reklama

Korutany na kole

Termín: 02.09.2015 - 06.09.2015, 5 dní
Cena od: 6 200 Kč

cyklistický Autobusem Vlastní doprava
Foto: CK Kudrna, Martina Pěkná

Poježdění krajem hradů a křišťálových jezer s komfortním zázemím

Ač jsou Korutany ze tří stran lemovány horami a hřebeny vpravdě alpskými, malebná krajina nabízí nepřeberné možnosti pro nenáročné cyklovýlety mírně kopcovitou krajinou oživenou mnoha řekami, jezery a rybníky lákajícími ke koupání. Voda je křišťálově čistá a díky téměř středomořskému klimatu tohoto koutu Rakouska také nádherně teplá. Nejeden kopec či městečko zdobí hrad nebo zámek. Nocujeme celou dobu na jednom místě v apartmánech či dvoulůžkových pokojích, vždy se sociálním zařízením a sprchou na pokoji. Prázdninová vesnička ležící na břehu Ossiacher See nabízí nespočet možností jak strávit volný čas. Malý krytý bazén se saunou a fi tness centrem budeme mít k dispozici zdarma. Kromě toho je možné využít stoly na ping-pong, volejbalové a dětské hřiště či krásnou travnatou pláž s přímým vstupem do jezera. Loďky,šlapadla a kajaky jsou pro ubytované k zapůjčení zdarma. Během pobytu bude zajištěna místní polopenze.

Program zájezdu

1. Přejezd do Ossiachu do prázdninové vesničky ležící na břehu třetího největšího jezera v Korutanech – Ossiacher see. Po ubytování můžeme vyrazit na kolech do nedalekého městečka Feldkirchen in Kärnten ( ↔ cca 40 km ).

2. Ve čtvrtek nás čeká první etapa, při které prozkoumáme místní nádherná jezera. Cyklostezka vedoucí po břehu velkého Ossiacher See nás zavede k městečku VILLACH. Na hradě Landskron můžete navštívit expozici dravých ptáků s ukázkami jejich chovu nebo vyhledávanou Opičí horu, kde volně žije komunita stovky makaků ( ↔ cca 65 km ).

3. Po vedlejších silničkách dojedeme do korutanské metropole – KLAGENFURTU. Po prohlídce historického centra navštívíme Minimundus, svět v malém či ZOO plazů. Poté vyrazíme na cestu okolo jezera Wörther See. Pro zájemce je možné etapu prodloužit kolem jezer Rauschele SeeKeutschacher See a Hafner See, nebo výjezdem na rozhlednu Pyramiden Kogel. Večerní slastný odpočinek v bazénu či sauně ( ↔ cca 75 km ).

4. Nabízí se buď pohodová jízda okolo masivu Gerlitzenu přes sedlo Innerteuchen a nebo náročnější výjezd na samotnou horu Gerlitzen (1.909 m) (↑ 1200 m ↔ 12 km). K výjezdu je také možné využít lanovku (cca 18,60 EUR vč. kola). Odměnou nám budou úžasné výhledy s pohořím slovinských Karavanek na obzoru, malebné selské usedlosti, nezapomenutelný kochací sjezd a cesta zpět do místa ubytování ( ↔ cca 70 - 80 km ).

5. V neděli dospíme, naposledy se vykoupeme, zařádíme si na atrakcích v jezeře a vyrazíme zpět do ČR (využijete-li dopravu mikrobusem, předpokládaný příjezd do Brna je kolem 18:00 hod.)

Cena zahrnuje

4x ubytování v apartmánu či dvoulůžkovém pokoji, rakouskou polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr

Cena nezahrnuje

Dopravu, která je možná za příplatek 1.200 Kč/os.

Nástupní místa

Ossiach

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem Vlastní doprava
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

260 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024