reklama

Mallorca na kole

Termín: 13.04.2015 - 20.04.2015, 8 dní
Cena od: 20 500 Kč

cyklistický Letecky
Foto: CK Rubikon

Cyklistické kilometry na ostrově pomerančů, mandloní a piniových hájů

V Čechách nevlídno, na Mallorce přes 20 st. Celsia. K tomu rozkvetlá příroda, dozrávající či kvetoucí citrusy, piniové háje, cypřiše, mandloně, palmy, kvalitní ubytování, chutná strava. Servis, český průvodce. Spousta podobných nadšenců, co každé ráno usedá na kolo a poznává ostrov ze sedla. A zejména - přímý let z Prahy! Je snad třeba ještě nějaký další argument? Po letech se s chutí vracíme na největší španělský a baleárský ostrov, který z hlediska podnebí, přírody, terénů a zázemí nemá prakticky obdoby. A který je pro cyklistu v době brzké jarní a rovněž podzimní pravým rájem. Hlavní cyklosezona zde začíná v únoru a trvá do začátku května, na podzim se zde fajnově svezete i v říjnu. Na své si zde přijdou úplně všichni - bikeři, silničáři, dravci i pohodáři. Část ostrova nabízí terény nenáročné, sever a severozápad zejména pak tréninkovou úroveň pro fajnšmekry. Jinými slovy, jezdit budete dle své chuti, dokonce sem často míří i necyklisté v roli doprovodu, postaráno bude o všechny. In-line stezku v délce cca 15 km naleznete přímo u hotelu. Pokud byste tedy Mallorcu rádi poznali a zároveň se z jakýchkoliv důvodů ostýcháte vypravit se sami, je pro vás tento program ideálním řešením. Poskytneme průvodcovskou péči každý jeden den, a to včetně cesty tam a zpět, společné cykloetapy. Podrobný itinerář naleznete níže, každý z obrázků lze jako vždy rozkliknout do detailního zobrazení.

Program zájezdu

1. den: Večerní odlet z Prahy, po 2,5 hod přistání v hlavním městě Palma de Mallorca. Transfer na hotel v Arenalu (15 min), ubytování. První informace a plány na další dny.

2. den: Seznámíme se naším dočasným domovem El Arenalem, projedeme trasu po pobřeží k útesům, kolem majáku na Cap Blanc k malebnému fjordu Cala Pí s nádherným koupáním. Kolem prehistorických vykopávek Capocorp Vell projíždíme mezi zapadlými osadami a jednotlivými venkovskými usedlostmi. Návštívíme centrum planinské oblasti město Llucmajor.

3. den: Vyšlápneme na stolovou horu Randa, která je viditelná z velké vzdálenosti. Ve třech úrovních nad sebou se nacházejí kláštery, nejvyšší z nich pak Nuestra Senhora del Cura y de Gracia. Navštívíme městečko Montuiri s křivolakými uličkami a Algaidu s vyhlášenou restaurací „Con Dimoni", kde ochutnáme místní specialitu klobásy sobrasada.

4. den: Sóller, středisko pěstování pomerančů. Dále jedna z nejkrásnějších tras po skalnatém pobřeží a přes romantické Deiá, kde žil anglický spisovatel Graves, autor románu Laurence z Arábie a Já, Claudius. Historické městečko Valldemossa, kde prožívali svůj milostný román hudební skladatel F. Chopin a spisovatelka G. Sandová.

5. den: Ochutnáme místní vína, sýry a fíkový chléb v panské usedlosti z 18. století La Granja, dojedeme do malebné vesničky Banyalbufar s nejkrásnější vyhlídkou na Mallorce – Sa Punta des Animes.

6. den: Vypravíme se do Manacoru, střediska výroby perel. Navštívíme Dračí jeskyně, nejrozsáhlejší v Evropě a Botanicactus gárden – největší „kaktusárium" v Evropě – 12.000 kusů! Užijeme si koupání v některých z mnoha nádherných zálivů. U městečka Felanitx vystoupáme na San Salvador, vrch vysoký 509 m n.m. s poustevnou, klášterem a neuvěřitelným výhledem.

7. den: Dnes se vypravíme do městečka Inca, odtud vystoupáme nádhernou krajinou k poutnímu místu, klášteru Lluc. Dlouhým sjezdem dojedeme do přístavu Port de Pollenca, vykoupeme se v úchvatné zátoce Cala St. Vincent. Výjezd na poloostrov Formentor s nádhernými výhledy, koupání na sněhobílých plážích v Alcudii.

8. den: Volný den, etapa dle nálady či pohoda bez kola, balení, dárečky. Večerní odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

Mezinárodní letenku vč. tax a poplatků (Praha - Palma de Mallorca - Praha, cca 6.700 Kč). Ubytování 7x v hotelu*** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením (koupelna, WC), balkonem, klimatizací a satelitní TV, vzdálenost k moři 50 m. Možnosti ubytování 3. a 4. osoby na pokoji - slevy v trojlůžkovém pokoji - 600 Kč/os., ve čtyřlůžkovém - 1.100 Kč/os. Velmi kvalitní polopenzi - švédské stoly u snídaně i večeře. Transfer z/na letiště vč. přepravy kol. CK Rubikon průvodce cyklistu, mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Rádi bychom vás upozornili, že cena zájezdu je kalkulována na základě dostupné ceny mezinárodní letenky v době zveřejnění akce. Cena vaší letenky (vč. letištních tax a palivového příplatku) je definitivně známa až v okamžiku svého vystavení. Dojde-li k jejímu navýšení vzhledem k ceně uváděné (ať už v důsledku vaší pozdější rezervace anebo úprav ze strany leteckého dopravce), bude toto navýšení účtováno k ceně zájezdu, a to v aktuální výši v okamžiku vašeho závazného objednání zájezdu. O aktuální ceně letenek vás samozřejmě vždy předem informujeme.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě uváděné polopenze. Transfery s kolem na vzdálenější místo ostrova kvůli dosažitelnosti - mikrobusem (např. Soller cca 8 eur). Fakultativní výdaje - vstupy do památek, celodenní fakultativní výlety po ostrově (velký výběr, rezervace po příletu na ostrov), plavecký bazén (4 eur/den vč. posilovny).

Poplatek za přepravu kola letadlem - 750 Kč/1 cesta, tzn. 1.500 Kč celkem (jedná se o výjimečnou 50% cenu, nikoliv standardní).

Poplatek za půjčení kola na místě, pokud nepovezete vlastní - 10 eur pojištění + cena za 5-7 dní zápůjčky = 75 eur fitness model/90 eur hliník/120 eur carbon. Model fitness - rám hliník, 27 rychlostí, váha 10,5 kg, rovná řídítka, standard pedály. Model hliník - rám hliník, vidlice carbon, 20 rychlostí, váha 8,15 kg, berany či rovná řídítka, nutné vlastní pedály. Model carbon - rám carbon, 20 rychlostí, váha 7,3 kg, berany či rovná řídítka, nutné vlastní pedály. Každé kolo má pumpičku a rezervní duši. Computer na vyžádání.

1 přepravu mikrobusem na vzdálenější místo ostrova kvůli dosažitelnosti.  

Cestovní pojištění - lze přiobjednat (264 Kč celkem za komplexní cestovní pojištění  = 12 rizik = léčebné výlohy, storno zájezdu, odpovědnost, zavazadla, doklady, atd.

Příplatek za jednolůžkový pokoj činí 2.000 Kč/7 nocí - vzhledem k ceně dvoulůžkového pokoje, finální cena je již definována v objednávce.

Nástupní místa

Praha, příp. Vídeň

V případě skupiny 4 a více osob zajístíme svoz na/z letiště v Praze - po dohodě a za úplatu.

Letecká doprava

Elegantní přímý let z Prahy do Palmy de Mallorca a zpět. Let trvá 2,5 hod. Vzdálenost letiště od ubytování je 8 km, transfer zabere cca 15 min. Pokud s vámi letadlem pocestuje vaše kolo, je třeba ho připravit do standardizovaného kufru či krabice a uhradit jeho přepravu na letišti (750 Kč/1 cesta). A také dodržet limity pro běžné zavazadlo: 1 ks k odbavení do 15 kg + 1 ks palubní do 5 kg. Pondělní/páteční odlety a přílety jsou předpokladem letů z Prahy.

Cena zpáteční letenky pro děti do 2 let činí cca 1.000 Kč (bez nároku na sedadlo, cestují na klíně rodičů).

Pro zájemce o prodloužení pobytu rádi zajístíme letenku s jiným návratem (dle aktuální dostupnosti).

Pro zájemce o odlet z Vídně rádi zajistíme letenku na trase Vídeň - Palma - Vídeň, dle aktuální dostupnosti. Aktuální navýšení v XII/2014 činí vzhledem k ceně letenky z Prahy + 900 Kč/jaro a + 700 Kč/podzim (v průběhu času se bude měnit, nutno vždy ověřit). Cena za přepravu kola bude jiná, nežli při letu z Prahy, řídí se poplatky zvolené letecké společnosti, počítejte s částkou mezi 100 - 140 eur. Průvodce poletí z Prahy, příp. klienti z Vídně cestují samostatně. V případě časově odlišného příletu na ostrov (vzhledem ke skupině z Prahy) bude zajištěn transfer i ubytování navazující na reálný přílet.

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Letecky
Navštívené země:
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Menorca na kole

 (CK Extrem Tour)
15.05.2024, 8 dní
19 880 Kč
cyklistický Letecky

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole

 (CK Vlha)
06.09.2024, 10 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
06.09.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem

Elba: Ostrovním rájem na horském kole MTB

 (CK Bondo)
06.09.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

362 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024