reklama

Ostrov Sardinie a souostroví La Maddalena

Termín: 28.08.2015 - 06.09.2015, 10 dní
Cena od: 11 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Velotours

Sardinie je známá svými kouzelnými zátokami a plážemi s čistou vodou, která je omývá. Z hlediska koupání patří Sardinie k nejoblíbenějším ostrovům Středomoří. Cykloturistika v rajsky zdivočelých oblastech Sardinie je skutečným dobrodružstvím, a to jen na skok od evropské pevniny (cesta autobusem trvá pouhých 16 hod.). Ostrov působí téměř jako samostatný kontinent s nevídanou rozmanitostí a kontrasty krajiny. Po pobřeží je rozseto mnoho pláží, z nichž každá má svou unikátní podobu. Buď jsou kamenité a oblázkové, nebo s jemným bílým pískem na jihu omývané smaragdově zbarvenou vodou. Na své si zde přijdou milovníci koupání, cyklistiky, historie i přírody.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd z ČR, přejezd Rakouska do italského přístavu Livorno, trajekt (cca 10 hod.) na Sardinii do přístavu Olbia, přejezd do letoviska Isola Rossa, ubytování a koupání.

3. - 8. den: Letos navštívíme severozápadní oblast ostrova. Mezi městy Porto Tórres a Santa Teresa leží městečko Isola Rossa na pobřeží Costa Paradiso, odkud budeme podnikat výlety po severním pobřeží Sardinie včetně projížďky po ostrovech Isola Caprera a Isola Maddalena, jenž jsou Národními parky a můžeme z nich dohlédnout až na Korsiku. Navštívíme mys Capo d' Orso, který je skutečně jedinečným skalním útvarem. Celé severní pobřeží Sardinie zaručuje krásné výhledy na zátoky a ostrůvky. Uvidíme zde skály, které vítr a eroze zformovaly do neskutečných tvarů, i nádherné moře s mnoha azurovými a tyrkysovými odstíny. Od městečka Castelsardo až po Stintino lemují záliv Golfo del Asinara písečné pláže a duny. Cesty vedoucí do vnitrozemí Vás zavedou do oblasti Gallura mezi korkové duby, zemědělské usedlosti a jeskyně, ve kterých hledají útočiště pastýři. Navštívíme vesničku Aggius, krásné kamenné městečko Tempio Pausania na úbočí Monte Limbary ( třetí nejvyšší hora Monte Limbara (1 362 m n. m.) a podíváme se k přírodním bahením lázním Terme di Casteldória na řece Coghinas. V pěkném okolí najdeme velké množství vinic a družstevních vinných sklepů, kde se vyrábějí výtečná vína Vermentino a Moscato. Cestou projedeme i "měsíční údolí" Valle della Luna, mimořádně sugestivní místo s neskutečně ohlazenými balvany a ostrými žulovými kameny, které vytvářejí dojem měsíční krajiny. Ve sklepích u vesničky Berchidda ochutnáme vzácný druh místního bílého vína Vermentina a pak uvidíme... Délky trasy lze libovolně upravit, prodloužit či zkrátit. U některých tras počítáme i s podporou autobusu.

9. - 10. den: Trajekt na pevninu, příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Ubytování

7x nocleh v kompletně vybavených 4lůžkových apartmánech (2 oddělené ložnice, společný kuchyňský kout, balkon nebo terasa), apartmány se nacházejí 250 - 300 m od moře

Cena zahrnuje

doprava osob zájezdovým autobusem (klimatizace, WC, video, lednice, kávovar) s možností občerstvení, trajekt, přeprava kol, ubytování , mapy tras, technický průvodce, pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Praha, Tábor, České Budějovice

Cestovní kancelář:
Velotours
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Východní Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
31.07.2024, 10 dní
23 900 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
04.09.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Kudrna)
06.09.2024, 12 dní
20 300 Kč
cyklistický Autobusem

Sicílie na kole

 (CK Kudrna)
06.09.2024, 13 dní
22 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

437 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024