reklama

Verdon a Provence na kole

Termín: 03.07.2015 - 12.07.2015, 10 dní
Cena od: 13 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Na kole krajem vína, levandule, kaňonů a horských sedel

Nevynecháme provensálskou klasiku jako Arles, Orange, Pont du Gard, Chateauneuf du Pape, Mt. Ventoux, skalní město Le Baux, NP Camarque. Pojmy jako hrom symbolizující oblast, která se od nepaměti těší přízni turistů i cyklistů. Jak by také ne. Kdo ochutnal, rád se vrací. Pro cyklotoulky jako stvořená, vlídná, moře nablízku. My vám ovšem nabízíme ještě víc - unikátní NP Verdon, 700 m vysoké vápencové stěny nad tyrkysovou hladinou stejnojmenné řeky. Výšiny alpského sedla Col d´Allos (2.247 m n.m.) - známého z etap staré dámy Tour de France. Město parfémů Grasse. Moře v Cannes. Lákavé? Bienvenue! Vítejte! Máte spoustu času jenom a jenom pro sebe.

Program zájezdu

1. den: Odpoledne opustíme českou kotlinu a nočním přejezdem se nablížíme do oblasti jižní Francie.

2. den: Po noci strávené v autobuse pookřejeme na pláži ve festivalovém Cannes a vyfotíme se u festivalového paláce. Dámy pak jistě ocení zastávku v hlavním městě parfémů Grasse, kde se provoníme v jedné z vyhlášených parfumerií a vzpomeneme na scény a scenérie expresivního filmu Parfém: Příběh vraha. Přejedeme do Castellane, ubytujeme se v bungalovech a ujasníme plány na nejbližší dny.

3. den: Ráno se vyvezeme do městečka Allos, ve výšce takřka 1.400 m n.m. osedláme své "oře" a vydáme se na pohodových 70 km z kopce nádherným údolím řeky Verdon. Cestou se zastavíme ve starobylém městečku Colmars obehnaného hradbami, nadýchneme atmosféru dřevních věků a etapu zakončíme osvěžující koupelí v jezeře. Ubytování jako předchozí den.

4. den: Dnes nahlédneme do samotných hlubin kaňonu Verdon, skvostu jižní Francie. V programové nabídce je pěší túra mezi vápencovými stěnami místy až 700 m hlubokými; rozhodně nesmíme zapomenout čelovky pro cestu tunely. Neuvěřitelné fotozáběry řeky a skalních stěn, koupání, cinkání horolezeckých karabin vysoko nad hlavami. To vše nás bude provázet po celou naší cestu. Zdatní sportsmeni mohou absolvovat náročnější okruh kolem kaňonu na kole. Nocleh totožný.

5. den: Dopoledne si impozantní vyhlídky do kaňonu Verdon ze sedel svých kol dopřejeme naprosto všichni při nádherné cykloetapě do skalního městečka Moustiers Sainte Marie, proslaveného mimojité fajánskou keramikou typické zeleno – modro - žluté barvy, kterou užívala francouzská aristokracie v 17. stol. Poté naložíme kola a autobusem se přesuneme do Orange.

6. den: Busmo přejedeme do Orange - toto město se honosí jednak vítězným obloukem (Arc de triomphe d'Orange), jehož počátky sahají hluboko do starověku a taktéž neuvěřitelným římským divadlem, které je považováno za nejzachovalejší na světě. Obě památky stejně tak jako celé město jsou společně zapsány na seznam kulturního dědictví UNESCO již od r. 1981. Na kole přejedeme do Chateauneuf du Pape, místo zrodu systému appellation contrôlée, místo zrodu francouzského vinařského systému, pro smrtelníka pak zejména místo zrodu výtečných červených vín srovnatelných s odrůdami krajů Bordeaux a Bourgogne. A dále k Pont du Gard, věhlasnému římskému akvaduktu. Prohlédneme si důkladně toto mistrovské dílo římského stavitelství, projdeme se po arkádách, osvěžíme se koupáním v řece. Mezitím se naloží kola a poté se vydáme zpět na láhev dobrého zaslouženého vínka v našich dočasných domovech.

7. den: Prozkoumáme kraj na sever od Orange, dojedeme do utajeného klenotu Provence – středověkého městečka s úctyhodnou historií na břehu řeky Ouvèze - Vaison la Romaine. Projdeme se po římském mostě, který slouží svému účelu bez přestávky cca 2000 let, shlédneme románskou katedrálu Notre Dame de Nazareth. Porozhlédneme se po kraji proslaveném pěstováním vína a levandule. Vyzyvatelé kopců mohou pokořit legendární větrnou hůrku Mont Ventoux (1.912 m n.m.), mýtickou horu, před kterou má úctu i peloton Staré dámy Tour de France. Nocleh jako předešlý den.

8. den: Další cykloetapa nás zavede směrem na Saint-Remy de Provence, můžeme zde navštívit bývalý klášter Saint-Paul-de-Mausol, který slouží od konce Velké francouzské revoluce jako sanatorium, proslavené zejména pobytem Vincenta Van Gogha v letech 1889 – 1890. Milovníci antiky jistě potěší největší řecko římské vykopávky ve Francii Glanum. Na cestě oceníme také  krásu skalního městečka Les Baux, v Katedrále iluzí ve vytěžených jeskyních nás čeká dechberoucí audiovizuální show a na zpáteční cestu do Arles se posilníme ve vinném sklípku Saragane. Nocleh stejný.

9. den: Poslední den v Provence se projedeme NP Camarque s rýžovými poli, stády černých býků, bílých koní a hejny plameňáků. V letovisku Saintes–Maries–de–la-Mer se naposledy vykoupeme v moři a v podvečer zahájíme cestu k domovu.

10. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

Ubytování ve vybavených mobilhomech či bungalovech (7x) na 2 místech v modelu (3 a 4 noci). Domečky obsazujeme 4 osobami (2 + 2), každá dvojice má tedy svou ložnici, společné prostory (kuchyň, obývací prostor s gaučem) neobsazujeme, nikdo tak není znevýhodněn. Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Žádnou stravu, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek,...).

Cestovní pojištění - lze přiobjednat (132 Kč celkem za komplexní cestovní pojištění  = 12 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.)

Příplatek za využití ložnice jako jednolůžka 3.900 Kč/os./pobyt.

Nástupní místa

Bratislava, Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

240 cyklistů (8 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024