reklama

Dunajská cyklostezka - penzion

Termín: 10.06.2015 - 14.06.2015, 5 dní
Cena od: 7 600 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: Österreich Werbung, CK Kudrna

Podél největšího evropského veletoku

Pohodový odpočinkový skorotýden v malebném rakouském kraji v okolí majestátního Dunaje. Kudrnovská klasika určená převážně milovníkům nenáročného poježdění, historie a památek. Užijeme si pestré bicyklování výše či níže nad údolím řeky s nádhernými kostely, starobylými kláštery a zámky. Kopce nám však během našich toulek těžkou hlavu či nohy dělat nebudou. Na Dunajské cyklostezce nás žádné větší stoupání nepřekvapí, budeme spíše plynout s proudem Dunaje a kochat se malebnými rakouskými městečky a rozmanitou krajinou podél evropského veletoku. Denně ujedeme průměrně 50–60 km po perfektních rakouských cyklostezkách, zájezd je tedy vhodný i pro rodiny s dětmi. Pokud však budete mít energie nazbyt, skýtá okolí Dunaje nádherná zákoutí i pro náročnější cyklisty. Jako doplňkovou aktivitu můžete přibalit i inlinové brusle.

V těchto mimoprázdninových termínech se opět můžete těšit na ubytování pod střechou s lahodnou místní polopenzí. Pokoje v penzionech jsou standardně 2 – 4 lůžkové. Za příplatek 150 Kč/osoba je možné dvoulůžkový pokoj rezervovat. V případě zájmu dlouho neotálejte, jejich počet je omezený. 

Program zájezdu

1. Ve středu v 00:00 odjezd z Brna do Českých Budějovic (středa 03:00), dále do Rakouska a Německa. Na kola nasedneme v historickém bavorském PASOVĚ, zvaném také městem „tří řek“ na soutoku Dunaje, Innu a Ilzu. Cyklostezka nás dále povede přes přehradu Jochenstein i krásnými meandry Dunaje do SCHLÖGENSKÉ SMYČKY , kde poprvé přenocujeme v rakouských peřinách ( ↔ 55 km).

2. Budeme dále šněrovat meandry Dunaje a přes sympatická městečka Aschach a Ottensheim dojedeme až do historického LINZE, v jehož historickém centru přenocujeme ( ↔ 50 km).

3. Další etapa nás povede kolem Mauthausenu – krásné tržní obce nechvalně proslulé existencí koncentračního tábora. Rázovitým rakouským venkovem si to budeme šněrovat k jezerům ukrytým v lužních lesích u Mettensdorfu a do Mitterkirchenu s keltským městečkem Keltendorf ( ↔ 65 km).

4. Navštívíme malebné městečko Grein, historický Ybbs a nezapomenutelný MELK s tisíciletým benediktinským klášterem v barokním slohu, který se vypíná na vysokém ostrohu nad Dunajem ( ↔ 65 km).

5. Cykloputování úchvatnou vinařskou krajinou WACHAU  přes malebné vinařské městečko DÜRNSTEIN až do historické KREMŽE, kde naložíme kola do vleku a vyrazíme na cestu k domovu ( ↔ 45 km). Do Brna se vrátíme v neděli podvečer.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, ubytování 3x v penzionu a 1x v mládežnické ubytovně, místní polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo

Podobné zájezdy

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

 (CK Mamut tour)
03.07.2024, 6 dní
15 590 Kč
cyklistický Autobusem

Romantická města čtyř řek na kole

 (CK Cyklotur)
08.07.2024, 5 dní
13 480 Kč
cyklistický Autobusem

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

 (CK Cyklotur)
24.07.2024, 4 dny
8 680 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

301 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024