reklama

Toskánsko na kole - putování za historií

Termín: 23.05.2015 - 31.05.2015, 9 dní
Cena od: 10 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Extrem Tour

Pojeďte s námi tam, kam běžně jezdí pan Topolánek :-). Toskánsko je i pro vás, zvláště když pojedeme po kempech! Je to kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města často obklopují  etrusské hradby a hojně rozšířená vegetace cypřišů. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy.

Tentokrát vynecháme krásnou, ale trochu zprofanovanou Florencii a zajedeme si trochu (vlastně trochu víc) do kopců, ve kterých jsou skryta nádherná města jako Voltera s alabastrovými krámky, stověžaté St. Gimignano a Siena se svým největším renesančním náměstím v Evropě ve tvaru lastury. Nadšeni budete návštěvou Arezza, které patří k nejbohatším toskánským městům a které prosperuje výrobou šperků. Mezi jedinečné památky tohoto města patří fresky v kostele S. Francesca. Pro věřící a zajisté i ateistické neznabohy bude zážitkem i návštěva Asissi.

Náš zájezd nebude ale jenom o památkách. Toskánsko je typické hlavně svými olivovníky (lisuje se zde vynikající extra panenský olivový olej) a vinicemi. Toskánská vína jsou světově proslulá. Nutno mezi ně zařadit především Chianti Classico, Montepulciano, Brunello di Montalcino aj.

O vynikající kuchyni ani nemluvě – kdo z vás by nechtěl ochutnat úžasné italské těstoviny, pravou italskou pizzu či mnoho druhů mořských potvůrek. To a další vynikající a přitom obyčejná italská jídla se dá v Toskánsku pořídit za přijatelné peníze.

Cyklistické etapy měří od 50 do 85 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti. Akce je stavěna na malé skupině 12-16 lidí, které přivezeme pohodlným mikrobusem. Autobus v podstatě kopíruje naši cyklistickou trasu - jezdí se nalehko - a v poledne je většinou umožněn nepovinný sraz s autobusem, kde si můžete uvařit a případně i nasednout do busu a zbytek etapy dojet s ním. Vedoucí zájezdu si vyhrazuje právo změny programu dle počasí.

Program zájezdu

1.den: Ve 20,00 odjezd z Prahy přes Německo a Rakousko.

2.den: Dopolední příjezd busem do CASTELFIORENTINO. Prohlídka krásného městečka, vyložení kol a odjezd do VOLTERY a dále do SAN GIMIGNANO. K večeru příjezd do ubytování (50-69km) a Extremtourácké grilování.    Časným či pozdějším vyložením kol se délka trasy dle přání upraví

3.den: KOLO: přes krásné Colle di Val d'Elsado a Monteriggioni  do perly celého Toskánska- SIENY (40-66km). Večeře za své v noční nádheře města.   

4.den: KOLO:  dopoledne prohlídka SIENY a poté na kole již do známé oblasti vína MONTALCINO a dále do kempu v MONTICELLO AMIATA (77km).  

5.den: KOLO:  v cestě za vínem budeme pokračovat přes další vinařská super centra CHIANCIANO a MONTEPULCIANO a nebo přes krásný a náročný vrchol vyhaslé sopky MONTE AMIATA do kempu v SARTEANO. (60-70km).  

6.den: KOLO: Kdo nedal včera Mekku italských vinařů MONTEPULCIANO, tak tam musí dnes (66km)  Nocleh je u jezera v Monte del Lago  

7.den KOLO: Pravděpodobné nablížení busem do PERUGIE, hlavního města Umbrie a odtud na kole do náboženského centra ASISSI a zpět k busu (50-100km). Nocleh opět u jezera v Monte del Lago  

8.den: KOLO: krátkou či delší etapou se dostaneme do skutečné pokladnice Toskánska – AREZZO (40-80km).  K večeru odjezd domů do Čech.   

9.den Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.

Ubytování

6x v bungalovech či ve vlastním stanu v kempu. Bungalovy jsou 4-6 lůžkové s 2-3 ložnicemi, obývákem a vybavenou kuchyní. Sprcha a WC jsou samozřejmostí.

Stravování

Z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. V bungalovu je vždy vybavená kuchyň. Pro stanaře a polední pauzy jsou v buse k dispozici PB vařiče – je jich dost, stolky a židličky. Pivo do vyčerpání zásob za Kč.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 6x nocleh v bungalovu či  ve vlastním stanu, cestovní pojištění, pojištění proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, tradiční extremtourácké grilování, mapové materiály a vedoucí zájezdu.

Cena nezahrnuje

Strava, vstupy a vinné sklepy.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody.

Extrem Tour
Cestovní kancelář:
Extrem Tour
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč
cyklistický Autobusem

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

378 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024