reklama

Podzim v termálech - Eger a Miskolc Tapolca

Termín: 14.10.2015 - 18.10.2015, 5 dní
Cena od: 5 690 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Velotours

Po dobrých zkušenostech se zájezdy k "bývalým jižním sousedům" do Maďarska zařazujeme i letos další pohodový zájezd. Tento zájezd směřuje do oblasti Severomaďarského středohoří, které tvoří nádherné zalesněné kopce, krasové skalní formace, hradní zříceniny, zapadlé vesnice, ale také významné vinařské oblasti jako je Egri Bikaver - Debröi Hársleveü. Navštívíme jedno z nejkrásnějších měst Maďarska Eger (česky také Jager) s množstvím kulturních památek a termálních pramenů, které využijeme pro koupání ve 27 - 38 °C teplé vodě. Projedeme se pohořím Bük a Národním parkem Bükki Nemzeti civilizací nedotčenou krajinou. Nejedná se o klasické cyklostezky, ale automobil v tomto Národním parku nepotkáte. Také navštívíme "Údolí krásných žen" Szépasszonyvölgue s řadou typických vinných sklípků a csárd, kde ochutnáme místní odrůdy vína jako je Muskotály (muškát), Bikavér (slavná "Býčí krev"), Leányka (středně suché bílé s kořeněným nádechem) a Médoc Noir (temně rudé sladší červené).

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR.

2. den: Noční přejezd Slovenska a Maďarska, v ranních hodinách příjezd k nejvyššímu vrcholu Maďarska hory Kékes (1 014 m n. m.) v pohoří Mátra. Odtud na kolech rázovitými maďarskými vesničkami přes Sirok (zřícenina hradu z 13. století) a Verpelét do místa ubytování v Egerszalóku (koupání v místním léčivém termálním bazénu - možnost nočního koupání). Zdejší pramen o teplotě 63°C vyvěrá z hloubky 600 m.

3. den: Výlet na kole do Egeru s prohlídkou kulturních památek (Egerská bazilika, čtrnáctnihranný minaret, Egerský hrad a náměstí Dobó István tér se sousoším bojovníků a minoritským kostelem). Také neopomeneme návštěvu elegantních cukráren s vyhlášenými zákusky zdobenými marcipánem. V Egeru navštívíme místní termální lázně o rozloze cca 4 ha., které se nachází v upraveném městském parku. V otevřených a krytých bazénech s termální vodou 29 - 37°C si užijeme pohodovou relaxaci. V odpoledních hodinách možnost přejet do termálních lázní Demjén, které se nacházejí cca 10 km od Egeru a cca 4 km od místa našeho ubytování.

4. den: Ráno vyjedeme autobusem do Národního parku pohoří Bükk, odtud na kolech přes lázeňské městečko Lillafüred do Miskolc - Tapolca kde se  nacházejí termální jeskynní lázně Miskolc - Tapolca ( koupání). Naložení kol, cesta zpět autobusem s večerní návštěvou Czárdy v Údolí krásných žen (Szepasszonyvölgyi) v Egeru, zde možná večeře s posezením a ve večerních hodinách odjezd do místa ubytování.

5. den: Výlet na kolech vinicemi přes vesničky Ostoros a Novaj do městečka Mezökövesd, kde nedaleko od města byly v hloubce 870 m nalezeny uhličité, sirné a jodové krasové vody. Lázeňský areál Zsóry má kryté a otevřené bazény s vodou o teplotě 38 - 40°C, které využijeme k závěrečnému koupání. Návrat do ČR v pozdních nočních hodinách.

Ubytování

3x nocleh v penzionu se snídaní (2 - 4lůžkové pokoje se sociálním zařízením)

Cena zahrnuje

doprava osob zájezdovým autobusem (klimatizace, WC, video, lednice, kávovar) s možností občerstvení, přeprava kol, ubytování , mapy tras, technický průvodce, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

vstupy do termálů cca 10.000,- FT/osoba (100 FT = cca 9 Kč)

Nástupní místa

Tábor, Praha, Brno

Cestovní kancelář:
Velotours
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Maďarsko Maďarsko

Podobné zájezdy

Bukové hory na kole s termály

 (CK Vlha)
27.04.2024, 5 dní
13 400 Kč
cyklistický Autobusem

Cyklistika okolo Balatonu

 (CK Hoška Tour)
25.05.2024, 5 dní
7 950 Kč
cyklistický Autobusem

Balaton na kole

 (CK Cyklotur)
29.08.2024, 4 dny
8 840 Kč
cyklistický Autobusem

Maďarsko na kole: Termální lázně Bukové hory

 (CK Bondo)
06.09.2024, 9 dní
16 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024