reklama

Dalmácie na kole

Termín: 28.08.2015 - 06.09.2015, 10 dní
Cena od: 9 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: Aleš Brychta, CK Kudrna

Z Korčuly až k vodopádům na Krce

Vzduch voní pelyňkem a mateřídouškou, svěží zeleň piniových hájů kontrastuje s yrkysovou barvou moře zvoucího ke koupání. Po opuštěných silničkách, v sezóně přelidněných davy plážovníků, projede sotva několik místních. Poježděníčko na sklonku léta ve slunné Dalmácii je skutečnou lahůdkou. Kromě každodenního koupání v moři či v řekách si bicyklování okořeníme výjezdem do takřka nebeských výšin nejvyšší hory Biokova – Svatého Jiří. Jezdit budeme jako vždy nalehko, spát budeme většinou dvě noci v jednom kempu. Jezdíme převážně po asfaltu, zájemci o nezpevněný terén si mohou trasy upravit.

Program zájezdu

1.–2. Přes Rakousko a Slovinsko do Chorvatska, delta Neretvy, opevněné městečko Ston, saliny a vinařské vesničky poloostrova Pelješac.

3.–4. Plavba na ostrov KORČULA, celodenní poježdění domovinou Marca Pola, návrat na Pelješac. Komu se nebude chtít na kolo, může si vyjít pěšmo na nejvyšší horu Pelješacu Sv. Ilja (961 m).

5.–6. Modravé drahokamy Bačinských jezer, MAKARSKA – centrum riviéry na úpatí hor, bonbónek – výjezdík na Sveti Jure (1.762 m), nejvyšší vrch Biokova, z něhož si vychutnáme fantastické výhledy na bělostné ostrovy nořící se z modře Jadranu a bombastický sjezd zpět k moři. Koupání na Makarské riviéře. Pro zájemce možnost výletu ke kráterovým jezerům.

7. Odpočinkový den – busem projedeme Omiš s pirátskou pevností a řekou Cetina, zavítáme do SPLITU – uvidíme Diokleciánův palác  a další antické památky, koupání v Trogiru.

8. V sedle našich bajků budeme poznávat metropoli ŠIBENIK  se spletí úzkých uliček a malebnou vesničku Primošten, která na vás zapůsobí středověkým dojmem.

9.–10. NP KRKA je okouzlující soustava jezer, mezi kterými voda padá v několikametrových travertinových kaskádách. Některé scény z Vinnetoua se natáčely právě tady. Cyklistiku si tak zpestříme koupáním jak v jezerech a vodopádech, tak i v nedaleké mořské zátoce či Brjanském jezeře. Noční přejezd zpět do ČR.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 2x trajekt, 7x kemp, polopenzi, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK, průvodce a 3x pišingr

Nástupní místa

Brno, Český Brod, Dvůr Králové n. L., Hradec Králové, Jaroměř, Kolín, Pardubice, Praha, Přelouč, Trutnov

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Chorvatsko Chorvatsko

[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

329 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024