 m vysokým Bobotov Kukem, NP Lovčen a bezmála dvoutisícovým Orjenem. Hlavní město Černé Hory (Montenegro) je Podgorica (dříve Titograd). Země hraničí se Srbskem, Bosnou a Hercegovinou, Chorvatskem a Albánií. Podnebí je na pobřeží středomořské, ve vnitrozemí kontinentální se stálým příjemným počasím v letních měsících. Velmi úspěšná hitovka pro treková i horská kola se středně těžkou obtížností (stupeň 2-3, dle zvolených variant) v jedné z nejkrásnějších oblastí Balkánu.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR v dopoledních hodinách, noční přejezd přes Slovensko, Maďarsko a Srbsko do Černé Hory. Setkání s orientem v černohorském městě PLJEVLJA. Návštěva pašovy mešity GAZI HUSEIN s nejvyšším minaretem bývalé Jugoslávie. Krátká zastávka u unikátního pravoslavného kláštera Svaté trojice z 12. století. Přejezd ze sedla Mijakovići do pohoří NP DURMITOR přes monumentální most v kaňonu řeky Tary (možnost 70 km po nefrekventované silnici v závislosti na příjezdovém čase). Nocleh v hotelu v horském středisku ŽABLJAK (3 noci na stejném místě).

3. - 4. den: DURMITOR nabízí cyklotúry dle individuálních schopností. Od nejjednodušší túry po hrubých asfaltkách k tajemným jezerům VRAŽJE, RIBLJE a řeckému pohřebišti, nebo na vyhlídku ČUROVAC s výhledem do 1300m hlubokého kaňonu divoké Tary. Pro zdatné okružní cesta DURMITORSKÝ PRSTENEC kolem úbočí celého masivu ve výšce kolem 1 500 m s lahůdkovým převýšením 2000 m a výhledy na celé pohoří (40-80 km).

5. den: na kolech sjezd do kaňonu řeky TARA. Průjezd nejdelším a nejhlubším kaňonem Evropy (UNESCO) až do DUBRILOVINY (klášter sv. Jiří z 16. st.), (45 km po nefrekventované asfaltce). Přejezd do NP BIOGRADSKA GORA se stejnojmenným jezerem ledovcového původu ve výšce 1 094 m, které je považováno za nejkrásnější jezero na Balkáně. V okolí jezera se nachází jeden ze tří největších pralesů Evropy. Prohlídka kláštera MORAČA, přesun k moři do aparthotelu na Budvanské riviéře (4 noci na stejném místě), cca 70 km. Večerní koupání.

6. den: celodenní výlet do NP SKADARSKÉ JEZERO obklopeného vysokými horami na černoho  rsko-albánském pomezí (rezervace vodního ptactva - pelikán, kormorán, čajka atd., desítky druhů ryb), návštěva městečka VIRPAZAR. Cyklotrasa z CETINJE podél jezera přes RIJEKU CRNOJEVICI (kdysi kouzelné letovisko dvora sv. Nikoly) s překrásnými výhledy na vodní hladinu, nebo projížďka loďkou po jezeře s rybí pochoutkou k obědu (45 km prázdnou asfaltkou). Třetí variantou je individuální volno u moře.

7. den: cesta autokarem desítkami serpentín a množstvím panoramatických vyhlídek na celou BOKU KOTORSKOU, která je jediným opravdovým fjordem Balkánu. Zastávka v NJEGUŠI (rodný dům černohorského vládyky Njegoše s muzeem), sušárna vyhlášeného njegušského pršutu (šunky), pro zájemce za příplatek ochutnávka, přejezd přes pohoří Lovčen, možnost výjezdu pod Jezerský vrch s návštěvou mauzolea slavného černohorského vládyky Petra II. Petroviče Njegoše (45 km s možností zkrácení trasy, asfalt).

8. den: odpočinkový den u moře, možnost cyklotrasy na poloostrově Luštica. Pro zájemce dopolední výlet autobusem do Kotoru.

9. den: po snídani odjezd autobusem do TIVATU, rovinatá etapa kolem Tivatského, Kotorského a Risanského zálivu do IGALA (cca 65 km), možnosti koupání, průjezd městem slavných námořníků, PERASTEM, ostrov GOSPA OD ŠKRPJELA. Noční přejezd přes Chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu a Rakousko domů.

10. den: příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu, doprava klimatizovaným autobusem (3 500 km) se speciálním krytým vlekem na kola, 3x ubytování v hotelu v horách a 4x ubytování v aparthotelu na pobřeží ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením, 7x polopenze, vedoucí zájezdu, informační materiál.

Cena nezahrnuje

vstupné do památek, fakultativní akce a náklady s nimi spojené, případná místní doprava a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci „Cena zahrnuje“.

Nástupní místa

Brno, Hradec Králové, Jihlava, Pardubice, Poděbrady, Praha, Bratislava, Liberec, Mladá Boleslav, Jablonec nad Nisou, Břeclav

Cestovní kancelář:
Poznání
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Černá Hora Černá Hora

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

234 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024