reklama

Solná komora na kole

Termín: 04.07.2015 - 08.07.2015, 5 dní
Cena od: 6 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Vlha

Solnohradsko patří k nejpůvabnějším oblastem Rakouska. Patří do severní části vápencových Alp a prostírá se mezi jezerem Fuschlsee na západě, předhůřím Alp na severu, pohořím Totesgebirge na východě a masívem Dachsteinu na jihu. Dominantou oblasti jsou průzračná jezera, jako jsou Wolfgangsee, Hallstättersee, Grundlsee, Attersee (výčet by mohl pokračovat), ve kterých se zrcadlí okolní vrcholy. Cyklotoulky Solnou komorou umocní návštěva malebných městeček, jako je Bad Ischl s císařskou vilou, Hallstatt s jeho solnými doly, St.Wolfgang s unikátní parní zubačkou na vyhlídkový vrchol Schafberg a mnoha dalších.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR  po půlnoci, ráno příjezd do St. Gilgenu u jezera Wolfgangsee.  Prohlídka městečka, krátké vyjížďky, koupání, možnost výletu lanovkou na vyhlídkový vrchol Zwölferhorn, ubytování v mládežnické ubytovně.

2. den: Ze St.Gilgenu k jezeru Fuschlsee se zámkem Fuschl na břehu jezera. Dále k jezeru Hintersee přes Ebenau, Talgau, podél jezera Mondsee zpět do St.Geilgenu. Více variant této trasy, možnost zkrácení. Cca 35 - 60 km.

3. den: Ze St.Gilgenu po cyklostezce do Stroblu, přes Russbach k jezeru Schwarzensee, přes horské louky, prudkým sjezdem k jezeru Attersee. Zde je možnost navštívit soutěsku Burggrabenklamm. Přejedeme k jezeru Mondsee, prohlídka stejnojmenného městečka a zpět do St.Gilgenu. Více variant na této trase. Cca 35 - 60 km.

4. den: Autobusem do Altaussee a odtud přes horské salaše Blaalm, údolím Rettenbachtal do císařského Bad Ischlu, známého díky sídla císařovny Sissi. Zajedeme do starobylého St.Wolfgangu na úpatí hory Schafberg. Odsud se můžeme přeplavit výletní lodí na druhou stranu jezera Wolfgangsee a zpět do St. Gilgenu. Cca 40 - 50 km

Tuto etapu lze výrazně ztížit výjezdem po panoramatické cestě pod vrchol Loser, odkud je nádherný výhled na celou Solnou komoru (výjezd 12 km - sjezd stejnou cestou).

5. den: Po snídani odjedeme autobusem do Hallstattu. Prohlédneme si kouzelné městečko nad jezerem, známé svými solnými doly. Nálezy z 8 - 4 stol.př.n.l. daly jméno celé epoše v dějinách střední a západní Evropy - "hallstattská kultura". Odtud kolem jezera do Obertraunu, přes Bad Aussee, k jezeru Ödensee a zakončíme putování v Bad Mittendorfu. Cca 37 km (s možností prodloužení)

Náročnost

Solná Komora je protkaná velkým množstvím cyklostezek různé obtížnosti. Stezky kolem jezer nejsou příliš obtížné, ale vyjedeme i do kopců. Vždy budou doporučeny různé varianty zkrácení či prodloužení etap. Cyklistické etapy lze vždy zaměnit za relax u jezera.

Vhodné pro všechny druhy kol, na etapu údolím Rettenbachtal je nutné trekové či horské kolo.

Ubytování

4x nocleh po 4 na pokojích v mládežnické ubytovně v St.Gilgenu na břehu jezera Wolfgangsee, rakouská polopenze. Za příplatek 800 Kč lze domluvit 2-lůžkové pokoje (omezený počet).

Stravování

rakouská polopenze

Cena zahrnuje

Doprava osob a přeprava kol v cyklovleku, 4 x nocleh v mládežnické ubytovně, rakouská polopenze, informační materiály, průvodce, pojištění CK proti úpadku, DPH

Cena nezahrnuje

Pojištění do zahraničí (možno přiobjednat u CK), vstupné do památek, lanovky a lodní lístky a vše co není uvedeno v odstavci "cena zahrnuje".

Nástupní místa

Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Vlha
Cestovní kancelář:
Vlha
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

464 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024